Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Chainlink (LINK) kurssi on tällä hetkellä $14.09.

-1.56% (24H)
Low $14.08
High $14.55
  • Markkina-arvo $8.28 B
  • Volyymi $411.44 M
  • Kierrossa 587.10 M LINK
  • ATH $52.70
  • ATH(% Change) -73.26%
  • ATH Date 2021-05-10

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


Chainlink (LINK) kurssi on tällä hetkellä $14.09 ja markkina-arvo $8.28 B. Chainlink kurssi on -1.56% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Chainlink.

Osta Chainlink tästä

Chainlink kurssi: historiallinen kehitys

Chainlink kurssi on ollut markkinoilla seurattavissa syyskuusta 2017 lähtien. Chainlink kurssi oli tuohon aikaan noin 0,19 dollaria. Vuoden 2017 päätteeksi LINK-tokenin kurssi oli jo 0,50 dollarissa, eli nousua tapahtui hyvin nopeasti yli sata prosenttia.

Chainlink saavutti ensimmäisen todellisen huippunsa tammikuussa 2018, kun kurssi nousi lähes 1,40 dollariin. Tämän jälkeen Chainlink koki saman karhumarkkinan kuin muutkin kryptovaluutat, joiden kurssit putosivat vuonna 2018.

Chainlinkin kurssi putosi 2018 alimmillaan 0,18 dollariin eli 87 prosenttia tammikuun 2018 huipusta.

Vuosi 2019 oli Chainlinkille loistava. Sen kurssi kohosi kesäkuussa 2019 peräti 3,70 dollarin yläpuolelle. LINK kurssi nousi myös huhtikuussa 2020 uusiin huippuihin, 4,6 dollariin, vaikka muu markkina ei tuohon aikaan juuri nousuja tehnyt.

Chainlinki kurssi jatkoi nousuaan vuoden 2020 lopulla, ja LINK kurssi oli noin 11,30 dollaria vuoden 2020 päätteeksi. Chainlink teki ATH-kurssinsa 52,9 dollaria toukokuussa 2021 – samoin kuin moni muu kryptovaluutta.

Toisin kuin Bitcoin, Solana ja monet muut kryptot, Chainlink ei noussut enää uusiin ennätyksiin vuoden 2021 lopulla. Vuoden 2021 päätteeksi Chainlinkin kurssi oli hieman alle 20 dollaria.

Vuosi 2022 oli Chainlinkille vaikea, kuten koko kryptomarkkinalle. LINK päätti vuoden 2022 noin 5,6 dollarin kurssitasolle.

Chainlinkin kurssi liikkui vuoden 2023 lähinnä sivuttain aina syyskuun lopulle. Q4:n aikana nähty nousu siivitti kurssin vuoden päätteeksi noin 15,6 dollariin, mikä tarkoittaa 180 prosentin nousua. LINK siis biittasi Bitcoinin kurssinousun vuonna 2023.

Mikä on Chainlink?

Chainlink on hyvin poikkeuksellinen projekti kryptovaluuttojen maailmassa. Chainlinkin takana on amerikkalainen SmartContract Ltd -yhtiö. Sen toimitusjohtaja Sergey Nazarov on pitkän linjan ammattilainen kryptoskenessä ja toimii myös Chainlinkin kasvoina julkisuudessa.

Projekti nousi kryptomaailman tietoisuuteen toden teolla vuonna 2019, jolloin sen MainNet julkaistiin. LINK-token on ollut yksi top 100 -kryptovaluuttojen parhaimpia sijoituksia vuodesta 2019 lähtien ja enemmän kuin 10-kertaistanut kurssinsa.

Käytännössä Chainlink on eri kryptovaluuttaverkoissa toimiva ohjelmisto. Chainlinkilla ei ole siis omaa lohkoketjua eikä se ole edes kryptovaluutta perinteisessä mielessä. LINK on yhteen ohjelmistoon liittyvä token. Chainlink tarjoaa työkalut älysopimusten ja oraakkeleiden välisiin ongelmiin. Mikä tämä ongelma oikein on?

Älysopimus ei voi itsenäisesti hakea lohkoketjun ulkopuolella olevaa informaatiota. Jos se tarvitsee esimerkiksi uutisia, säätietoja, osakekursseja tai urheilutuloksia tiettyjen ratkaisujen tekemiseen, vaaditaan oraakkelin käyttöä. Oraakkeli on lohkoketjun komponentti, joka välittää dataa netistä älysopimukselle.

Hajautettu ja toimintavarma älysopimus on kuitenkin tämän myötä riippuvainen yhdestä oraakkelista, jonka toimittama väärä informaatio voi vaarantaa sen. Chainlink tuo ratkaisun luomalla hajautetun oraakkelipoolin, jossa kaikilla oraakkeeleilla on insentiivi välittää laadukasta informaatiota. LINK-tokenia käytetään oraakkeleiden palkitsemiseen.

Chainlinkista on tullut vuosina 2021 ja 2022 elintärkeä osa DeFi-markkinaa. Sen oraakkelit tarjoavat joka sekunti päivittyvää informaatiota kaikille markkinoiden tunnetuimmille DeFi-palveluille. Sillä on yli tuhat kumppania ja määrä kasvaa joka päivä. Vuonna 2022 LINK-tokenin suosiota lisää entisestään staking.

Chainlink ostaminen ja säilytys

Mistä ostaa Chainlink? Markkinajohtaja Binance on tällä hetkellä paras ostopaikka LINK-tokenille. Sieltä löytyy markkinoiden suurin vaihto, eli saat aina parhaan kurssin sekä osto- että myyntitlanteessa. Binance tukee talletuksia kryptovaluutoilla, luottokortilla sekä pankkisiirrolla.

Osta Chainlink Binancesta

Chainlink löytyy nykyisin myös suomalaispörssien tarjonnasta! Voit siis ostaa LINK-tokenia sekä Coinmotioninista että Northcryptosta.

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja kauppapaikassa, josta ostit ne. Exodus on puolestaan helppokäyttöinen desktop-lompakko ja Trust Wallet mobiililompakko.

Chainlink kurssi grafiikka

Chainlink kurssi graafi löytyy aina ajan tasalla päivitettynä alla olevasta grafiikasta.