Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

IOTA kurssi on tällä hetkellä $0.3052.

iota IOTA (MIOTA)

$0.3052
1.16% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$865.47 M$77.34 M2.78 B MIOTA


IOTA kurssi on tällä hetkellä $0.3052 ja markkina-arvo $865.47 M. Sen kurssi on 1.16% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: IOTA kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa IOTA kryptovaluuttaa.

Mikä on IOTA?

IOTA on mielenkiintoinen ja hyvin erilainen kryptovaluutta. Projekti esiteltiin Bitcointalk-foorumilla vuonna 2015 ja sen perustajajäseninä olivat saksalainen Dominik Schiener, norjalainen David Sønstebø sekä venäläiskaksikko Sergey Popov & Sergey Ivancheglo. Kolme ensin mainittua on ovat edellee mukana, ja he perustivat vuonna 2017 myös IOTA Foundation -säätiön valvomaan sen kehitystyötä.

Projekti keräsi marraskuussa 2015 noin puoli miljoonaa dollaria ICO-joukkorahoituksen avulla. Sen MainNet käynnistyi vuonna 2016, mutta suurelle yleisölle IOTA tuli tutuksi vasta syksyn 2017 altcoin-huuman aikana. Tuolloin järjestelmän natiivitoken MIOTA raketoi tuhansia prosentteja lyhyessä ajassa. Lukemattomat kryptosijoittajat lähtivät mukaan IOT-huumaan.

IOTA on teknisesti hyvin poikkeuksellinen ratkaisu muihin kryptovaluuttoihin verrattuna. Sen lohkoketju on nimeltään Tangle, joka perustuu Directed Acyclic Graph eli DAG-teknologiaan. IOTA:n ratkaisu toimii kyllä hajautettuna kirjanpitomallina kuten esim. Bitcoin, mutta se ei ole lainkaan lohkoketju.

DAG-teknologian käyttö mahdollistaa monia poikkeuksellisia ominaisuuksia. Kiinnostavin fakta lienee se, että Tanglen kapasiteetti itse asiassa vain kasvaa, mitä enemmän verkkoon tulee nodeja ja transaktioita. Tämä johtuu siitä, että jokainen node vahvistaa aina ensin kaksi muuta transaktiota ennen kuin lähettää uuden transaktion verkkoon.

Toinen merkittävä etu on transaktioimaksujen puuttuminen. Tangle tarjoaa siis salamannopeat, skaalautuvat ja ilmaiset transaktiota. Tämä mahdollistaa sen käytön IOT eli Esineiden Internet-ratkaisuissa. Verkossa voidaan siis lähettää pelkää dataa, eikä transaktioiden tarvitse sisältää edes MIOTA-tokeneita.

Kyseessä ei ole vielä valmis ja hajautettu ratkaisu. IOTA:n verkko valvoo erillinen koordinaattori-node, joka on IOTA Foundationin hallitsema. Se vahvistaa koko ajan verkon transaktioita. Aikanaan koordinaattori aiotaan poistaa verkosta.

IOTA on myös joutunut useiden hyökkäysten kohteeksi. Koordinaattori onnistuttiin poistamaan pelistä vuonna 2019 ja helmikuussa 2020 koko verkko ajettiin alas useiksi viikoiksi, kun hakkerit löysivät haavoittuvuuden IOTA:n Trinity-lompakosta. Tuo haavoittuvuus on sittemmin paikattu, ja IOTA Foundation korvaa käyttäjien menettämät varat.

Huomaa, että IOTA:n natiivitokenina oleva IOTA tunnetaan nimellä MIOTA eli Mega IOTA. Koska IOTA-tokeneita on luotu niin paljon, käytetään MIOTA lyhennettä. Yksi MIOTA on siis yksi miljoona IOTA-tokenia. Ideana valtavassa tokenin määrässä on niiden parempi sopivuus IOT:n mikromaksuihin, jolloin sentin tuhannesosien arvoinen transaktio voidaan ilmaista ennemmin muodossa 1 IOTA kuin 0,000.. IOTA.

Lue myös tämä laajempi IOTA opas. Aiheesta löytyy myös kattava video Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta.

Osta ja säilytä IOTA turvallisesti

Voit ostaa MIOTA-tokenia euroilla Bitpanda-pörssistä, joka on luotettava ja tunnettu eurooppalainen toimiva. Voit myös hankkia ensin bitcoineja suomalaisista Coinmotion ja Northcrypto-pörsseistä ja siirtää ne sitten Binanceen. Markkinajohtaja Binancesta voit ostaa tämän jälkeen MIOTA-tokenia bitcoineilla.

Voit säilyttää pienen määrän MIOTA-tokeneita siellä pörssissä, josta myös ostit ne. Turvallisempaan säilytykseen löytyy IOTA:n oma Trinity-lompakko, jonka haavoittuvuudet on nykyisin paikattu. Ledger Nano X ja Ledger Nano S hardware-lompakot tukevat myös MIOTA-tokeneita, mutta joudut käyttämään lisäksi kolmannen osapuolen lompakko-ohjelmaa mukana. Tätä ratkaisua ei suositella aloittelijoille.

IOTA kurssi

Alla olevasta grafiikasta löytyy reaaliaikainen IOTA kurssi (eli MIOTA kurssi) sekä muuta oleellista informaatiota.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja

No technical data available for this coin