Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Solana kurssi on tällä hetkellä $34.72.

solana Solana (SOL)

$34.72
5.98% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$12.32 B$1.01 B354.78 M SOL


Solana kurssi on tällä hetkellä $34.72 ja markkina-arvo $12.32 B. Sen kurssi on 5.98% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Solana kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Solana kryptovaluuttaa.

Osta Solanaa tästä

Mikä on Solana?

Solana (SOL) on älysopimusalusta, joka markkinoi itseään kaikkein nopeimpana lohkoketjuna. Se on suora kilpailija esimerkiksi Ethereumille, Cardanolle sekä Binance Smart Chainille. Vaikka Solanan SOL-token tulikin markkinoille keväällä 2020, projekti on ollut työn alla jo muutaman vuoden. Solanan whitepaper julkaistiin marraskuussa 2017.

Solana on teknisesti hyvin innovatiivinen ja kunnianhimoinen projekti. Se muodostaa uuden lohkon alle puolessa sekunnissa ja kykenee 65 000 transaktioon sekunnissa ilman sharding-teknologiaa tai layer-2 -ratkaisuja. Sen transaktiot ovat myös hyvin halpoja muihin lohkoketjuihin verrattuna.

Binance banneri

Solanan nopeus johtuu siitä, että se aikaleimaa (timestamp) lohkoketjunsa transaktiot ns. hajautetun kellon (decentralized clock) avulla. Tämän kellon avulla Solanan solmut pystyvät vahvistamaan tapahtumia ilman että niiden täytyy keskustella keskenään.

Havainnollinen esimerkki on vertaus vanhanaikaisiin radiomastoihin. Jos kaksi radiomastoa lähettää saman taajuista signaalia samaan aikaan, lopputuloksena on kohinaa. Jos ne puolestaan aikatauluttavat signaalin lähettämisen vuorotellen (niin kuin tässä Proof of History -mallissa tehdään), verkostosta tulee paljon nopeampi ja tehokkaampi.

Solanan käyttämä teknologia mahdollistaa transaktioiden vahvistamisen etukäteen ennen kuin seuraava lohko on muodostettu. Se pystyy myös operoimaan kymmeniä tuhansia älysopimuksia samaan aikaan.

Solana saa turvallisuutensa SOL-tokenin steikkaamisesta, mikä poistaa SOL-tokeneita kierrosta. Solmut, jotka toimivat protokollan vastaisesti, menettävät steikatut tokeninsa (slashing). Solmut vuorottelevat lohkon muodostajina, mikä tekee ketjun korruptoimisesta tai hyökkäämisestä sitä vastaan vaikeaa. Vahvistajasolmuksi pääsemiseksi ei myöskään ole minimivaatimuksia.

SOL-tokenia käytetään steikkauksen lisäksi myös transaktiomaksuihin Solanan verkossa. Nämä välityskustannukset poltetaan pois kierrosta.

SOL-tokenien maksimimäärä on noin 489 miljoonaa ja sillä on vuotuinen 8 prosentin inflaatio, joka kuitenkin laskee joka vuosi saavuttaen ennen pitkää 1,5 prosentin tason.

Solana ostaminen ja turvallinen säilytys

Solanan SOL-tokenia kannattaa ostaa Binancesta. Kyseessä on markkinoiden paras kryptovaluuttapörssi, josta löydät paljon vaihtopareja, parhaan likviditeetin sekä matalat kulut.

Osta Solanaa Binancesta

Toinen suosittu ostopaikka on eToro. Kyseessä on etenkin aktiivitreidaajille loistava kauppapaikka. Tsekkaa myös FTX-pörssi. Voit säilyttää Solanaa suositussa TrustWallet-mobiililompakossa tai Solanan tukemissa lompakoissa.

Solana kurssi

Alla olevasta grafiikasta löytyy lisätietoa Solanan kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja

No technical data available for this coin