Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum kurssi on tällä hetkellä $4,753.29.

ethereum Ethereum (ETH)

$4,753.29
3.62% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$565.38 B$29.55 B118.56 M ETH


Ethereum kurssi on tällä hetkellä $4,753.29 ja markkina-arvo $565.38 B. Sen kurssi on 3.62% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Ethereum kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Ethereum kryptovaluuttaa.

Osta Etheriä tästä!

Lisätietoa Ethereumista

Ethereumin perustaja on venäläinen ohjelmoija Vitalik Buterin. Hän kuvaili Ethereumin white paperin jo vuoden 2013 lopulla. Ethereum perustettiin, koska Bitcoinille haluttiin lisätä oma ohjelmointikieli. Bitcoin ei kuitenkaan kehittynyt tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen uudelle kryptovaluutalle. Ethereum-projekti käynnistyi virallisesti vuonna 2015.

Ethereum on 2. sukupolven kryptovaluutta. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on ns. ekosysteemi, ohjelmointialusta, platform tai käyttöjärjestelmä. Kaikkia näitä termejä voidaan käyttää Ethereumista ja sen kilpailijoista. Ethereum tarjoaa työkalut ja ympäristön ohjelmistokehittäjille luoda hajautettuja sovelluksia (Dapp) sekä älysopimuksia.

Coinmotion banneri

Tällaisen platformin sisällä voidaan myös luoda uusia kryptovaluuttoja. Silloin niitä kutsutaan tokeneiksi. Ethereumin lohkoketjua hyödyntää jo satoja tokeneita tällä hetkellä. Ne noudattavat kaikki tiettyä standardia ja niitä voidaan tallettaa Ethereum-osoitteisiin.

Ethereum käyttää Bitcoinin tavoin Proof-of-Work konsensusalgoritmia, eli louhinta suoritetaan fyysisillä louhintalaitteilla. Ethereum on siirtymässä Ethereum 2.0 -versioon, jossa se vaihtuu asteittain Proof-of-Stake -konsensukseen. Tämä mahdollistaa "steikkauksen" (staking) ja fyysiset louhintalaitteet poistuvat käytöstä. Samalla Ethereum skaalautuu huomattavasti paremmin.

Ethereumille on tullut viime vuosina uusia kilpailijoita, joita kutsutaan jo 3. sukupolven kryptovaluutoiksi. Tällaisia ovat mm. EOS ja Tron. Ne käyttävät Proof-of-Stake konsensusta ja ovat ratkaisseet Ethereumin skaalautuvuusongelmat. Ethereum 2.0 -versio on vastaus tähän kehitykseen.

Ethereumia on verrattava sijoituskohteena nimenomaan muihin platformeihin, joita olemme vertailleet tässä artikkelissa. Pahimmat kilpailijat: EOS, Tron, Tezos, Cardano.

Lue myös laajempi Ethereum-opas ja tsekkaa tämä video Youtubesta.

Ethereum ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Ethereum? Aloittelijan kannattaa ostaa Ethereumia euroilla suomalaisista palvelusta Coinmotion. Kotimaiset palvelut ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä.

Osta Ethereum Coinmotionista

Toinen kotimainen vaihtoehto on Northcrypto. Näiden lisäksi myös amerikkalainen Coinbase on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen vaihtoehto, jos Ethereum ostaminen kiinnostaa.

Haluatko treidata Ethereumia? Ostaa vipua käyttäen tai shortata? Markkinoiden parhaat sivustot treidaamiseen ovat Binance, eToro ja BitMEX ja StormGain.

Ethereum kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Ethereumin kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty
Ladataan Facebook kommentteja