Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Uniswap kurssi on tällä hetkellä $16.980.

uniswap Uniswap (UNI)

$16.980
-1.10% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$7.64 B$243.43 M452.34 M UNI


Uniswap kurssi on tällä hetkellä $16.980 ja markkina-arvo $7.64 B. Sen kurssi on -1.10% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Uniswap kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Uniswap kryptovaluuttaa.

Osta Uniswap tästä

Mikä on Uniswap?

Uniswap on hajautettu pörssi eli DEX (Decentralized Exchange). Kyseessä on yksi markkinoiden suosituimmista DeFi-palveluista. DeFi on lyhenne sanoista Decentralized Finance, ja kyseessä on laajempi termi kaikille hajautetuille finanssipalveluille. Tällaisia ovat mm. lainapalvelut, hajautetut pörssit, hajautetut vakuutuspalvelut, yield farming -työkalut jne.

Vaikka Uniswap nousi suuren yleisön tietoisuuteen kesän 2020 DeFi-buumin aikana, kyseessä on jo pari vuotta vanha projekti. Uniswapin on kehittänyt yhdysvaltalainen Hayden Adams. Se julkaistiin Ethereumin MainNetissa marraskuussa 2018 noin vuoden kehitystyön jälkeen. Tuohon aikaan koko DeFi-markkina oli vain promille nykyisestä, eikä Uniswap saanut vielä laajempaa suosiota.

Binance banneriKyseessä on Ethereum-alustalla toimiva hajautettu pörssi, joka toimii AMM eli Automated Market Maker -algoritmin avulla. Voit vaihtaa jonkun palvelun tukemista, kymmenistä Ethereum ERC20-tokeneista, toisiinsa. Kun suoritat vaihdoin, AMM-algoritmi laskee automaattisesti kurssin riippuen treidin suuruudesta.

Uniswapin treidit eivät ole siis P2P eli henkilöltä toiselle. AMM mahdollistaa sen, että perinteistä order book -mallia ei tarvita. Pörssi toimii likviditeettipoolin avulla, mikä on kirjaimellisesti pooli likviditeettiä eli sijoittajien Uniswapiin tallentamia valuuttoja. Likviditeetin tarjoajia kutsutaan nimellä Liquidity Provider, LP.

Uniswapissa on likviditeettiä, koska LP:t saavat osan treidauspalkkioista. Tämän lisäksi Uniswapin omaa UNI-tokenia jaetaan likviditeetin tarjoajille.

Tarvitset pörssin käyttöön Web 3 -yhteensopivan lompakon kuten MetaMask. Jos MetaMask ei ole ennestään tuttu, lue käyttöopas tästä linkistä.

Uniswap on julkaissut vuosien 2020 ja 2021 aikana myös uudet versiot (V2 ja V3). Vuonna 2021 se on myös kloonattu muille alustoille eli Ethereumin Layer 2 -ratkaisuille Arbitrum sekä Optimism. Vuonna 2022 Uniswapia voi käyttää myös Polygonin kautta.

On tärkeää ymmärtää Uniswapin olevan hallintotoken. Sen holdaajilla on päätösvaltaa projektin kehityksessä. UNI-tokenia ei kuitenkaan tarvita pörssin käyttämiseen. Siksi sen arvo ei ole noussut käsi kädessä pörssin suosion kanssa.

Tsekkaa myös tämä laajempi opas Bitcoinkeskuksesta.

Uniswap ostaminen ja turvallinen säilytys

Sijoittajan on helpointa ostaa Uniswapia markkinajohtaja Binancesta. Tarjolla on likviditeettiä ja varmasti hyvä kurssi niin ostajalle kuin myyjälle. Lisäksi vältät Ethereum-alustan varsin korkeat kulut.

Osta Uniswap Binancesta

Jos olet vasta aloittelija kryptovaluuttojen parissa, suosittelemme käyttämään Coinbasea. Se on aloittelijaystävällinen kauppapaikka. Näiden kahden lisäksi voit tietysti hankkia UNI-tokenia Uniswap-pörssistä. Tarvitset sen käyttöä varten MetaMask-lompakon (tai vastaavan Web3-lompakon).

Voit säilyttää Uniswap-tokenia pieniä määriä siellä kauppapaikassa, josta myös hankit sen. MetaMask-lompakon lisäksi ainakin TrustWallet-mobiililompakko tukee MetaMaskia.

Uniswap kurssi

Saat lisätietoa ja dataa Uniswapin kurssista alla olevasta grafiikasta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty

No technical data available for this coin