Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Paras kryptovaluuttapörssi

Paras kryptovaluuttapörssi
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kun päätös kryptovaluutan hankkimisesta on lyöty lukkoon, on seuraava askel löytää omiin tarpeisiisi paras kryptovaluuttapörssi. Tänä päivänä markkinoilla on huima valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Eri pörssit palvelevat erilaisia käyttötarkoituksia. Mikäli tarkoituksena on ainoastaan ostaa Bitcoinia pitkäaikaissijoitukseksi, ei välttämättä kannata ensimmäisenä suunnistaa Binancen kaltaisille markkinoiden monipuolisimmille alustoille. Vastaavasti DeFi-palveluista ja päivätreidaamisesta kiinnostuneelle Coinbase saattaa nopeasti käydä tylsäksi.

Tällä sivulla Cryptokolikot esittelee vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Oppaan luettuasi paras kryptovaluuttapörssi on löytynyt varmasti!

Paras kryptovaluuttapörssi aloittelijoille

Markkinoilla olevien kryptovaluuttapörssien ominaisuuksissa on huomattavia eroja. Suurin ero on tarjolla olevien kryptovaluuttojen lukumäärässä ja laadussa. Esimerkiksi Coinbase, Skrill, Revolut, Coinmotion ja Northcrypto ovat erinomaisia vaihtoehtoja silloin, kun tarkoituksena on sijoittaa Bitcoinin ja Ethereumin kaltaisiin suurimpiin kryptovaluuttoihin.

Alla esitellyt Coinbase ja Skrill ovat molemmat tavattoman helppoja vaihtoehtoja aloittelevalle kryptosijoittajalle. Mikäli suunnitelmissasi on sijoittaa pienempiin altcoineihin, kannattaa suosiolla hypätä näiden yli ja selata alaspäin artikkelissa.

Skrill

Skrill on monille vedonlyöntiä ja kasinopelaamista harrastaville tuttu palvelu, jota moni ei ensimmäisenä mieltäisi kryptovaluuttojen kauppapaikaksi. Skrill ei varsinaisesti olekaan pörssi, vaan nettimaksamiseen tarkoitettu e-lompakko. Palvelu mahdollistaa nopeiden maksujen tekemisen nettikaupoissa, vedonlyöntisivustoilla ja muissa online-palveluissa PayPalin tavoin.

Maksupalveluiden tarjoamisen ohessa Skrill on hiljattain laajentanut toimintaansa myös kryptovaluuttojen puolelle. Käyttäjien on mahdollista vaihtaa nettilompakossaan olevia euroja tunnetuimmiksi kryptovaluutoiksi. Valikoimaan kuuluu suurimpia kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Dash ja EOS.

Skrill sopii erinomaisesti aloittelevalle kryptovaluuttasijoittajalle, kun tarkoituksena on vasta ”harjoitella”. Eurot vaihtuvat esimerkiksi Bitcoiniksi parilla painalluksella ja myös takaisin vaihtaminen on yhtä helppoa.

On kuitenkin hyvä huomioida, että Skrill ei ole ”oikea” kryptovaluuttapörssi vaan nimenomaan maksutapa. Ostamiasi kryptovaluuttoja et voi siirtää palvelusta ulos. Voit kuitenkin lähettää kryptovaluuttoja toiselle Skrill-käyttäjälle. Lisäksi tilisi eurosaldoa voi konvertoida ulos Bitcoin-osoitteeseen!

Coinbase

Coinbase on jo usean vuoden ajan ollut yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Helpon käyttöliittymänsä ansiosta se palvelee erinomaisesti aloittelevia sijoittajia. Skrillin verrattuna kyseessä on oikea kryptovaluuttapörssi, jonka tarjonta on monin kerroin laajempaa. Hyvä vaihtoehto siis myös keskivertoharrastajalle!

Binance - mahdollisesti paras kryptovaluuttapörssi

Coinbase on amerikkalainen vuonna 2012 julkaistu palvelu. Käyttäjätilin rekisteröiminen sivustolle käy helposti muutamalla painalluksella. Sinun tulee täyttää nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteet ja muut perustiedot. Tämän jälkeen käynnistyy KYC-prosessi, joka tarkoittaa käyttäjätilisi vahvistamista henkilöllisyystodistuksella sekä kotiisi saapuneella virallisella kirjeellä.

Eurojen tallettaminen Coinbase-tilille on mahdollista käyttäen PayPalia, pankkisiirtoa tai maksukorttia. Kun käyttäjätililläsi on euroja, voit vaihtaa näitä helposti kryptovaluutoiksi. Coinbasen valikoimista löytyy liki viisikymmentä erilaista kryptovaluutta. Suurimpien valuuttojen lisäksi mukana on runsas joukko pieniä mielenkiintoisia altcoineja.

Iso plussa on Coinbasen erinomainen mobiiliapplikaatio, joka on ladattavissa sovelluskaupoista. Kryptot kulkevat kätevästi taskussa ja kauppaa voit käydä mistä käsin tahansa!

Paras kryptovaluuttapörssi vaativaan makuun

Mikäli kryptovaluuttamaailma on vienyt mukanaan ja toivot kauppapaikalta suurta kryptovaluuttavalikoimaa sekä muita toimintoja, kannattaa kääntyä Bitpandan tai Binancen puoleen. Molemmat näistä ovat kansainvälisesti tunnettuja luotettavia kauppapaikkoja.

Bitpanda

Bitpanda on Itävallasta lähtöisin oleva kryptovaluuttapörssi, joka palvelee tätä nykyä jo yli miljoonaa asiakasta. Euroopassa Bitpandalla on todella vahva jalansija, monien mielestä ollen jopa Euroopan johtava kryptovaluuttojen kauppapaikka.

Palveluun rekisteröityminen on hyvin helppoa ja muistuttaa pitkälti Coinbasen rekisteröitymisprosessia. Syöttämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä keksimällä salasanan pääset jo hyvin alkuun. Tämän jälkeen hyväksy palvelun käyttöehdot, vahvista sähköpostiosoitteesi ja voit kirjautua käyttäjätilillesi.

Muiden kryptovaluuttapörssien tavoin myös Bitpanda vaatii henkilöllisyyden vahvistamisen. Tämä on suositeltavaa hoitaa heti käyttäjätilin rekisteröimisen jälkeen, jotta saat palvelusta kaiken ilon irti. Tilin vahvistamiseen vaaditaan henkilöllisyystodistus sekä varmennus joko IdentityTM tai iDnow -palveluiden avulla. Molemmat palveluista ovat hyvin helppokäyttöisiä.

Bitpanda hyväksyy lukemattomat eri maksutavat, kuten nettilompakot, maksukortit ja SEPA-maksun. Kun käyttäjätilillesi on siirretty euroja, voit siirtyä Trade-valikkoon ostamaan kryptovaluuttoja. Bitpandan valikoimista löytyvät kaikki markkinoiden suurimmat valuutat sekä kymmeniä pienempiä altcoineja. Tarjonta on hieman suurempi kuin Coinbasessa.

Bitpandalle on niin ikään ladattavissa helppokäyttöinen mobiiliapplikaatio, jonka avulla kaupankäynti käy jouhevasti puhelimen ruudulta.

Binance

Binance on maailman tunnetuin ja monien mielestä myös kaikista paras kryptovaluuttapörssi. Binance on oikea vaihtoehto siinä vaiheessa, kun haluat kauppapaikastasi löytyvän kaikki mahdolliset valuutat maan ja taivaan väliltä. Binance on päivätreidaajien ja ammattilaisten suuressa suosiossa, mutta aloittelijalle käyttöliittymä saattaa ainakin alkuun aiheuttaa traumoja.

Rekisteröityminen on tehty hyvin yksinkertaiseksi. Sinun tulee syöttää käyttäjätunnus, salasana sekä sähköpostiosoite. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin käyttäjätilin vahvistamiseksi. Rekisteröinnin jälkeen sinua pyydetään aktivoimaan kaksivaiheinen autentikointi. Tämä onnistuu Google Authenticator -applikaation avulla helposti.

binance-mobile

Käyttäjätilin vahvistaminen on suositeltavaa tässäkin pörssissä heti tilin luomisen jälkeen, joskin pääset käymään kauppaa ensi alkuun myös tiliä vahvistamatta. Päästäksesi siirtämään rahaa pankkisiirrolla on KYC-prosessi kuitenkin välttämätön.

Binancesta löydät kaikki mahdolliset kryptovaluutat mitä kuvitella saattaa. Pörssi toimii pitkälti krypto – krypto -periaatteella, eli eurojen sijaan voit ostaa useimpia kryptovaluutoista vain toisilla kryptovaluutoilla. Suositeltavaa on hankkia alkuun esimerkiksi Bitcoinia tai Ethereumia, joita käyttäen voit ostaa käytännössä mitä tahansa muuta valuuttaa.

Binancesta löytyvät myös futuurit ja staking. Lisäksi tällä jättiläismäisellä pörssillä on oma kryptovaluuttansa Binance Coin, joka kuuluu tätä nykyä maailman suurimpien kryptovaluuttojen joukkoon.

Binance on todella suositeltava vaihtoehto ammattilaiskäyttöön ja treidaamiseen. Tiliin on tilattavissa myös maksukortti, mikä mahdollistaa varojen käyttämisen suoraan Binance-käyttäjätililtäsi.

Paras kryptovaluuttapörssi hajautetuista vaihtoehdoista

Kaikki edellä mainituista ovat niin sanottuja tavallisia kryptovaluuttapörssejä. Lisäksi markkinoille on viimeisen vuoden aikana tullut lukuisia DEX-pörssejä, eli hajautettua kaupankäyntialustoja. Hajautetut pörssit ovat yksi DeFi-appien (Decentralized Finance) kategorioista.

DeFi-palvelut ovat monenkirjavia finanssipalveluita, jotka on rakennettu hyödyntäen kryptovaluuttoja ja lohkoketjuteknologiaa. Erilaisten älysopimusten avulla voidaan luoda hajautettuja palveluita, jotka toimivat automaattisesti ilman ihmisen kosketusta.

Hajautetuissa kryptovaluuttapörsseissä vaihto valuutasta toiseen tapahtuu automaattisesti. Kuka tahansa voi liittyä pörssiin ja käydä kauppaa esimerkiksi omista Ethereum-pohjaisista valuutoistaan (pörssistä ja sen alustasta riippuen). Näissä pörsseissä ei ole lainkaan KYC-prosesseja, asiakaspalvelua tai mitään muitakaan perinteisen kauppapaikan ominaisuuksia. Kaikki tapahtuu täysin automatisoidusti, suoraan lompakosta toiseen.

Uniswap

Uniswap on ylivoimaisesti markkinoiden tunnetuin DEX ja monien mielestä hajautettujen kauppapaikkojen kategoriassa paras kryptovaluuttapörssi. Vuonna 2018 julkaistu projekti toimii ETH-pohjalla, eli pörssissä on mahdollista vaihtaa Ethereum-alustalle luotuja kryptovaluuttoja.

Uniswapissa kauppaa voi käydä kuka tahansa. Käyttöön vaaditaan selainlaajennuksena toimiva Ethereum-lompakko, joista ylivoimaisesti suosituin on helppokäyttöinen MetaMask. Laajennuksen asentaminen onnistuu keneltä tahansa helposti muutamalla klikkauksella.

Uniswapin käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen ja kaikessa simppeliydessään onnistunut. Kaupankäynti onnistuu valitsemalla lompakostasi vaihtoon käytettävä valuutta (esimerkiksi Ethereum). Summa syötetään kohtaan ”From”, ja alapuolelle ”To”-palkkiin puolestaan valitaan valuutta, joksi haluat Ethereumisi vaihtaa. Helppoa!

Uniswapin etusivu

Kauppaa käydessä kannattaa aina jättää lompakkoon pieni summa alkuperäistä valuuttaa, sillä tällä tavoin katetaan transaktion kulut. Kulut ja siirron kesto määräytyvät verkon sen hetkisen kuormituksen perusteella.

Uniswapilla on myös oma tokeninsa UNI, josta voit käydä kauppaa lukuisissa suurimmissa kryptovaluuttapörsseissä. UNI-tokeneilla on myös käyttötarkoitus – mitä enemmän tokeneita sinulla on, sitä suurempi on äänioikeutesi Uniswapin hallinnossa. DeFi-palveluille tyypilliseen tapaan palvelun käyttäjät ja tokenien omistajat ovat suuressa roolissa palvelun kehittämisessä.

Kenelle Uniswapin kaltaiset palvelut ovat tarkoitettu? Uniswap ei missään nimessä ole paras kryptovaluuttapörssi aloittelijalle, joka haluaa ostaa holdattavaksi Bitcoinia tai muuta massiivivaluutta. Tämä puhtaasti jo siitä syystä, että BTC ei ole Ethereum-pohjainen valuutta, minkä vuoksi sitä ei ole mahdollista vaihtaa Uniswapista.

Uniswap on tarkoitettu kryptovaluuttoja paremmin tunteville, jotka haluavat käydä kauppaa kohtuullisen pienillä kuluilla pienten kryptovaluuttojen välillä.

Pancakeswap

Hauskasti nimetty Pancakeswap on käytännössä täysin identtinen palvelu Uniswapin kanssa, mutta teknisesti näillä on yksi merkittävä ero: Uniswap on toteutettu Ethereum-pohjalta ja Pancakeswap puolestaan on Binance Smart Chain -pohjainen DeFi-palvelu.

Pancakeswapin käyttöliittymä toimii samalla tavalla kuin Uniswap. Selain vaatii MetaMask-laajennuksen, jonka jälkeen voit käydä vaihtamassa lompakossasi olevia BSC-pohjaisia kryptovaluuttoja toisiin. Kaikki toimii täysin automatisoidusti, eikä pörssin käyttäminen vaadi esimerkiksi käyttäjätilin rekisteröimistä.

Pancakeswap on herättänyt Uniswapin rinnalla paljon kiinnostusta matalien kaupankäyntikulujensa ansiosta. Ethereum-verkko on ollut todella kuormitettu, mikä on johtanut korkeisiin kaupankäyntikuluihin ja pitkiin viiveisiin Binance Smart Chain -verkossa vastaavanlaista kuhinaa ei käy, minkä ansiosta Pancakeswapissa kulut ovat vain murto-osan Uniswapiin verrattuna.

Eri valuuttoja Pancakeswapissa on lähemmäs sata kappaletta ja pörssillä on myös oma CAKE-token. Pörssin omia tokeneita voit ostaa, mutta myös voittaa Pancakeswapin ”lotosta”. Toinen keino ansaita tokeneita on viljellä näitä Pancakeswapin likviditeettipooleissa.

Samoin kuin Uniswap, ei myöskään Pancakeswap ole missään tapauksessa ensiaskeliaan ottavan kryptovaluuttasijoittajan paikka. Tämä on paras kryptovaluuttapörssi siinä vaiheessa, kun olet jo todella syvällä kryptovaluuttojen ja hajautettujen DeFi-palveluiden maailmassa!

Photo by André François McKenzie on Unsplash, Csaba Nagy from Pixabay, Photo by Vadim Artyukhin on Unsplash,Photo by Tech Daily on Unsplash


Vastaavat julkaisut

Binance kokemuksia, arvostelu, turvallisuus

Binance kokemuksia, arvostelu, turvallisuus

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Oletko aloitteleva kryptosijoittaja ja kaipaat Binance kokemuksia? Siinä tapauksessa artikkeli on kuin tehty sinua varten. Tämä on Binance arvostelu. Käymme läpi maailman johtavan kryptovaluuttapörssin taustat, toiminnot, […]

Bitcoin ostaminen

Bitcoin ostaminen

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Haluatko ostaa bitcoineja? Se on nykyisin helppoa! Markkinoilta löytyy myös kotimaisia välittäjiä, joiden sivustoilla voit asioida suomeksi. Bitcoiniin sijoittaminen kiinnostaakin yhä laajempaa joukkoa ihmisiä. Tässä artikkelissa käymme […]