Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Vuoden 2021 parhaat sijoituskohteet

Vuoden 2021 parhaat sijoituskohteet
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Vuosi 2020 päättyi kryptovaluuttamarkkinoilla hurjaan kurssiralliin. Bitcoin toimi markkinan veturina, mutta taustalla myös osa altcoineista raketoi satoja prosentteja. Vuosi 2021 pitäisi olla historiadatan perusteella myös erittäin hyvä. Mitkä voisivat olla parhaita sijoituskohteita? Käymme läpi tässä muutaman potentiaalisen suorittajan!

Yleistä kryptovaluuttasijoittamisesta

Aivan ensin on hyvä käydä läpi pari perusasiaa. Kun sijoitetaan kryptovaluuttoihin, tarjolla on kaksi selkeää väylää kohti rikkauksia:

  1. Sijoitat Bitcoiniin
  2. Sijoitat muihin kryptovaluuttoihin

Vaihtoehto yksi on ollut aina se paras, varmin ja helpoin valinta. Bitcoin on markkinoiden vanhin ja vakain suorittaja, joka on saanut vuoden 2020 aikana sijoittajikseen kasvavan määrän instituutioita. Se on myös aloittelijalle suositeltava valinta.

Moni sijoittaja haluaa portfolioonsa muitakin sijoituskohteita. Tässä kohtaa on kuitenkin tehtävä selväksi eräs oleellinen asia: tämän kryptovaluutan on tuotettava paremmin kuin Bitcoin, tai häviät rahaa. Aihe on käsitelty laajemmin alla olevassa altcoin-oppaassa.

Idea on hieman sama kuin osakesijoittamisessa. Voit sijoittaa helposti ostamalla koko markkinaa kuvaavaa indeksiä tai yrittää poimia itse osakkeita. Jos ajoituksesi osuu kohdalleen ja olet fiksu sijoittaja, saatat saada parempaa tuottoa osakepoiminnalla.

Fakta on kuitenkin se, että valtaosa altcoin-sijoittajista häviää rahansa. Vaikka joukossa olisi yksi tai kaksi helmeä, niin suurin osa altcoineista jää kauas Bitcoinin tuotosta. On erittäin vaikea poimia esim. 10 tunnettua altcoinia, joista edes puolet voittaa Bitcoinin tulevan vuoden aikana.

Mieti siis tarkkaan omaa sijoitusstrategiaasi. Tästä artikkelista saa pari ideaa valuutoista, joilla on mahdollisuus voittaa Bitcoin.

Sijoituskohde 1: Bitcoin

Vuosi 2021 on hyvä aloittaa allokoimalla iso osa portfoliosta Bitcoiniin. Esimerkiksi 50-60 prosenttia on vielä varsin konservatiivinen siivu, ja sopii hyvin kokemattomalle sijoittajalle. Vaikka tekisit virheitä altcoinien kanssa, päädyt vielä mukavasti plussalle Bitcoinin kyydissä.

Tilanne on nimittäin se, että vuosi 2021 on ennakko-odotusten osalta valtavan hyvä Bitcoinille. Sen kurssia ennustava Stock-To-Flow malli lupaa parhaimmat nousut juuri tämän vuoden aikana.

Ennuste perustuu Bitcoinin nelivuotisiin sykleihin, joita ohjaavat puoliintumiset (halving). Syklin huippu nähdään yleensä noin 1,5 vuotta halvingin jälkeen, mikä osuu vuosien 2021-2022 vaihteeseen. Tasan neljän vuoden päähän vuoden 2017-2018 huuman huipusta.

Syksyllä 2020 alkanut instituutioiden vyöry on myös vasta alkanut. Kysyntä Bitcoinille kasvaa maailman rikkaimpien sijoittajien joukossa, eli tämä tietää hyvää! Katso reaaliaikainen kurssi tästä linkistä.

Suosittelemme ostamaan bitcoinia kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Pääset rekisteröitymään Coinmotinolle alla olevasta linkistä!

Osta Bitcoin

Sijoituskohde 2: Ethereum

Ethereum voi unohtua monilta sijoittajilta sen korkean markkina-arvon ja kalliin yksikköhinnan vuoksi. Tämä on kuitenkin virheellinen ajatus. Ethereumin kurssi voi aivan hyvin olla vaikka 20.000 dollaria vuoden päästä.

Kaiken lisäksi, kyseessä on parhaiten pärjännyt top 15 -kryptovaluutta viimeisen vuoden ajalta! Ether on tuottanut jopa 75 prosenttia Bitcoinia paremmin. Jos Bitcoinin fundamentit ovat vuodelle 2021 hyvät, niin Ethereumin ovat niin ikään erinomaiset.

Yllä olevalla videolla käydään aihetta läpi tarkemmin.

Ethereum on noussut Bitcoinin tavoin myös instituutioiden sijoituskohteeksi. Se on ainoa altcoin, johon virtaa suursijoittajien rahaa tällä hetkellä. Joulukuussa käynnistynyt Ethereum 2.0 lukitsee myös miljoonia ETH-tokeneita steikkaukseen.

Ethereumin markkina-asema vahvistuu vain jatkuvasti. Alati kasvava DeFi-sektori sekä NFT-markkina luovat jatkuvaa kysyntää Etherille, jota käytetään eri applikaatioiden transaktiomaksuissa. Mielestämme Ethereumilla on hyvät mahdollisuudet biitata Bitcoin vuonna 2021!

Suosittelemme ostamaan Etheriä kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Pääset rekisteröitymään Coinmotinolle alla olevasta linkistä!

Osta Ethereum

Sijoituskohde 3: Chainlink

Chainlink tuotti suurista altcoineista parhaiten kalenterivuoden 2020 aikana. LINK saavutti uudet ATH-lukemat DeFi-buumin aikana loppukesällä. Syksyn ja talven aikana Chainlink on ollut hieman laskussa, mutta sen potentiaali pysyy vahvana.

Tämän projektin etuna on todella jykevä markkina-asema. Chainlink tarjoaa hajautettujen oraakkelien verkon, jotka toimittavat etenkin DeFi-projekteille kurssidataa luotettavasti. Vuoden 2020 aikana nähtiin useita markkinamanipulaatioita johtuen siitä, että kyseinen protokolla ei hyödyntänyt Chainlinkia.

Jos palvelu ei käytä Chainlinkin hajautettua vaihtoehtoa, se luottaa usein yhteen ainoaan tietolähteeseen, esimerkiksi jonkun pörssin dataan. Kun kurssia manipuloidaan kyseisessä pörssissä, se voi aiheuttaa mittavia tappioita DeFi-protokollan puolella.

Chainlink saa myös merkittäviä päivityksiä ohjelmistoonsa vuoden 2021 aikana, mitkä vain lisäävät entisestään LINK-tokenin kysyntää. Katso lisää tältä Youtube-videolta.

Suosittelemme ostamaan Chainlinkia suositusta Coinbase-pörssistä. Pääset rekisteröitymään Coinbaselle alla olevasta linkistä!

Osta Chainlink

Sijoituskohde 4: DeFi

DeFi – Decentrealized Finance – hajautetut finanssipalvelut. Tämä termi nousi kaikkien sijoittajien huulille vuoden 2020 aikana. Kyseinen markkina kasvoi noin 600 miljoonasta dollarista lähes 20 miljardin kokoiseksi vain 12 kuukauden aikana.

Alla oleva grafiikka on defipulse-sivustolta.

defitvl

DeFi on terminä sateenvarjo kaikille finanssimaailman palveluille, jotka ovat tarjolla hajautettujen appien (Dapp) avulla. Kaikki merkittävät DeFi-appsit on rakennettu Ethereum-alustalle. Suosituimpia ovat lainapalvelut (Aave, Compound), hajautetut pörssit (Uniswap) sekä yield farming -työkalut (Yearn Finance).

Me odotamme DeFi-sektorin jatkavan valtavaa kasvuaan myös vuoden 2021 aikana. Turvallisimmat sijoituskohteet ovat suurimmat palvelut, eli Aave, Maker ja Uniswap. Nämä ovat raketoineet myös vuosien 2020-2021 taitteessa melkoisesti.

Kannattaa tutustua tarkemmin esim. tähän oppaaseen, jossa selitetään eri palveluiden idea. DeFi voi tarjota jopa 10-20x tuottoja, jos osut vain oikeaan kohteeseen. Voi olla fiksua tehdä esimerkiksi 3-4 pientä sijoitusta tälle sektorille yhden arpalipun sijasta.

Suosittelemme ostamaan DeFi-tokeneita suositusta Coinbase-pörssistä. Pääset rekisteröitymään Coinbaselle alla olevasta linkistä!

Osta DeFi-tokeneita

Sijoituskohde 5: Celsius

Celsius-lainapalvelun CEL-token on tuottanut edeltävän vuoden aikana paremmin kuin mikään muu top 50 -kryptovaluutta. Se on monikymmenkertaistanut kurssinsa ja tienannut jopa Bitcoiniin nähden yli 700 prosenttia paremmin.

Kyseessä on siis utility token eli ns. käyttötoken. Kuten muutkin tokenit, sillä on arvoa vain tietyn rajatun ohjelmiston sisällä. Tässä tapauksessa kyseinen ohjelmisto on Celsius-lainapalvelu.

CEL-tokenin kurssia on ajanut koko lainasektorin valtava suosion kasvu. Celsius on BlockFi:n sekä Nexon kanssa yksi markkinoiden suurimmista toimijoista. Se hallitsee yli viittä miljardia dollaria, ja asiakkaita on artikkelin kirjoitushetkellä noin 330.000 kappaletta.

Celsius maksaa jopa 13,86 prosentin vuosikorkoa stablecoin-talletuksille, jos koron ottaa CEL-tokenissa. Muuten korko on 10,50 prosenttia. Tämä luo jatkuvaa kysyntää markkinoilla CEL-tokenille. Yhä useampi sijoittaja on alkanut holdata tienaamiaan CEL-tokeneita lainapalvelussa ja hankkinut niitä jopa lisää!

Lainasektorissa on vielä valtavasti kasvua jäljellä. Celsiuksen asema on hyvä, joten CEL-tokenin kurssi lienee vahvassa kasvussa myös vuonna 2021.

Voit hankkia CEL-tokenia helposti suoraan Celsiuksen omasta mobiiliapsta ja samalla säilyttää ne siellä keräämässä mukavaa vuosikorkoa!

Lataa Celsiuksen appi tästä linkistä.

Photo by MayoFi on Unsplash


Vastaavat julkaisut

Paras kryptovaluutta 2021

Paras kryptovaluutta 2021

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa vuonna 2021? Mikä on paras kryptovaluutta kaikista eri vaihtoehdoista? Näihin kysymyksiin vastauksia miettivät tällä hetkellä lukemattomat kryptovaluuttasijoittamisesta kiinnostuneet ympäri maailman. Yksiselitteistä vastausta […]

Älysopimus (smart contract)

Älysopimus (smart contract)

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Älysopimus eli smart contract on yksi tämän hetken kuumimmista ilmiöistä kryptovaluuttojen maailmassa. Älysopimuksella tarkoitetaan lohkoketjussa pyörivää ohjelmaa, joka toimii nimensä mukaisesti kahden eri osapuolen välisenä sopimuksena. […]