Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Kaikki kryptovaluuttojen vaihtopaikat eli pörssit treidaus voluumin mukaan

#PörssiVoluumi (24H)CountryEstablishedVirallinen nettisivu

Kryptovaluuttojen vaihtopaikat eli pörssit mahdollistavat kryptovaluutoiden treidaamisen ja vaihtamisen. Toisin kuin perinteiset pörssit, ovat kryptovaluutta pörssit auki vuorokauden jokaisena tuntina, vuoden jokaisena päivänä.

Löydät tämän sivun kautta kaikki toiminnassa olevat kryptovaluutta pörssit jotka ovat listattu niiden voluumin mukaan. Suurimmasta aina pienimpään.

Kryptovaluutta pörssit jotka hyväksyvät suoria rahatalletuksia

Pääsääntöisesti kryptovaluutta pörssit eivät tarjoa asiakkailleen mahdollisuuksia tehdä suoria rahatalletuksia omalta pankkitililtä, joten asiakkaan on siirrettävä haluamaansa pörssiin varoja aluksi toisen kauppapaikan kautta. Tämä voi olla jokseenkin ikävää, sillä siirtokulujen johdosta oma alkuperäisesti sijoitettu summa luonnollisesti pienenee.

Poikkeuksiakin toki löytyy ja muutamille kryptovaluutta pörsseille voi tehdä suoriakin talletuksia käyttäen mm. tilisiirtoa. Luonnollisesti myös kotiutukset omalle pankkitilille onnistuu samalla menetelmällä.

Voit tehdä suoria rahatalletuksia näille kryptovaluutta pörsseille:

Kaupankäyntiä käydään pörsseissä BTC ja ETH pareilla

Suoria rahatalletuksia hyväksyvät pörssit ovat siinäkin mielessä helppokäyttöisiä koska tämä karsii välistä montakin jopa vaivallista ja turhauttavaa asiaa. Useinmiten asiakas joka haluaa treidata ja käyttää suosituimpia sekä usein myös voluumiltaan korkeampia kryptopörssejä, joutuvat tekemään tai avaamaan tilejä aluksi erillisille kauppapaikoille joiden kautta voidaan ostaa Bitcoineja, Ethereumia tai mahdollista muuta kryptovaluuttaa. (Siinä tapauksessa mikäli asiakkaalla ei ole ennestään hallussa kryptovaluuttoja.)

Tämän jälkeen kun asiakas on saanut ostettua esimerkiksi Bitcoinia tai Ethereumia, joutuu hän lähettämään ostamansa varat kauppapaikalta erilliseen pörssiin. Tämän jälkeen kun asiakas on saanut aluksi ostettua ja lähetettyä kryptovaluutat haluamaansa pörssiin, voidaan aloittaa itse treidaaminen tai muiden altcoinien/kryptovaluutoiden ostaminen.

Pääsääntöisesti kryptovaluutta pörsseissä käydään kauppaa BTC ja ETH pareilla joten FIAT-valuutan (Eurojen) muuttaminen Bitcoineiksi tai Ethereumiksi on oikeastaan pakollista.

USDT (Tether) parit kryptovaluutta pörsseissä

BTC ja ETH parien lisäksi joidenkin kryptovaluuttojen kanssa voidaan käydä kauppaa myös USDT pareilla. USDT (Tether) on oikeastaan treidaajien sekä sijoittajien ns. “turvasatama”, jolloin laskevan markkinatilanteen (Bearish) aikana sijoittajat vaihtavat muut kryptovaluuttansa Tetheriksi.

Tetherin eli USDT:n arvo on sidottuna dollarin kurssiin jolloin yksi Tether vastaa aina yhtä (1$) dollaria. Kun markkinat taas piristyvät, sijoittavat siirtävät Tether omistuksensa taas muihin kryptovaluuttoihin saaden näin ollen taas enemmän haluamaansa kryptovaluuttaa halvemmalla.

Lue myös kattava artikkeli: Kaupankäynti kryptopörsseissä.