Kryptovaluutat - Kurssit - MarketCap - Pörssit

Ethereum (ETH) tämän hetken hinta ja kurssi $172.08.

ethereum Ethereum (ETH)

$172.08
-1.98% (24H)
Seuraa
Market CapVoluumiKierrossa
$18.70 B$7.03 B108.64 M ETH

Ethereum (ETH) hinta on tällä hetkellä $172.08 marketcapin ollessa $18.70 B, ja sen hinta on -1.98% laskussa tämän vuorokauden aikana. Näet tämän sivun kautta kaikki tärkeimmät tiedot Ethereum (ETH) kryptovaluutasta kuten tämänhetkisen kurssin, hintakehityksen sekä pörssit joissa voidaan treidata ja käydä kauppaa Ethereum (ETH) kryptovaluutalla.

Lisää tietoa Ethereum kryptovaluutasta

Ethereum on avoin sovellusteknologia millä on hajautettu julkinen lohkoketju. Ohjelmoijat voivat rakentaa ja julkistaa omia hajautettuja sovelluksia (DApps) käyttämällä älysopimuksia. Alkuperäinen valuutta Ethereumin lohkoketjussa tunnetaan Etherinä (ETH), mitä hyödynnetään kryptovaluutan vaihdossa.

Samalla tavalla kuin auto tarvitsee toimiakseen polttoainetta, Ethereum alusta tarvitsee polttoainetta toimiakseen. Tässä tapauksessa polttoaine on Ether. Ether toimii palkkiona mihin tahansa laskentaan mitä tehdään Ethereumin virtuaalikoneen kautta (EVM) kuten myös kannustavana mekanismina rohkaisten kryptovaluutan louhijoita turvaamaan ja vahvistamaan Ethereumin verkostoa.

Ethereum protokollassa toimiva konsensus mekanismi tunnetaan niin sanottuna työvarmennuksena (PoW). Kun rahansiirto toteutetaan sen verkossa, jää se odottamaan sille tarkoitettuun vahvistamattomien siirtojen tilaan (mempool), kunnes louhija sisällyttää sen uuteen lohkoon, jota he rakentavat. Jotta louhija voi luotettavasti lisätä lohkon Ethereumin lohkoketjuun, heidän täytyy ensin ratkaista kryptografinen, salattu arvoitus.

Ratkaisun yrittäminen tarkoittaa sitoutumista taloudellisiin resursseihin, joiden tarkoituksena on tehdä Ethereumin verkosta turvallisempi. Kun salaussuojattu tehtävä ratkaistaan onnistuneesti, louhijat saavat palkinnoksi protokollan alkuperäistä digitaalista valuutta Etheriä. Louhijat palkitaan kaikenkaikkiaan 3 Etherillä jokaista pätevää lisättyä lohkoa kohti Ethereumin lohkoketjussa ja yhteensä 2.625 Etherillä jokaista tuotettua ns. enolohkoa (uncle block) kohti.

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Ethereum Virtual Machine eli Ethereumin virtuaalikone (EVM) on näennäis-Turing-täydellinen järjestelmä, joka voidaan matemaattisesti todistaa, että sillä on kapasiteetti suorittaa mikä tahansa laskutoimitus tai tietokoneohjelma, mikäli sille annetaan riittävästi ns. polttoainetta (gas) tai Etheriä suorittamaan kyseinen laskutoimitus. Toisin sanoen näennäis-Turing-täydellinen kone pystyy matemaattisesti ratkaisemaan minkä tahansa sille annetun ongelman, jos sillä on tarpeeksi resursseja tehdä niin.

EVM sallii valtavan määrän erilaisia sovelluksia rakennettavan Ethereumin lohkoketjuun. Sovellukset kirjoitetaan ensin korkeatasoisella ohjelmointikielellä, Soliditylla, mikä sitten käännetään EVM tavukoodiksi, jotta sovellukset voidaan suorittaa.

Älysopimukset

Hajautetut sovellukset, jotka on rakennettu Ethereum alustalle on tehty käyttämällä ns. älysopimuksia.

Yksinkertaisesti älysopimukset ovat sopimuksia, jotka on kerran tehty ja johtavat sitten sopimuksen sisällön toimeenpanoon. Esimerkiksi, jos ostaja ostaisi talon, prosessiin sisältyisi useita kolmansia osapuolia, kuten kiinteistövälittäjiä ja asianajajia, jotka olisivat vastuussa ostotapahtuman loppuun saattamisesta. Sen sijaan, jos käytettäisiin älysopimusta, prosessi koskisi vain ostajaa ja myyjää. Kun kaikki ehdot on täytetty, älysopimus pantaisiin täytäntöön ja raha siirtyisi myyjän pankkitilille. Lyhesti sanottuna, älysopimukset auttavat, jotta välittäjiä ei tarvita siirroissa, jotka koskevat kahta tai useampaa osapuolta.

Mahdollisuus luoda älysopimuksia antaa Ethereumin protokollalle lisää toiminnallisuutta, etenkin verrattuna Bitcoiniin. Siinä missä Bitcoin luotiin pelkästään toimimaan digitaalisena valuuttana, Ethereum on alusta joka luotiin, jotta ohjelmoijat voivat rakentaa ylettömän määrän sovelluksia pelisovelluksista verkkokauppasovelluksiin. Kuten aiemmin mainittu, hajautetut sovellukset jotka on luotu Ethereumin alustalle on kirjoitettu Ethereumin omalla ohjelmointikielellä, Soliditylla.

Hajautetut sovellukset (DApps)

Jos Ethereum lohkoketju olisi hajautettu sovelluskauppa, niin sovellukset jotka on rakennettu lohkoketjun hallinnassa olisivat hajautettuja sovelluksia.

Keskitetyt sovellukset kuten Facebook, YouTube ja Twitter tarvitsevat tietovirran, jotta niitä voidaan kontrolloida tietokantojen joukossa, jotka ovat näiden yritysten hallinnassa. Itseasiassa kaikki näiden sovellusten käyttäjät ovat riippuvaisia yhdestä kokonaisuudesta, jotta voidaan lähettää ja vastaanottaa tietoa. Sen sijaan hajautetun sovelluksen käyttäjien ei tarvitse olla riippuvaisia yhdestä keskeisestä kokonaisuudesta voidakseen lähettää tai vastaanottaa tietoa. EVM ja lohkoketju poistavat koko prosessin sallimalla hajautettujen sovellusten toteuttaa mitä tahansa käskyjä ja sitten tallentavat toteutetut käskyt muuttumattomaan ”tilikirjaan”.

Esimerkkinä hajautetusta sovelluksesta joka on tällä hetkellä kehityksen alla, on Augur. Augur on alusta, joka perustuu ennustamiseen ja toimii Ethereumin lohkoketjussa ja sen voidaan ajatella olevan kuten vedonlyöntialusta.

Täsmennettynä, ennustusmarkkinat ovat markkinapaikkoja, minne käyttäjät voivat mennä ja lyödä vetoajonkun tapahtuman lopputuloksesta. Tapahtumat voivat vaihdella jalkapallopelin voittajasta seuraavien USA:n presidentin vaalien voittajaan. Näillä markkinoilla on hyvin selvät tavat, missä älysopimukset voitaisiin toteuttaa, jotta prosessi olisi ”epäluotettavampi” eli luottamusta muihin osapuoliin ei tarvittaisi. Yksi tärkein esimerkki on maksutavan automatisointi, kun tapahtuman lopputulos on päätetty.

Havainnollistamalla, ajattele tapahtuma missä Bob löi vetoa että joukkue A voittaa jalkapallopelin. Tavallisesti, jos joukkue A voittaisi, keskeisen luotetun asianosaisen pitäisi ensin päättää että joukkue A todella voitti, jotta Bob voisi saada maksun voitostaan. Sen sijaan käyttämällä älysopimusta koko prosessi voi olla täysin automaattinen. Varoja säilytettäisiin älysopimuksessa, joka suorittaisi maksun automaattisesti riippuen tapahtuman lopputuloksesta. Tämän järjestelyn etuna on poistaa kokonaan vastapuolen riski, mikä vähentäisi kokonaisriskiä jonka Bob ottaa käyttämällä ennustusmarkkinoita.

Ethereum Enterprise Alliance (EEA)

EEA on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on yhdistää Fortune 500 yritykset, akateemikot, tutkimusryhmät ja lohkoketju start-upit. Tavoitteena on integroida älysopimusten käyttö reaalimaailman käytäntöihin.
EEA:ssa on yli 150 jäsentä. Joukko koostuu teknologiayrityksistä taloudellisiin instituutioihin, kuten J.P Morgan, Microsoft, Intel ja Mastercard.

Lisätietoja:
Englanninkielistä lisätietoa voit löytää Ethereum Projektin nettisivuilta.
Listan kaikista hajautetuista sovelluksista, joita voi rakentaa Ethereumin lohkoketjussa voi löytää State of the Dapps-verkkosivuilta.
Lisäksi DApp Board on älysopimus analyyttinen alusta, joka sallii käyttäjien jäljittää erilaisten sovellusta käyttöä, jotka on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun.


Ladataan graafia...
Syötä summa
Valuutta
Muunna

10 Ethereum (ETH)
=
1,720.80USD

PäiväHintaVoluumiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty
Ladataan Facebook kommentteja