Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Stellar kurssi on tällä hetkellä $0.0928.

stellar Stellar (XLM)

$0.0928
0.69% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$2.49 B$34.12 M26.85 B XLM


Stellar kurssi on tällä hetkellä $0.0928 ja markkina-arvo $2.49 B. Sen kurssi on 0.69% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleelliset tiedot tästä kryptovaluutasta: Stellar kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Stellar kryptovaluuttaa.

Osta Stellar tästä!

Mikä on Stellar?

Stellar sai alkunsa vuonna 2014, kun Jed McCaleb perusti Stellar-yhdistyksen kehittämään samannimistä kryptovaluuttaa. McCaleb on sama henkilö, joka omisti aikoinaan surullisen kuuluisan Mt. Gox -pörssin ennen sen hakkerointia. Mikä mielenkiintoisinta, hän on myös Ripplen perustaja!

McCaleb perusti Ripplen jo vuonna 2011, mutta hänen suksensa menivät ristiin projektin muiden vetäjien kanssa vuonna 2013. Koska Ripplen XRP-protokolla on open source eli vapaasti hyödynnettävissä, McCaleb käytti sitä pohjana myös Stellarin kanssa.

stellar coinmotion banneriStellar pohjautuu siis XRP-protokollaan, mutta vuosien aikana se on rakennettu lähes kokonaan uusiksi. Projektista käytetään usein nimeä Stellar Lumens. Näistä Stellar viittaa itse protokollaan, kun taas Lumens (XLM) on sen natiivitoken.

Vuonna 2015 valmistunut SCP eli Stellar Consensus Protocol toimii lohkoketjun ytimessä. SCP:ssä verkon nodet välittävät transaktiot toisilleen ja äänestävät jatkuvasti (eli rakentavat konsensusta) siitä, mikä transaktio tallennetaan lohkoketjuun

Stellar on tietyllä tapaa Ripplen kilpailija, eli kyseessä on maksuprotokolla, joka pyrkii liikuttamaan valuuttaa verkossa mahdollisimman nopeasti. Lumen (XLM) on sen natiivivaluutta, jota käytetään mm. transaktiomaksuissa. Stellarin siirrot ovat lähes reaaliaikaisia ja ilmaisia - aivan kuin XRP:n kohdalla.

Stellar Lumens eroaa XRP:stä siten, että se ei tähtää pelkästään pankkien ja maksulaitosten käyttöön. On tärkeä ymmärtää, että Stellar-verkossa liikkuvat kryptovaluuttojen lisäksi myös fiat-valuutat.

Projekti on hieman outo lintu kryptovaluuttojen markkinoilla, koska sillä ei ole Ripplen lisäksi selkeitä kilpailijoita.

Stellar Lumens onkin ottanut askeleita kohti keskuspankkeja sekä muita rahoitusalan instituutioita. Se pyrkii tulevaisuudessa alustaksi keskuspankkien digirahoille (CBDC). Yksi tällaisista ratkaisuista on yhteistyö Ukrainan hallituksen kanssa.

Stellar Lumens on ollut yksi vuosien 2020-2021 suurista häviäjäistä. XLM-token on pudonnut kauast top 10 -rankingin tuntumasta, jossa XLM token oli vuosia. Samaan kastiin kuuluvat myös XRP, Bitcoin Cash ja Litecoin eli maksuvälineeksi tarkoitetut kryptovaluutat.

Stellar ostaminen ja säilytys

Mistä ostaa Stellar? Aloittelijan kannattaa ostaa Stellar Lumensia suomalaisesta Coinmotion -palvelusta. Kyseessä on helppokäyttöinen ja luotettava kauppapaikka.

Osta Stellar Coinmotionista

Tämän lisäksi myös amerikkalainen Coinbase sekä treidausplatform Binance ovat erittäin suosittuja vaihtoehtoja.

Voit säilyttää pieniä määriä Stellar Lumensia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. Stellari Lumensille löytyy myös helppokäyttöinen desktop-lompakko.

Stellar kurssi

Stellar kurssi löytyy reaaliaikaisesti päivitettynä alla olevasta grafiikasta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja