Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

XRP (XRP) kurssi on tällä hetkellä $0.671.

ripple XRP (XRP)

$0.671
-0.14% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$36.23 B$1.97 B53.96 B XRP


XRP (XRP) kurssi on tällä hetkellä $0.671 ja markkina-arvo $36.23 B. XRP kurssi on -0.14% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa XRP.

Osta XRP tästä

Mikä on XRP?

XRP on yksi markkinoiden tunnetuimmista ja vanhemmista kryptovaluutoista. Moni puhuu myös Ripplestä tai näiden yhdistelmästä eli Ripple XRP:stä.

Ripple on amerikkalainen fintech-yhtiö, joka on lanseerannut XRP-tokenin vuonna 2013. Kyseistä kolikkoa myös kutsuttiin pitkään Ripple-nimellä. Se on käytössä joissain pörsseissä vielä tänäkin päivänä. Ripple ja XRP ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa.

Jed McCaleb perusti Ripplen jo vuonna 2012 nimellä OpenCoin. Myöhemmin projekti sai nimen Ripple Labs ja lopulta vain Ripple. Vuonna 2014 McCaleb lähti projektista ja perusti Stellar Lumens -kryptovaluutan, eli näillä kryptovaluutoilla on sama perustaja.

XRP on puolestaan XRP Ledger -lohkoketjun natiivitoken. XRPL on kaikille avoin lohkoketju arvonsiirtoon. Se on käytännössä myös Ripplen kehittämä ja tukema.

Coinmotion banneriRipple tunnetaan parhaiten sen pankkisektorin ratkaisuista. Yhtiö on rakentanut RippleNet-verkoston, jossa on mukana jo satoja finanssialan laitoksia. Ripple on saanut siis myytyä teknologiaansa jo vuosien ajan useille merkittäville tahoille. Yleinen väärinkäsitys on kuitenkin se, että nämä käyttäisivät XRP-tokenia. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä lähes kaikki Ripplen ratkaisut koskevat fiat-siirtoja tai muuta informaatiota.

Ripplen tuotteista vain Crypto Liquidity käyttää XRP-tokenia. Sen avulla voidaan luoda digitaalinen valuuttapooli, jonka välityksellä rahoituslaitokset voivat siirtää nopeasti ja halvalla eri valuuttaa maasta toiseen. Tämän ratkaisun laajentuva käyttö voisi nostaa XRP:n kysyntää ja kurssia.

XRP:n iso ongelma on siinä, että Ripple-yhtiö pitää hallussaan yhä valtaosan luoduista tokeneista. Kun Ripple vielä vastaa pääosin XRP ledger -teknologian kehityksestä, niin XRP on varsin keskitetty kryptovaluutta. Ripple on myös myynyt satoja miljoonia XRP-tokeneita viime vuosina, mikä on osaltaan laskenut sen kurssia.

XRP on kryptovaluuttana hyvin erikoinen ja omalaatuinen tapaus verrattuna muihin tunnettuihin kolikoihin. Sen teknologia on ensinnäkin muista poikkeava, eikä XRP:lle ole tällä hetkellä oikein suoria kilpailijoita. Edellä mainittu Stellar Lumens (XLM) on lähimpänä.

XRP ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa XRP? Aloittelijan kannattaa ostaa XRP:tä euroilla suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Voit asioida suomen kielellä, varmistaa henkilöllisyytesi helposti pankkitunnuksilla ja tehdä nopean pankkitalletuksen.

Osta XRP Coinmotionista

Tämän lisäksi myös markkinajohtaja Binance sekä KuCoin ovat suosittuja kauppapaikkoja, joista XRP ostaminen onnistuu euroilla sekä eri kryptovaluuttoilla.

Voit säilyttää pieniä määriä XRP-tokeneita kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. GateHub on suosittu online-lompakko. Atomc Wallet on puolestaan helppokäyttöinen mobiililompakko.

XRP kurssi

Alla olevassa grafiikassa näkyy XRP reaaliaikainen kurssi ja hyödyllistä statistiikkaa.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja