Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Stellar (XLM) kurssi on tällä hetkellä $0.10.

$0.10

-0.42% (24H)
Low $0.10
High $0.11
  • Markkina-arvo $3.00 B
  • Volyymi $298.50 M
  • Kierrossa 29.31 B XLM
  • ATH $0.88
  • ATH(% Change) -88.33%
  • ATH Date 2018-01-03


Stellar (XLM) kurssi on tällä hetkellä $0.10 ja markkina-arvo $3.00 B. Stellar kurssi on -0.42% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Stellar.

Osta Stellar tästä

Stellar Lumens (XLM) kurssi: historiallinen kehitys

Stellar Lumens (XLM) kurssi on ollut seurattavissa markkinoilla jo elokuusta 2014 lähtien. Stellar Lumen kurssi oli tuolloin 0,002 dollaria. Stellar on yksi markkinoiden vanhimmista yhä toimivista kryptovaluutoista.

Stellar Lumensin kurssi ei parin ensimmäisen vuoden aikana liikkunut juuri mihinkään. XLM kurssi oli vuoden 2016 päätteeksi yhä hieman yli 0,002 dollaria. Vuosi 2017 kuitenkin muutti kaiken, kun Stellar raketoi muiden kryptovaluutojen kurssien kanssa.

XLM kurssi nousi vuoden 2017 aikana noin 0,0025 dollarista 0,035 dollariin eli Stellarin kurssi raketoi lähes 15.000 prosenttia! Vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä XLM kurssi teki 0,94 dollarin ATH-lukemat.

Vuonna 2018 Stellar Lumen kurssi putosi alle 0,10 dollariin eli hieman yli 90 prosenttia ATH-lukemista. Kurssi liikkui sivuttain tai pienessä laskusuunnassa aina vuoden 2020 lopulle asti. Vuoden 2021 alussa XLM kurssi oli 0,13 dollaria.

Vuosi 2021 oli Stellarille vahva, kuten muillekin kryptoille. Stellar Lumens kurssi nousi vuoden 2021 aikana jopa 0,65 dollariin, mutta jäi siis kauas tammikuun 2018 ATH-kurssista. Vuoden 2021 päätteeksi Stellarin kurssi oli noin 0,29 dollaria, eli loppujen lopuksi kurssi vain hieman yli tuplaantui 2021 aikana. Tämä oli iso pettymys sijoittajille.

Vuonna 2022 Stellar Lumens kurssi jatkoi alamäessä muun markkinan perässä. Vuoden 2022 lopulla kurssi oli hieman yli 0,07 dollaria mikä tarkoittaa 93 prosentin laskua tammikuun 2018 huipuista. Vuoden 2013 aikana XLM kurssi nousi hieman yli 80 prosenttia, mikä on puolet vähemmän kuin Bitcoinin nousu samana aikana.

Vuoden 2023 päätöskurssi oli Stellarille 0,13 dollaria.

Mikä on Stellar?

Stellar sai alkunsa vuonna 2014, kun Jed McCaleb perusti Stellar-yhdistyksen kehittämään samannimistä kryptovaluuttaa. McCaleb on sama henkilö, joka omisti aikoinaan surullisen kuuluisan Mt. Gox -pörssin ennen sen hakkerointia. Mikä mielenkiintoisinta, hän on myös Ripplen perustaja!

McCaleb perusti Ripplen jo vuonna 2011, mutta hänen suksensa menivät ristiin projektin muiden vetäjien kanssa vuonna 2013. Koska Ripplen XRP-protokolla on open source eli vapaasti hyödynnettävissä, McCaleb käytti sitä pohjana myös Stellarin kanssa.

Stellar pohjautuu siis XRP-protokollaan, mutta vuosien aikana se on rakennettu lähes kokonaan uusiksi. Projektista käytetään usein nimeä Stellar Lumens. Näistä Stellar viittaa itse protokollaan, kun taas Lumens (XLM) on sen natiivitoken.

Vuonna 2015 valmistunut SCP eli Stellar Consensus Protocol toimii lohkoketjun ytimessä. SCP:ssä verkon nodet välittävät transaktiot toisilleen ja äänestävät jatkuvasti (eli rakentavat konsensusta) siitä, mikä transaktio tallennetaan lohkoketjuun

Stellar on tietyllä tapaa Ripplen kilpailija, eli kyseessä on maksuprotokolla, joka pyrkii liikuttamaan valuuttaa verkossa mahdollisimman nopeasti. Lumen (XLM) on sen natiivivaluutta, jota käytetään mm. transaktiomaksuissa. Stellarin siirrot ovat lähes reaaliaikaisia ja ilmaisia - aivan kuin XRP:n kohdalla.

Stellar Lumens eroaa XRP:stä siten, että se ei tähtää pelkästään pankkien ja maksulaitosten käyttöön. On tärkeä ymmärtää, että Stellar-verkossa liikkuvat kryptovaluuttojen lisäksi myös fiat-valuutat.

Projekti on hieman outo lintu kryptovaluuttojen markkinoilla, koska sillä ei ole Ripplen lisäksi selkeitä kilpailijoita.

Stellar Lumens onkin ottanut askeleita kohti keskuspankkeja sekä muita rahoitusalan instituutioita. Se pyrkii tulevaisuudessa alustaksi keskuspankkien digirahoille (CBDC). Yksi tällaisista ratkaisuista on yhteistyö Ukrainan hallituksen kanssa.

Stellar Lumens on ollut yksi vuosien 2020-2021 suurista häviäjäistä. XLM-token on pudonnut kauast top 10 -rankingin tuntumasta, jossa XLM token oli vuosia. Samaan kastiin kuuluvat myös XRP, Bitcoin Cash ja Litecoin eli maksuvälineeksi tarkoitetut kryptovaluutat.

Stellar ostaminen ja säilytys

Mistä ostaa Stellar? Aloittelijan kannattaa ostaa Stellar Lumensia suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Kyseessä on helppokäyttöinen ja luotettava kauppapaikka.

Osta Stellar Coinmotionista

Tämän lisäksi myös Bitpanda sekä treidausplatform Binance ovat erittäin suosittuja vaihtoehtoja.

Voit säilyttää pieniä määriä Stellar Lumensia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Stellar Lumensille löytyy myös helppokäyttöinen desktop-lompakko.

Stellar Lumens kurssi grafiikka

Stellar Lumens (XLM) kurssi grafiikka näkyy alla olevissa laatikoissa. Voit säätää myös haluamasi päivämäärät.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score