Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Litecoin (LTC) kurssi on tällä hetkellä $75.42.

$75.42

-11.89% (24H)
Low $72.44
High $86.54
  • Markkina-arvo $5.59 B
  • Volyymi $1.27 B
  • Kierrossa 74.42 M LTC
  • ATH $410.26
  • ATH(% Change) -81.80%
  • ATH Date 2021-05-10

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


Litecoin (LTC) kurssi on tällä hetkellä $75.42 ja markkina-arvo $5.59 B. Litecoin kurssi on -11.89% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Litecoin.

Osta Litecoinia tästä

Mikä on Litecoin?

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista. Sen perustaja on entinen Googlen työntekijä Charlie Lee, joka perusti kolikon jo vuonna 2011. Litecoin syntyi Leen ajatuksesta luoda Bitcoinille halvempi ja nopeampi vaihtoehto. Sanonta kuuluu: "If Bitcoin is digital gold, Litecoin is digital silver."

Litecoinin koodi pohjautuu lähes täysin Bitcoiniin. Kyseessä ei ole kuitenkaan Bitcoinin hard fork samalla tavalla kuin esimerkiksi Bitcoin Cash. Litecoin on täysin oma kryptovaluuttansa jolla on täysin oma lohkoketjunsa.

coinmotion banneriSen parametrit on säädetty 4x nopeammiksi ja suuremmiksi. Uusia lohkoja syntyy 2,5 minuutin välein ja Litecoinin kokonaismäärä on 84 miljoonaa kappaletta. Bitcoinin vastaavat luvut ovat: 10 minuutin välein lohkot ja 21 miljoonaa bitcoinia.

Koska Litecoin on toiminnaltaan ja koodiltaan lähes identtinen Bitcoinin kanssa, se käyttää myös Proof-of-Work konsensusalgoritmia. Tämä tarkoittaa, että Litecoinia louhitaan fyysisillä louhintalaitteilla, samoin kuin Bitcoinia. Litecoinin tiivistealgoritmi on scrypt, mikä eroaa Bitcoinin SHA-256:sta. Louhinta vaatii siis hieman erilaisen laitteiston.

Litecoinilla on vankka fanijoukko ja kolikon perustaja Charlie Lee on yksi kryptoskenen arvostetuimmista hahmoista. Litecoinin suurin kilpailija on tällä hetkellä Bitcoin Cash, jolle se häviää hieman markkina-arvosta. Bitcoin Cash ja Litecoin pyrkivät tarjoamaan vaihtoehdon Bitcoinille.

Litecoinin vahvuutena on salamaverkkoteknologia, jota Bitcoin Cash ei tue.

Litecoin on pyrkinyt viime vuosina uudistumaan rakentamalla privaattiominaisuuksia. Tämä ei ole kuitenkaan lisännyt kolikon suosiota merkittävästi. Litecoinin ranking onkin pudonnut nopeaa tahtia vuoden 2021 aikana pois top 10 -sijoilta.

Lue myös laajempi Litecoin opas tai tsekkaa tämä Youtube-video.

Litecoin ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Litecoin? Aloittelijan kannattaa ostaa Litecoinia euroilla suomalaisesta palveluista Coinmotion. Kyseessä on turvallinen ja helppokäyttöinen sivusto, minkä lisäksi talletukset debit-kortilla ja pankkisiirrolla tapahtuvat nopeasti.

Osta Litecoin Coinmotionista

Litecoin ostaminen onnistuu Coinmotionin lisäksi myös toisesta suomalaisesta kryptovaluuttojen kauppapaikasta; Northcrypto, on kelpo vaihtoehto. Amerikkalainen Coinbase on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen kauppapaikka Litecoinin ostoon.

Voit säilyttää pieniä määriä Litecoinia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. Turvallisin säilytyspaikka on Ledger Nano X tai Trezor Model T hardware-lompakko. Lähes kaikki tunnetut mobiili-, online- ja desktop-lompakot tukevat nykyisin Litecoinia. Yksi hyvä vaihtoehto on Exodus.

Litecoin kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Litecoinin kurssista.