Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

XRP kurssi on tällä hetkellä $0.4753.

ripple XRP (XRP)

$0.4753
0.64% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$23.70 B$2.43 B49.90 B XRP


XRP kurssi on tällä hetkellä $0.4753 ja markkina-arvo $23.70 B. Sen kurssi on 0.64% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: XRP kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa XRP kryptovaluuttaa.

Osta Ripple XRP tästä

Mikä on Ripple XRP?

Ripplen XRP on yksi markkinoiden tunnetuimmista ja vanhemmista kryptovaluutoista. Jed McCaleb perusti XRP:n jo vuonna 2012 nimellä OpenCoin. Myöhemmin projekti sai nimen Ripple Labs ja lopulta vain Ripple. Vuonna 2014 McCaleb lähti projektista ja perusti Stellar Lumens -kryptovaluutan, eli näillä kryptovaluutoilla on sama perustaja.

Termit XRP ja Ripple ovat hyvin hämääviä etenkin aloitteleville sijoittajille. Ripple on siis amerikkalainen fintech-yhtiö, joka kehittää sekä open source -lohkoetjua sekä pankkien & finanssilaitoksen tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. XRP on puolestaan XRP Ledger -lohkoketjun natiivitoken. XRPL on kaikille avoin ratkaisu arvonsiirtoon.

Coinmotion banneriXRP:tä kutsuttiin pitkään nimellä Ripple ja kutsutaan myös paikoin edelleen. Tähän haluttiin muutos pari vuotta sitten, joten tokenin nimestä pudotettiin sana Ripple. Et siis osta Rippleä vaan ostat XRP-tokenia. Ripple on yksityinen teknologiayhtiö, joka kehittää XRP-tokenin käyttämää teknologiaa.

Ripple on rakentanut erillisen RippleNet-verkoston, jossa on mukana jo yli 200 pankkia ja finanssialan laitosta. Yhtiö on saanut siis myytyä teknologiaansa jo vuosien ajan useille merkittäville tahoille. Yleinen väärinkäsitys on kuitenkin se, että nämä käyttäisivät XRP-tokenia. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä lähes kaikki Ripplen ratkaisut koskevat fiat-siirtoja tai muuta informaatiota.

Ripplen tuotteista vain ODL eli On-Demand Liquidity käyttää XRP-tokenia. ODL:n avulla voidaan luoda digitaalinen valuuttapooli, jonka välityksellä rahoituslaitokset voivat siirtää nopeasti ja halvalla eri valuuttaa maasta toiseen. Tämän ratkaisun laajentuva käyttö voisi nostaa XRP:n kysyntää ja kurssia.

XRP:n iso ongelma on siinä, että Ripple-yhtiö pitää hallussaan yhä valtaosan luoduista tokeneista. Kun Ripple vielä vastaa pääosin XRP ledger -teknologian kehityksestä, niin XRP on varsin keskitetty kryptovaluutta. Ripple on myös myynyt satoja miljoonia XRP-tokeneita viime vuosina, mikä on osaltaan laskenut sen kurssia.

XRP on kryptovaluuttana hyvin erikoinen ja omalaatuinen tapaus verrattuna muihin tunnettuihin kolikoihin. Sen teknologia on ensinnäkin muista poikkeava, eikä XRP:lle ole tällä hetkellä oikein suoria kilpailijoita. Stellar Lumens (XLM) on lähimpänä.

Lue myös laajempi XRP & Ripple -opas ja tsekkaa tämä Youtube-video.

Ripple XRP ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Ripple XRP? Aloittelijan kannattaa ostaa XRP:tä euroilla suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Voit asioida suomen kielellä, varmistaa henkilöllisyytesi helposti pankkitunnuksilla ja tehdä nopean pankkitalletuksen.

Osta XRP Coinmotionista

Tämän lisäksi myös markkinajohtaja Binance sekä FTX ovat suosittuja kauppapaikkoja, joista Ripple XRP ostaminen onnistuu euroilla sekä eri kryptovaluuttoilla.

Voit säilyttää pieniä määriä XRP:tä kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. GateHub on suosittu online-lompakko. Atomc Wallet on puolestaan helppokäyttöinen mobiililompakko.

XRP kurssi / Ripple kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa XPR:n kurssista tai joidenkin mielestä yhä Ripplen kurssista. Kannattaa kuitenkin muistaa Ripplen ja XRP:n ero.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja