Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

XRP (XRP) kurssi on tällä hetkellä $0.47.

$0.47

-12.62% (24H)
Low $0.44
High $0.55
  • Markkina-arvo $25.99 B
  • Volyymi $3.99 B
  • Kierrossa 55.12 B XRP
  • ATH $3.40
  • ATH(% Change) -86.11%
  • ATH Date 2018-01-07


XRP (XRP) kurssi on tällä hetkellä $0.47 ja markkina-arvo $25.99 B. XRP kurssi on -12.62% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa XRP.

Osta XRP tästä

XRP kurssi: historiallinen kehitys

XRP kurssi on ollut markkinoilla jo elokuusta 2013 lähtien. XRP kurssi oli tuolloin 0,006 dollaria. Vuoden 2013 pääteeksi kurssi oli noussut jo 0,03 dollariin eli viisinkertaistunut.

XRP:n kurssissa ei nähty merkittäviä muutoksia vuosina 2013–2016. Se nousi suuren yleisön tietoisuuteen vasta vuosien 2017–2018 taitteessa. Vielä 2017 vuoden joulukuussa XRP:n kurssi oli 0,25 dollaria, mutta kurssi saavutti tammikuussa 2018 huikean 3,84 dollarin ATH-lukeman.

XRP:n eli Ripplen kurssi romahti vuonna 2018, sillä kaikkien kryptovaluuttojen kurssit putosivat tuolloin yleisen karhumarkkinan aikana. Alimmillaan kurssi kävi alle 0,30 dollarissa, mikä tarkoittaa noin 93 prosentin pudotusta tammikuun 2018 huipusta.

Vuodet 2019 ja 2020 XRP:n kurssi liikkui lähinnä sivuttain. XRP:n kurssi oli vuoden 2021 alussa noin 0,25 dollaria eli samalla tasolla kuin joulukuussa 2017 – yli kolme vuotta aikaisemmin.

Ripple eli XRP hyötyi vuoden 2021 kryptovaluuttabuumista ja nousi huhtikuussa 2021 noin 1,8 dollariin asti. Se ei kuitenkaan koskaan hätyytellyt vuoden 2018 ATH-lukemia edes lähelläkään. XRP:n kurssi oli vuoden 2021 päätteeksi noin 0,84 dollaria eli kurssi 3,3-kertaistui kalenterivuoden aikana.

Vuosi 2022 oli heikko XRP:lle, kuten koko muullekin kryptomarkkinalle. XRP:n kurssi putosi alimmillaan noin 0,3 dollariin vuoden 2022 kesäkuussa, mikä tarkoittaa noin 60 prosentin laskua. Tämä on itse asiassa vähemmän mitä moni muu kryptovaluutta laski.

Vuoden 2023 alussa XRP.n kurssi oli 0,35 dollaria. Vuosi oli lähinnä sivuttaisliikettä pois lukien heinäkuussa nähty 80 prosentin raketointi, joka kuitenkin haihtui savuna ilmaan kuukauden aikana. XRP:n kurssi nousi vuonna 2023 vain noin 78 prosenttia, mikä on heikko suoritus moniin muihin kryptoihin verrattuna.

XRP:n kurssi oli vuoden 2023 päätteeksi noin 0,62 dollaria.

Mikä on XRP?

XRP on yksi markkinoiden tunnetuimmista ja vanhemmista kryptovaluutoista. Moni puhuu myös Ripplestä tai näiden yhdistelmästä eli Ripple XRP:stä.

Ripple on amerikkalainen fintech-yhtiö, joka on lanseerannut XRP-tokenin vuonna 2013. Kyseistä kolikkoa myös kutsuttiin pitkään Ripple-nimellä. Se on käytössä joissain pörsseissä vielä tänäkin päivänä. Ripple ja XRP ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa.

Jed McCaleb perusti Ripplen jo vuonna 2012 nimellä OpenCoin. Myöhemmin projekti sai nimen Ripple Labs ja lopulta vain Ripple. Vuonna 2014 McCaleb lähti projektista ja perusti Stellar Lumens -kryptovaluutan, eli näillä kryptovaluutoilla on sama perustaja.

XRP on puolestaan XRP Ledger -lohkoketjun natiivitoken. XRPL on kaikille avoin lohkoketju arvonsiirtoon. Se on käytännössä myös Ripplen kehittämä ja tukema.

Ripple tunnetaan parhaiten sen pankkisektorin ratkaisuista. Yhtiö on rakentanut RippleNet-verkoston, jossa on mukana jo satoja finanssialan laitoksia. Ripple on saanut siis myytyä teknologiaansa jo vuosien ajan useille merkittäville tahoille. Yleinen väärinkäsitys on kuitenkin se, että nämä käyttäisivät XRP-tokenia. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä lähes kaikki Ripplen ratkaisut koskevat fiat-siirtoja tai muuta informaatiota.

Ripplen tuotteista vain Crypto Liquidity käyttää XRP-tokenia. Sen avulla voidaan luoda digitaalinen valuuttapooli, jonka välityksellä rahoituslaitokset voivat siirtää nopeasti ja halvalla eri valuuttaa maasta toiseen. Tämän ratkaisun laajentuva käyttö voisi nostaa XRP:n kysyntää ja kurssia.

XRP:n iso ongelma on siinä, että Ripple-yhtiö pitää hallussaan yhä valtaosan luoduista tokeneista. Kun Ripple vielä vastaa pääosin XRP ledger -teknologian kehityksestä, niin XRP on varsin keskitetty kryptovaluutta. Ripple on myös myynyt satoja miljoonia XRP-tokeneita viime vuosina, mikä on osaltaan laskenut sen kurssia.

XRP on kryptovaluuttana hyvin erikoinen ja omalaatuinen tapaus verrattuna muihin tunnettuihin kolikoihin. Sen teknologia on ensinnäkin muista poikkeava, eikä XRP:lle ole tällä hetkellä oikein suoria kilpailijoita. Edellä mainittu Stellar Lumens (XLM) on lähimpänä.

XRP ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa XRP? Aloittelijan kannattaa ostaa XRP:tä euroilla suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Voit asioida suomen kielellä, varmistaa henkilöllisyytesi helposti pankkitunnuksilla ja tehdä nopean pankkitalletuksen.

Osta XRP Coinmotionista

Tämän lisäksi myös markkinajohtaja Binance sekä KuCoin ovat suosittuja kauppapaikkoja, joista XRP ostaminen onnistuu euroilla sekä eri kryptovaluuttoilla.

Voit säilyttää pieniä määriä XRP-tokeneita kauppapaikassa, josta ostit ne. Atomc Wallet on puolestaan helppokäyttöinen mobiililompakko.

XRP kurssi grafiikka

XRP kurssi grafiikka näkyy alla olevissa laatikoissa. Säädä haluamasi päivämäärät nähdäksesi kurssidataa historiasta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score