Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Monero (XMR) kurssi on tällä hetkellä $174.65.

monero Monero (XMR)

$174.65
0.27% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$3.16 B$97.50 M18.15 M XMR


Monero (XMR) kurssi on tällä hetkellä $174.65 ja markkina-arvo $3.16 B. Monero kurssi on 0.27% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Monero.

Osta Moneroa tästä

Mikä on Monero?

Monero on markkinoiden tunnetuin privaattikrypto. Kyseessä on siis kryptovaluutta, joka sisältää privaattiominaisuuksia. Teknisestä näkökulmasta, privaattiominaisuudet sekä käytetty teknologia riippuvat aina kryptovaluutasta. Esimerkiksi joissain privaattikryptoissa transaktiodatan piilottaminen on valinnainen toiminto. Monerossa kaikki informaatio transaktioista on aina piilotettu.

Privaattikryptot ovat digitaalisten valuuttojen yksi alalaji. Monero ei siis kilpaile suoraan esimerkiksi Bitcoinin tai Litecoinin kanssa vaan muita privaattikryptoja vastaan. Tällaisia ovat esimerkiksi Zcash, PIVX, Verge sekä jossain määrin myös Dash. Monero-kolikon lyhenne on XMR.

Binance banneriMoneron historia ulottuu jo vuoteen 2014 saakka. Tuolloin Bitcointalk-foorumin nimimerkki thankful_for_today ilmoitti BitMonero-nimisen kryptovaluutan perustamisesta. Se perustui teknisesti kryptovaluuttaan Bytecoin, joka on historian ensimmäinen privaattikrypto. Nimi BitMonero on peräisin sanoista Bitcoin + Monero, joista jälkimmäinen tarkoittaa rahaa esperanton kielellä.

Pian BitMoneron nimi muuttui lyhyemmäksi versioksi eli Moneroksi. Tämä kryptovaluutta on yksi harvoista, jonka perustajan henkilöllisyys ei ole tiedossa. Tilanne on sama myös Bitcoinin kohdalla.

Moneron taustalla on siis Bytecoinin teknologia, joka on nimeltään Cryptonote. Käytännössä Monero pystyy suojaamaan sekä transaktion lähettäjän tiedot että sen sisällön. Tämän jykevän suojauksen haittapuolena on varsin raskas käyttö, eli Monero-clientin täytyy ladata koko ajan lohkoketjun sisältöä.

Vastaanottajan tiedot suojattaan stealth address eli ns. häiveosoitteen avulla. Käytännössä XMR-kolikot lähetetään osoitteeseen, joka ei ole vastaanottajan varsinainen osoite. Lähetyksen sisältö puolestaan suojataan Ring Signatures -teknologian avulla, jossa useiden eri lähetysten sisällöt sotketaan keskenään.

Monero on saanut kyseenalaista julkisuutta verkkorikollisten käytössä. Vuonna 2019 Monero sai laajaa julkisuutta norjalaismiljardöörin kidnappauksen yhteydessä. Vastaavia tapauksia on paljon muitakin.

Tulevaisuudessa alati tiukkeneva AML-lainsäädäntö voi pakottaa kryptovaluuttapörssit poistamaan Moneron ja muut privaattikryptot pois listoiltaan, jotka eivät mahdollista transaktioiden lähettämistä ilman salausta. Tämä kehitys kannattaa ottaa huomioon, jos pohdit niihin sijoittamista.

Edellä mainittu fakta on laskenut selkeästi Moneron suosiota muihin sijoituskohteisiin verrattuna. Vuosia top 20 (jopa top 15) -sijoilla viihtynyt XMR-token mahtuu vaivoin enää top 50 -rankinglistalle.

Lue myös laajempi Monero-opas.

Monero ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Monero? Saat parhaan kurssin Monerolle ostamalla sitä Binancesta. Nykyisin Binance tukee myös pankkisiirtoja sekä luottokorttitalletuksia, joten eurot liikkuvat tilille ripeästi.

Osta Monero Binancesta

Myös markkinoilla pitkään toimineet Kraken ja Bittrex tarjoavat XMR-kolikkoa dollari-vaihtopareilla. Näitä pörssejä voi suositella hieman kokeneemmille käyttäjille, joita Monero ostaminen kiinnostaa.

Voit säilyttää pieniä määriä Moneroa siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla.

Monero kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Moneron kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja