Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Kuinka maailma reagoi, kun Bitcoin on lyönyt kaikki ennätykset viime aikoina?

Kuinka maailma reagoi, kun Bitcoin on lyönyt kaikki ennätykset viime aikoina?
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kaavio osoittaa, että Bitcoinin arvo nousee voimakkaasti. Se ylitti kaikkien aikojen ennätyksen ja saavutti 20 000 dollarin rajan joulukuun puolivälissä ja se jatkoi nousuaan.

Bitcoin on suosituin kryptovaluutta, mutta se ei ole immuuni heilautuksille. Bitcoinin avoin luonne ja sen hajautetut ominaisuudet ovat niitä tekijöitä, jotka houkuttelevat ihmisiä vaihtoehtoiseen valuuttaan. Sen arvo määräytyy yksinomaan pörssissä Bitcoinilla kauppaa käyvien ihmisten luottamuksen perusteella. Ihmiset uskovat, että on olemassa heitä, jotka maksavat näistä enemmän tulevaisuudessa.

Syyt Bitcoinin kaikkien aikojen korkeimpaan hintaan

Kun Bitcoin ilmestyi arvoituksellisen perustajansa salanimen Satoshi Nakamoto takana vuonna 2009, sen hinta nousi useita kertoja ja tämä taas lisäsi entisestään kaupankäyntiä ympäri maailmaa. Viimeisin Bitcoinin arvon nousu tapahtui vuonna 2017. Sitä ohjasivat aasialaiset sijoittajat, jotka näyttivät tunnustavan kryptovaluutan arvon. Silti kyseinen piikki päättyi tuhoisasti ja monet spekuloijat menettivät investointinsa.

Bitcoinin arvo laski maaliskuussa alle 4000 dollariin, jolloin se oli alhaisimmillaan viime kuukausina. Sen jälkeen arvo alkoi nousta ilman valtavirran huomiota. Näyttää siltä, että tämä uusi arvonnousu ei ole keinottelun tulosta. Monet amerikkalaiset sijoittajat, myös perinteiset, ostavat nyt Bitcoinia pitkäaikaiseen sijoitukseen. Jotkut hallituksen ja suurten rahoitusyhtiöiden päätökset tukivat hajautettua salkkua, joka sisältää myös Bitcoinin.

Hedge-rahastonhoitajien Paul Tudor Jones II:n ja Stanley Druckenmillerin mukaan yksi syy Bitcoin-arvon uskomattomaan nousuun on Yhdysvaltain keskuspankin uudessa dollaritulvassa. Tämä rahoituslaitos laski vuonna 2020 yli 3 biljoonaa dollaria uutta rahaa, mikä on yli 75 % koko historian dollarimäärästä.

Myös kryptovaluuttoja välittävän suomalaisyhtiön Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen uskoo, että bitcoinin hinta voi nousta lähikuukausina uuteen ennätykseen.

Dollarin arvo liittovaltion keskuspankin toiminnan valossa koski joitain muita suuria toimijoita. Virginialainen ohjelmistoyritys MicroStrategy kertoi investoineensa 250 miljoonaa dollaria Bitcoiniin. Square oli toinen yritys, joka sijoitti yrityksen rahoja Bitcoiniin. He ilmoittivat %50 miljoonan Bitcoin-oston.

Squaren kilpailija, suosittu maksusivusto PayPal on hiljattain sallinut asiakkaidensa pörssissä ja tämä tekee suositusta kryptovaluutasta ostovaluutan yli 25 miljoonan PayPalia maksutavaksi hyväksyvässä kaupassa maailmassa.

Bitcoinin kokonaishinta nousi vuonna 2020 yli 400 %. JP Morgan Chasen analyytikoiden mukaan osa syystä on eri rahoituslaitosten vasta heränneessä kiinnostuksessa. Amerikkalaiset valuutanvalvonnan sääntelyviranomaiset ovat antaneet luvan, että pankit saavat käyttää kryptovaluuttoja asiakkaillaan.

Kuinka maailma reagoi Bitcoinin kaikkien aikojen korkeimpaan arvoon?

Monet amerikkalaiset merkittävät sijoittajat ja yritykset, jotka nyt ostavat Bitcoinia, ovat itse melko suoraviivaisia viesteissään ja reaktioissaan. Tunnetuin tiedonantaja, entinen kansallisen turvallisuusviraston työntekijä Edward Snowden huomautti maaliskuussa, että nyt on täydellinen tilaisuus Bitcoinin ostoon. Vaikka valuutta osuikin kuukausien alhaisimpiin arvoihin, kaksi kuuluisaa Bitcoin-miljardööriä, Winklevossin veljekset, pysyivät myös kryptovaluuttaradalla maaliskuussa.

Kun suosittu kryptovaluutta nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, näimme ylpeitä Bitcoin-edelläkävijöitä. Cameron Winklevoss twiittasi ja onnitteli kaikkia omistajia, kun Bitcoinin arvo ylitti 20,000.00 dollarin merkkipaalun. Edward Snowden vahvisti ennusteitaan lyhyellä tweetillä, joka kuului: “Yksi sana: Bitcoin.”

Talousanalytiikan mukaan Bitcoinin arvon nousu on mahdollinen ulospääsy joillekin institutionaalisille sijoittajille inflaation kasvun alla. Maailman vahvimmissa talouksissa inflaatio on ollut korkeampi viime viikkoina ja asiantuntijat saarnaavat välittömästä talouskriisistä. Bitcoin voi olla turvasatama ja arvokas voima.

Toisin kuin vuonna 2017, jolloin Bitcoinin arvonnousu oli kuuma uutinen, tällä kertaa valtavirran media ei pursunnut suuria tarinoita. Tilanne muuttui, kun Bitcoin saavutti historiallisen enimmäisarvonsa ja nyt siitä on noussut jälleen tärkeä talousuutinen. Jotkut hedge-rahastojen hoitajat uskovat yleisen kiinnostuksen kasvavan merkittävästi joulun ja uudenvuoden lomien aikana.

Vijay Ayyar Aasian ja Tyynenmeren alueelta sekä Luno Exchanges ajattelevat, että nuorempi sukupolvi ei näe kultaa merkityksellisenä voimavarana ja Bitcoinista on tulossa vaihtoehtoinen arvo perinteiselle rahoitusmaailmalle.

Ei pelkästään Bitcoin.

Kryptovaluuttamarkkinat kiertävät joidenkin muiden kolikoiden ympärillä ja koko krypto-talouden arvo on kasvanut. Maailmankaupan volyymi nousi marraskuun lopussa 34 miljardiin dollariin, ja markkina-arviot puhuvat noin 547 miljardista dollarista, kun puhutaan kaikista kryptovaluuttamaailman varoista.

Toiseksi arvokkain kryptovaluutta on Etherium, jonka kokonaismarkkina-arvo on asetettu 75 miljardiin dollariin ja tämänhetkinen hinta on yli 650 dollaria ja sisältäen vain 18 % piikin viimeisten seitsemän päivän aikana. Markkina-arvon kannalta XRP on kolmas peluri, mutta näiden lukumäärä nousi vain hieman. Viimeisten seitsemän päivän korkein piikki tuli Litecoinilta, jonka arvo nousi melkein 50 % ollen nyt lähes 110 dollaria.

Image by mohamed Hassan from Pixabay


Vastaavat julkaisut

Kryptovaluuttojen louhinta

Kryptovaluuttojen louhinta

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Tässä artikkelissa esitellää kryptovaluuttojen louhinta. Etenkin Bitcoin louhinta on meillä luupin alla.Lohkoketjun ylläpitäjiä kutsutaan louhijoiksi. Suurin osa kryptovaluutoista syntyy maailmaan louhintapalkkioina. Louhimisella tarkoitetaan prosessia, jossa lohkoketjua […]

Bitcoin ostaminen

Bitcoin ostaminen

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Haluatko ostaa bitcoineja? Se on nykyisin helppoa! Markkinoilta löytyy myös kotimaisia välittäjiä, joiden sivustoilla voit asioida suomeksi. Bitcoiniin sijoittaminen kiinnostaakin yhä laajempaa joukkoa ihmisiä. Tässä artikkelissa käymme […]