Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Zcash (ZEC) kurssi on tällä hetkellä $24.29.

$24.29

-1.67% (24H)
Low $24.19
High $24.86
  • Markkina-arvo $366.50 M
  • Volyymi $26.04 M
  • Kierrossa 15.09 M ZEC
  • ATH $3,191.93
  • ATH(% Change) -99.24%
  • ATH Date 2016-10-29

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


Zcash (ZEC) kurssi on tällä hetkellä $24.29 ja markkina-arvo $366.50 M. Zcash kurssi on -1.67% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Zcash.

Osta Zcashia tästä

Mikä on Zcash?

Zcash on digitaalinen kryptovaluutta, joka mahdollistaa transaktioiden suojauksen ulkopuolisilta käyttäjän niin halutessa. Oletuksena transaktiot ovat kuitenkin julkisia. Zcash on virtuaalinen maksuväline, kuten Bitcoin tai Litecoin.

Zcash julkaistiin virallisesti lokakuussa 2016 ja se pohjautuu Bitcoiniin. Kyseessä ei ole kuitenkaan Bitcoinin ns. hard fork, eli Zcashin lohkoketju ei ole koskaan haarautunut Bitcoinista. Zcashin tarkoituksena on ratkaista Bitcoinin julkisen lohkoketjun ongelma, josta kaikki transaktiot ovat vapaasti tarkasteltavissa.

Binance banneriVaikka Zcash perustuukin Bitcoinin ohjelmakoodiin, kyseessä ei ole hallinnon osalta hajautettu kryptovaluutta. Zcashin takana on Eletcric Coin Company, joka sai projektin neljän ensimmäisen kehitysvuoden aikana vuoteen 2020 saakka 10% louhituista Zcash-kolikoista. Tämän palkkion tarkoituksena oli turvata projektin kehitystyö.

Zcash turvaa lohkoketjunsa Proof of Work -konsensusmekanismin avulla. Sen lohkoketjussa toimii palvelimia (nodes), jotka pitävät huolen siitä, että jokainen ketjun transaktio on validi. Nämä palvelimet tarkistavat lohkoketjun historiasta, että lähettäjällä on hallussaan riittävä määrä kryptovaluuttaa ja estävät saman kryptovaluutan lähettämisen kahteen kertaan.

Zcash-kryptovaluuttaa tullaan luomaan louhinnan yhteydessä 21 miljoonaa kappaletta Bitcoinin tavoin. Blokkien aikaa on kuitenkin lyhennetty 10 minuutista 2,5 minuuttiin. Lisäksi ZCash-tiimi nosti valuutan perustamisvaiheessa lohkoketjun lohkon koon yhdestä megatavusta kahteen transaktioiden nopeuttamiseksi.

Zcash käyttää transaktioiden salaamiseen zk-SNARKs -teknologiaa. Tämä puolestaan perustuu ns. zero knowledge proof -menetelmään, jonka avulla transaktio voidaan todeta validiksi, vaikka sen sisältöä ei tiedetä.

Zcash ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Zcash? Meidän suosituksemme on markkinajohtaja Binance, joka tarjoaa useita eri vaihtopareja sekä parhaan likviditeetin. Talletukset onnistuvat helposti SEPA-siirrolla tai luottokortilla.

Osta Zcash Binancesta

Muita suositeltavia kauppapaikkoja ovat yhdysvaltalaispörssit Coinbase ja Kraken.

Voit säilyttää pieniä määriä Zcashia siinä pörssissä, josta myös valuutan ostit. Tämän lisäksi Zcashille löytyy myös virallisia lompakoita.

Zcash kurssi

Alla olevasta grafiikasta löytyy lisätietoa Zcashin kurssista.