Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Litecoin (LTC) kurssi on tällä hetkellä $59.34.

litecoin Litecoin (LTC)

$59.34
3.33% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$3.86 B$1.76 B65.18 M LTC


Litecoin (LTC) kurssi on tällä hetkellä $59.34 ja markkina-arvo $3.86 B. Kurssi on 3.33% nousussa tämän vuorokauden aikana. Näet tämän sivun kautta kaikki tärkeimmät tiedot Litecoin (LTC) kryptovaluutasta kuten tämänhetkisen kurssin, hintakehityksen sekä pörssit joissa voidaan käydä kauppaa tällä kryptovaluutalla.

Lisätietoa Litecoinista

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista. Sen perustaja on entinen Googlen työntekijä Charlie Lee, joka perusti kolikon jo vuonna 2011. Litecoin syntyi Leen ajatuksesta luoda Bitcoinille halvempia ja nopeampi vaihtoehto. Sanonta kuuluu: "If Bitcoin is digital gold, Litecoin is digital silver."

coinmotion banneriLitecoinin koodi pohjautuu lähes täysin Bitcoiniin. Kyseessä ei ole kuitenkaan Bitcoinin hard fork samalla tavalla kuin esimerkiksi Bitcoin Cash. Litecoin on täysin oma kryptovaluuttansa jolla on täysin oma lohkoketjunsa.

Sen parametrit on säädetty 4x nopeammiksi ja suuremmiksi. Uusia lohkoja syntyy 2,5 minuutin välein ja Litecoinin kokonaismäärä on 84 miljoonaa kappaletta. Bitcoinin vastaavat luvut ovat: 10 minuutin välein lohkot ja 21 miljoonaa bitcoinia.

Koska Litecoin on toiminnaltaan ja koodiltaan lähes identtinen Bitcoinin kanssa, se käyttää myös Proof-of-Work konsensusalgoritmia. Tämä tarkoittaa, että Litecoinia louhitaan fyysisillä louhintalaitteilla, samoin kuin Bitcoinia. Litecoinin tiivistealgoritmi on scrypt, mikä eroaa Bitcoinin SHA-256:sta. Louhinta vaatii siis hieman erilaisen laitteiston.

Litecoinilla on vankka fanijoukko ja kolikon perustaja Charlie Lee on yksi kryptoskenen arvostetuimmista hahmoista. Litecoinin suurin kilpailija on tällä hetkellä Bitcoin Cash, jolle se häviää hieman markkina-arvosta. Bitcoin Cash ja Litecoin pyrkivät tarjoamaan vaihtoehdon Bitcoinille.

Litecoinin vahvuutena on salamaverkkoteknologia, jota Bitcoin Cash ei tue.

Lue myös laajempi Litecoin opas tai tsekkaa tämä Youtube-video.

Osta ja säilytä Litecoinia turvallisesti

Aloittelijan kannattaa ostaa Litecoinia euroilla suomalaisista palveluista Coinmotion sekä Northcrypto. Näiden lisäksi myös amerikkalainen Coinbase on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen vaihtoehto.

Haluatko treidata Litecoinia? Ostaa vipua käyttäen tai shortata? Markkinoiden parhaat sivustot treidaamiseen ovat Binance, eToro, BitMEX ja StormGain.

Voit säilyttää pieniä määriä Litecoinia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Turvallisin säilytyspaikka on Ledger Nano X tai Trezor Model T hardware-lompakko. Lähes kaikki tunnetut mobiili-, online- ja desktop-lompakot tukevat nykyisin Litecoinia. Yksi hyvä vaihtoehto on Exodus.

Litecoinin kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Litecoinin kurssista.


Ladataan graafia...
Syötä summa
Valuutta
Muunna

10 Litecoin (LTC)
=
593.40USD

PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty
Ladataan Facebook kommentteja