Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Tezos (XTZ) kurssi on tällä hetkellä $0.974.

tezos Tezos (XTZ)

$0.974
2.67% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$869.16 M$42.55 M893.84 M XTZ


Tezos (XTZ) kurssi on tällä hetkellä $0.974 ja markkina-arvo $869.16 M. Tezos kurssi on 2.67% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Tezos.

Mikä on Tezos?

Tezos nousi vuoden 2019 aikana yhdeksi markkinoiden johtavista platform-kategorian projekteista. Kyseessä on ns. ekosysteemi tai käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille sekä älysopimuksille. Tezosin kilpailijoita ovat mm. Ethereum, EOS ja Tron.

Kyseessä ei ole mikään uusi projekti, sillä Tezosin white paper on julkaistu jo vuonna 2014. Tämän kryptovaluutan perustaja on Arthur Breitman, joka on vetänyt projektia alusta asti vaimonsa Kathleen Breitmanin kanssa.

Kehitystyöstä vastaava Tezos Foundation perustettiin vuonna 2016, jolloin projekti lähti toden teolla etenemään. Tezos ICO järjestettiin vuonna 2017. Se jäi historiaan yhtenä koko krypto-skenen rahakkaimpana ICO:na keräten peräti 230 miljoonan dollarin arvosta Bitcoinia sekä Etheriä. Tezosin ensimmäistä vuotta varjostivat oikeudenkäynnit ja ongelmat SEC:n kanssa.

Tezos eroaa kilpailijoistaan kahden tärkeän ominaisuuden kautta. Se käyttää ensinnäkin formaalia varmennusta, joka on menetelmä ohjelmakoodin oikeellisuuden tarkistamiseksi matemaattisen mallin avulla. Tämän lisäksi Tezos on aidosti DAO eli yhteisönsä hallitsema. XTZ-tokenin holdaajat äänestävät siitä, mitä kehitystyötä tehdään.

Tezosiin liittyy oleellisesti myös termi baking eli leivonta, joka on Tezosin käyttämä termi louhinalle. Natiivitoken XTZ on noussut suureen suosioon staking eli steikkaus-ominaisuuksien myötä. Jos holdaat XTZ-tokenia tietyssä pörssissä tai lompakossa, voit delegoida sen yhdelle verkon validaattoreista ja tienata noin 5% vuosittaista korkoa.

Kyseessä on yksi markkinoiden lupaavimmista projekteista. Aidosti hajautettu yhteisö, XTZ-tokenin supersuosittu steikkaus sekä valtavat resurssit ICO:n myötä pitävät huolta kehitystyön jatkumistesta myös tulevaisuudessa.

Katso myös laaja Tezos-opas sekä Youtube-video.

Osta ja säilytä Tezosia turvallisesti

Tezosin XTZ-tokenia on helpointa ostaa tällä hetkellä euroilla Coinbase-palvelusta. Jos sinulla ei ole Coinbase-tiliä, voit ostaa ensin bitcoineja esim. Coinmotion tai Northcrypto-palveluista ja siirtää ne sitten Binanceen, josta saat XTZ-tokenia hyvään hintaan bitcoineilla.

Tunnetut amerikkalaispörssit Kraken ja Bittrex (ei suosittella aloittelijoille) tarjoavat Tezosia myös ostettavaksi dollareilla.

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja kauppapaikassa, josta ostit ne. Esimerkiksi Binance ja Coinbase tukevat myös tokenin steikkausta. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. Suosittu TrustWallet on helppokäyttöinen lompakko mobiililaitteelle, joka sisältää myös steikkauksen.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja