Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum kurssi on tällä hetkellä $1,261.73.

ethereum Ethereum (ETH)

$1,261.73
-2.66% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$152.21 B$5.31 B120.52 M ETH


Ethereum kurssi on tällä hetkellä $1,261.73 ja markkina-arvo $152.21 B. Sen kurssi on -2.66% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleelliset tiedot tästä kryptovaluutasta: Ethereum kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Ethereum kryptovaluuttaa.

Osta Ethereumia tästä

Mikä on Ethereum?

Ethereumin on perustanut ohjelmoija Vitalik Buterin. Hän kuvaili Ethereumin white paperin jo vuoden 2013 lopulla. Ethereum perustettiin, koska Bitcoinille haluttiin lisätä oma ohjelmointikieli. Bitcoin ei kuitenkaan kehittynyt tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen uudelle kryptovaluutalle. Ethereumin lohkoketju käynnistyi heinäkuussa 2015.

Ethereumia on kutsuttu usein 2. sukupolven kryptovaluutaksi. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on valuutan sijaan paljon laajempi ekosysteemi. Myös termejä kuten käyttöjärjestelmä, platform tai framework käytetään. Ethereum tarjoaa työkalut ja ympäristön ohjelmistokehittäjille luoda hajautettuja sovelluksia (dapp).

Coinmotion banneri

Tällaisen platformin sisälle voidaan luoda myös uusia kryptovaluuttoja. Silloin niitä kutsutaan tokeneiksi. Ethereumin lohkoketjua hyödyntävät jo tuhannet eri tokenit. Ne noudattavat kaikki tiettyä standardia ja niitä voidaan tallettaa Ethereum-osoitteisiin.

Ethereum käytti Bitcoinin tavoin Proof-of-Work konsensusalgoritmia eli louhintaa. Tässä tapahtui kuitenkin muutos syyskuussa 2022. Ethereum siirtyi tuolloin The Merge -päivityksen myötä Proof of Stake -kryptovaluutaksi. Louhinta vaihtui steikkaukseen ja Ethereumista tuli Ethereum 2.0 versio. Päivitys ei vielä parantanut Ethereumin skaalautuvuutta, mikä tapahtuu myöhemmin.

Ethereumille on tullut viime vuosina uusia kilpailijoita, joita kutsutaan jo 3. sukupolven kryptovaluutoiksi. Tällaisia ovat mm. Cardano ja Solana. Ne käyttävät Proof-of-Stake konsensusta ja ovat ratkaisseet Ethereumin skaalautuvuusongelmat. Ethereum 2.0 on vastaus tähän kehitykseen.

Vuonna 2020 käynnistynyt DeFi-buumi ja 2021 nähty NFT-buumi ovat nostaneet Ethereumin suosiota entisestään. Se on nykyisin myös yhä useamman instituution sijoituskohde.

Ethereum ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Ethereum? Aloittelijan kannattaa ostaa Ethereumia euroilla suomalaisista Coinmotion-palvelusta. Kotimaiset palvelut ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä.

Osta Ethereum Coinmotionista

Toinen kotimainen vaihtoehto on Northcrypto. Markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi Binance tarjoaa Ethereumin lisäksi myös satoja muita kryptovaluuttoja.

Ethereumille löytyy tukea kaikista suosituimmista lompakoista. Exodus  ja Trust Wallet (mobiili) ovat suosittuja ilmaisvaihtoehtoja. Ultimaattisen turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla.

Ethereum kurssi

Tsekkaa reaaliaikainen Ethereum kurssi ja muut mielenkiintoista dataa alla olevasta grafiikasta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja