Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum kurssi on tällä hetkellä $1,335.86.

ethereum Ethereum (ETH)

$1,335.86
1.31% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$164.66 B$15.09 B120.70 M ETH


Ethereum kurssi on tällä hetkellä $1,335.86 ja markkina-arvo $164.66 B. Sen kurssi on 1.31% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Ethereum kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Ethereum kryptovaluuttaa.

Osta Ethereum tästä

Mikä on Ethereum?

Ethereumin perustaja on venäläinen ohjelmoija Vitalik Buterin. Hän kuvaili Ethereumin white paperin jo vuoden 2013 lopulla. Ethereum perustettiin, koska Bitcoinille haluttiin lisätä oma ohjelmointikieli. Bitcoin ei kuitenkaan kehittynyt tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen uudelle kryptovaluutalle. Ethereum-projekti käynnistyi virallisesti vuonna 2015.

Ethereum on 2. sukupolven kryptovaluutta. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Myös termejä kuten ekosysteemi, platform tai framework käytetään Ethereumista ja sen kilpailijoista. Ethereum tarjoaa työkalut ja ympäristön ohjelmistokehittäjille luoda hajautettuja sovelluksia (Dapp) sekä älysopimuksia.

Coinmotion banneri

Tällaisen platformin sisällä voidaan myös luoda uusia kryptovaluuttoja. Silloin niitä kutsutaan tokeneiksi. Ethereumin lohkoketjua hyödyntävät tuhannet eri tokenit. Ne noudattavat kaikki tiettyä standardia ja niitä voidaan tallettaa Ethereum-osoitteisiin.

Ethereum käyttää Bitcoinin tavoin Proof-of-Work konsensusalgoritmia, eli louhinta suoritetaan fyysisillä louhintalaitteilla. Ethereum on siirtymässä Ethereum 2.0 -versioon, jossa se vaihtuu asteittain Proof-of-Stake -konsensukseen. Tämä mahdollistaa "steikkauksen" (staking) ja fyysiset louhintalaitteet poistuvat käytöstä. Samalla Ethereum skaalautuu huomattavasti paremmin.

Ethereumille on tullut viime vuosina uusia kilpailijoita, joita kutsutaan jo 3. sukupolven kryptovaluutoiksi. Tällaisia ovat mm. Cardano ja Solana. Ne käyttävät Proof-of-Stake konsensusta ja ovat ratkaisseet Ethereumin skaalautuvuusongelmat. Ethereum 2.0 -versio on vastaus tähän kehitykseen.

Vuonna 2020 käynnistynyt DeFi-buumi ja 2021 nähty NFT-buumi ovat nostaneet Ethereumin suosiota entisestään. Se on nykyisin myös yhä useamman instituution sijoituskohde.

Lue myös laajempi Ethereum-opas ja tsekkaa tämä video Youtubesta.

Ethereum ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Ethereum? Aloittelijan kannattaa ostaa Ethereumia euroilla suomalaisista palvelusta kuten Coinmotion. Kotimaiset palvelut ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä.

Osta Ethereum Coinmotionista

Toinen kotimainen vaihtoehto on Northcrypto. Markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi Binance tarjoaa Ethereumin lisäksi myös satoja muita kryptovaluuttoja.

Ethereumille löytyy tukea kaikista suosituimmista lompakoista. Exodus (PC ja mobiili) ja Trust Wallet (mobiili) ovat suosittuja ilmaisvaihtoehtoja. Ultimaattisen turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla.

Ethereum kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Ethereumin kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja