Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Kryptovaluuttojen louhiminen – Osa 2 – Minergate ja NiceHash GUI-miners eli helppoa louhintaa aloittelijalle ja vähän kokeneemmallakin.

Kryptovaluuttojen louhiminen – Osa 2 – Minergate ja NiceHash GUI-miners eli helppoa louhintaa aloittelijalle ja vähän kokeneemmallakin.
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Louhintaa varten ei tarvitse aluksi kuin oman pöytäkoneen tehokkaalla näytönohjaimella joista kerroimme tarvittavasta raudasta aikaisemmassa artikkelissa. Kun tietokoneesi rauta on louhintakunnossa, on aika virittää softat kuntoon. Prosessorin (CPU) näytönohjaimen (GPU) kellottamisen lisäksi, kannattaa päivittää tietokoneen BIOS ja näytönohjainten ajurit uusimpiin versioihin. Ne löytyvät helpoimmin valmistajan sivuilta.

GUI-miner

GUI-miner on helppokäyttöinen louhintaohjelma, jossa ei tarvitse alkuun luotavien käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi säätää itse paljoa. Käytän esimerkkeinä Minergate ja NiceHash softia. Molemmat ladataan palvelun sivuilta ja ensimmäiseksi sieltä valitaan käyttöjärjestelmä ja bittisyys. Minergatella valittavana on softa Windows 7 ja 10, Mac OS tai Ubuntu käyttöjärjestelmillä, 32- ja 64-bittisenä. NiceHash antaa valita Win10 64-bittisen normaalin version tai enemmän säädettävän Legacy-version sekä näytönohjaimen (NVIDA tai AMD). Vanhahko kone 32-bittisellä Windows 7:llä on aika hankala tapaus, enkä suosittele sellaisella louhimista ajan haaskauksen vuoksi.

Turhia varoituksia

Kun alat lataamaan ohjelmaa, selain todennäköisesti herjaa vaarallisesta latauksesta. Ohjelmilla on paljon louhijoita ympäri maailmaa, eikä heiltä ole tullut ilmoituksia ohjelmien haitoista. Lisäksi koodia on saatavilla ja tarkisteltavissa vapaasti myös GitHubissa eli varoitukset ovat turhia. Myös palomuuri ja virustorjunta alkavat herjata asennusvelhon asentaessa ohjelmien osia sekä kokeillessasi toimivuutta ensimmäisillä käyttökerroilla, joten varaudu painelemaan ”luotettava ohjelma” nappia. Louhintaohjelmat ohjaavat prosessoria ja näytönohjainta suoraan ja herjat johtuvat pääasiassa siitä. Lisäksi verkkoyhteydestä voi tulla varoituksia ja se on aivan normaalia. Mikäli tämä ajatus on hankala hyväksyä tai käytössäsi olevan tietoturvaohjelman hallinta tuottaa liikaa vaikeuksia, voit unohtaa louhimisen tähän paikkaan ja siirtyä kryptorahan ostajaksi.

Ohjelman asennuksen ja parin käynnistyksen jälkeen kannattaa sammuttaa ja käynnistää tietokone kokonaan uudelleen muistin vapauttamiseksi muiden jumien poistamiseksi. Kun ohjelma näyttäisi toimivan ilman palomuurin herjoja, on aika käynnistää kellotussoftat ja ajaa suorituskykytesti eli benchmark. Se kertoo koneesi nopeuden louhinnassa ja sen perusteella lasketaan louhinnan tuottavuus.

Minergate

Minergaten nettisivut toimivat osittain myös suomeksi ja rekisteröinti onnistuu helpoiten seuraamalla oheista linkkiä https://minergate.com/a/df3f4f5b535ed17e31ab21b1. Myöhemmin pääset katsomaan ja muokkaamaan tietojasi valitsemalla yläreunasta Dashboard ja Proffiili, kuten he sen hassusti kirjoittavat. Sieltä kannattaa laittaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistus väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

Dashboard näyttää kaikki tärkeimmät tiedot, kuten saldon, omistamasi valuutat ja parhaillaan louhimasi kryptovaluutat. Jos meinaat louhia pitkään samaa kryptovaluuttaa ja louhit tehokkaalla koneella, kannattaa valita PPLNS palkkio, muutoin ota PPS, jossa saat palkkion louhinnasta säännöllisemmin. Huomioi, että et missään nimessä halua Bad shareja, koska pooli potkaisee sinut ulos tauolle muutamaksi päiväksi, jos niitä tulee liikaa putkeen. Tässä voit myös syöttää promokoodin Miner01 oikeassa ylänurkassa olevaan kohtaan.
minergate
Tarkemmat ohjeet ja tiedot löytyvät etusivun alareunassa olevasta HELP osiosta. Kaikkea ei tarvitse lukea alkuun pääsemiseksi. Minergaten chat ryhmä on erittäin aktiivinen ympäri vuorokauden ja siellä voi kysyä ihan mitä vain ja keskustelua kannattaa muutenkin seurata uusien vihjeiden saamiseksi. Nyt voit käynnistää aiemmin asentamasi louhijan tositoimiin.

Mikäli ohjelma ei herjaa käynnistäessä kirjautumisesta, voit tehdä sen itse Menusta. Jos et kirjaudu aikaisemmin luomillasi tunnuksilla, et tienaa louhinnalla yhtään mitään.

Rekisteröinnin jälkeen on aika laittaa louhinta käyntiin. Ihan ensimmäiseksi aja Benchmark (se kestää vain pari minuuttia) nähdäksesi koneesi louhintatehon eri valuutoilla ja voit myös vertailla lukemaa muihin vastaaviin koneisiin. Näet samalla mahdolliset ongelmakohdat ja laitteistosi tiedot.

Voit antaa ohjelman valita Smart Minerilla kannattavimman valuutan louhittavaksi, tai käynnistää itse louhittavat valuutat Miner välilehdeltä.
minergate
Laita kohtaan CPU cores maksimissaan puolet ytimistä, enemmästä ei ole hyötyä. Kas näin, nyt louhinta on käynnissä ja tarvitset enää kärsivällisyyttä. Nyt sinulla on aikaa tutkia lisätietoja ja seurata keskustelua päivän aiheesta kryptomarkkinoilla.

Minergatessa on valuutoilla alaraja, joka pitää olla kasassa ennen kuin voit siirtää niitä muihin lompakkoihisi tai kryptopörsseihin. Se ei ole paljoa, mutta sitä ei myöskään louhi kasaan parissa päivässä ihan peruslaitteilla. Sähkökatkon tai Windows päivityksen varalta, kannattaa valita Options kohdasta: Start on system startup.

NiceHash

NiceHash GUI-minerissa on sama periaate kuin Minergatessa. Kirjaudu sivulle, lataa ja asenna louhija, aja benchmark ja ala louhimaan. Tässä palvelussa kuitenkin myyt laskentatehoa ja saat palkkion suoraan tilillesi bitcoineina. Ennen siirtoa, pitää louhittuna olla vähimmäismäärä 0,0021 BTC, Coinbaseen siirtäessä vähemmän. Sinun tarvitsee siis luoda ja ilmoittaa tili, jonne voit siirtää saamasi palkkiot.

Itse ohjelman käyttö on helppoa ja periaatteessa valikoihin ei tarvitse koskea, painat vain play nappulaa. Benchmark on tärkeässä asemassa, koska louhija valitsee sen tulosten perusteella automaattisesti kulloinkin parhaiten kannattavan kryptovaluutan.

nicehash
NiceHash avaa louhiessaan pari louhintaikkunaa, niitä ei tarvitse pelästyä.

NiceHash hakkeroitiin joulukuussa 2017 ja louhijat menettivät yhteensä tuhansia bitcoineja. Sen jälkeen turvallisuutta on parannettu huomattavasti ja louhijoille oli 1.8.2018 mennessä palautettu jo 60% menetetyistä bitcoineista.

Jos ja kun huomaat, että pelkästään omilla laitteilla louhimalla kestää ikuisuus tienata mitään, on tilalle tarjota toinenkin vaihtoehto. Molemmista palveluista voi myös vuokrata louhinta-aikaa ja hankkia kryptovaluuttaa sitä kautta louhimalla tililleen.
nicehashcloud
nicehashlivemarket



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *