Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Stellar kurssi on tällä hetkellä $0.538.

stellar Stellar (XLM)

$0.538
-11.02% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$12.25 B$2.30 B22.88 B XLM


Stellar kurssi on tällä hetkellä $0.538 ja markkina-arvo $12.25 B. Sen kurssi on -11.02% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Stellar kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Stellar kryptovaluuttaa.

Osta Stellar Lumens tästä!

Mikä on Stellar Lumens?

Stellar Lumens sai alkunsa jo vuonna 2014, jolloin Jed McCaleb perusti Stellar-yhdistyksen kehittämään kyseistä kryptovaluuttaa. Kyseessä on sama henkilö, joka omisti aikoinaan surullisen kuuluisan Mt. Gox -pörssin ennen sen hakkerointia. Mikä mielenkiintoisinta, Jed McCaleb on myös Ripplen perustaja!

McCaleb perusti Ripplen jo vuonna 2011, mutta hänen suksensa menivät ristiin projektin muiden vetäjien kanssa vuonna 2013. Koska Ripplen XRP-protokolla on open source eli vapaasti hyödynnettävissä, McCaleb käytti sitä pohjana myös Stellar Lumens -kryptovaluutan kanssa.

stellar coinmotion banneriStellar pohjautuu siis XRP-protokollaan, mutta vuosien aikana se on rakennettu lähes kokonaan uusiksi.

Vuonna 2015 valmistunut SCP eli Stellar Consensus Protocol toimii lohkoketjun ytimessä. SCP:ssä verkon nodet välittävät transaktiot toisilleen ja äänestävät jatkuvasti (eli rakentavat konsensusta) siitä, mikä transaktio tallennetaan lohkoketjuun

Stellar on tietyllä tapaa Ripplen kilpailija, eli kyseessä on maksuprotokolla, joka pyrkii liikuttamaan valuuttaa verkossa mahdollisimman nopeasti. Stellar Lumens (XLM) on sen natiivivaluutta, jota käytetään mm. transaktiomaksuissa. Stellarin siirrot ovat lähes reaaliaikaisia ja lähes ilmaisia - aivan kuin Ripplen kohdalla.

Stellar Lumens eroaa Ripplestä siten, että se ei tähtää pankkien ja maksulaitosten käyttöön. Stellarin asiakkaina ovat "tavalliset" yritykset ja yhdistykset. Projektin tunnetuin kumppani lienee IBM. On tärkeä ymmärtää, että Stellar-verkossa liikkuvat kryptovaluuttojen lisäksi myös fiat-valuutat.

Projekti on hieman outo lintu kryptovaluuttojen markkinoilla, koska sillä ei ole Ripplen lisäksi selkeitä kilpailijoita. Stellar ei siis ole ole samassa kategoriassa esim. Ethereum, EOS ja Tron platformien kanssa.

Lue myös laajempi Stellar Lumens -opas.

Stellar Lumens XLM ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa XLM tokenia eli Stellar Lumens? Aloittelijan kannattaa ostaa Stellar Lumensia euroilla suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Kyseessä on helppokäyttöinen ja luotettava kauppapaikka.

Osta XLM Coinmotionista

Tämän lisäksi myös amerikkalainen Coinbase sekä treidausplatform eToro ovat erittäin suosittuja vaihtoehtoja, jos XLM ostaminen on sinun juttusi.

Haluatko treidata Stellar Lumensia? Ostaa vipua käyttäen tai shortata? Markkinoiden parhaat sivustot treidaamiseen ovat eToro, Binance ja BitMEX.

Voit säilyttää pieniä määriä Stellar Lumensia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. Stellari Lumensille löytyy myös helppokäyttöinen desktop-lompakko.

Stellar Lumens XLM kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Stellar Lumensin kurssista.


Ladataan graafia...
Syötä summa
Valuutta
Muunna