Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum (ETH) kurssi on tällä hetkellä $242.85.

ethereum Ethereum (ETH)

$242.85
-0.11% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$27.03 B$7.56 B111.24 M ETH


Ethereum (ETH) kurssi on tällä hetkellä $242.85 ja markkina-arvo $27.03 B. Kurssi on -0.11% laskussa tämän vuorokauden aikana. Näet tämän sivun kautta kaikki tärkeimmät tiedot Ethereum (ETH) kryptovaluutasta kuten tämänhetkisen kurssin, hintakehityksen sekä pörssit joissa voidaan käydä kauppaa tällä kryptovaluutalla.

Lisätietoa Ethereumista

Ethereumin perustaja on venäläinen ohjelmoija Vitalik Buterin. Hän kuvaili Ethereumin white paperin jo vuoden 2013 lopulla. Ethereum perustettiin, koska Bitcoinille haluttiin lisätä oma ohjelmointikieli. Sen avulla lohkoketjuun voitaisiin ohjelmoida älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia. Bitcoin ei kuitenkaan kehittynyt tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen uudelle kryptovaluutalle. Ethereum-projekti käynnistyi virallisesti vuonna 2015.

Ethereum on 2. sukupolven kryptovaluutta. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on ns. ekosysteemi, ohjelmointialusta, platform tai käyttöjärjestelmä. Kaikkia näitä termejä voidaan käyttää Ethereumista ja sen kilpailijoista. Ethereum tarjoaa työkalut ja ympäristön ohjelmistokehittäjille luoda hajautettuja sovelluksia (dApp) sekä älysopimuksia.

Tällaisen platformin sisällä voidaan myös luoda uusia kryptovaluuttoja. Silloin niitä kutsutaan tokeneiksi. Ethereumin lohkoketjua hyödyntää jo satoja tokeneita tällä hetkellä. Ne noudattavat kaikki tiettyä standardia ja niitä voidaan tallettaa Ethereum-osoitteisiin.

Ethereum käyttää Bitcoinin tavoin Proof-of-Work konsensusalgoritmia, eli louhinta suoritetaan fyysisillä louhintalaitteilla. Ethereum on siirtymässä Ethereum 2.0 -versioon, jossa se vaihtuu asteittain Proof-of-Stake -konsensukseen. Tämä mahdollistaa "steikkauksen" (staking) ja fyysiset louhintalaitteet poistuvat käytöstä. Samalla Ethereum skaalautuu huomattavasti paremmin.

Ethereumille on tullut viime vuosina uusia kilpailijoita, joita kutsutaan jo 3. sukupolven kryptovaluutoiksi. Tällaisia ovat mm. EOS ja Tron. Ne käyttävät Proof-of-Stake konsensusta ja ovat ratkaisseet Ethereumin skaalautuvuusongelmat. Ethereum 2.0 -versio on vastaus tähän kehitykseen.

Ethereumia on verrattava sijoituskohteena nimenomaan muihin platformeihin. Pahimmat kilpailijat: EOS, Tron, Tezos, Cardano.

Lue myös laajempi Ethereum-opas.

Osta ja säilytä Ethereumia turvallisesti

Aloittelijan kannattaa ostaa Ethereumia euroilla suomalaisista palveluista Coinmotion sekä Northcrypto. Näiden lisäksi myös amerikkalainen Coinbase on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen vaihtoehto.

Haluatko treidata Ethereumia? Ostaa vipua käyttäen tai shortata? Markkinoiden parhaat sivustot treidaamiseen ovat eToro ja BitMEX ja StormGain.

Ethereumin kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Ethereumin kurssista.


Ladataan graafia...
Syötä summa
Valuutta
Muunna

10 Ethereum (ETH)
=
2,428.50USD

PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty

1/ STARKs over Mainnet!
StarkEx, our scalability engine, is now live on Mainnet.
It powers the @deversifi DEX, w/self-custodial trading up to 9K tps.

Integrated out of the gate with @ledger, @walletConnect, and [partially] @metaMask

https://medium.com/starkware/starks-over-mainnet-b83e63db04c0

Leave no devs behind! The latest Buidler release enables console.log for Solidity 4 as well as introducing full support for Solidity 6.

Additionally, there's a new meaningful error message for when a deployment fails because a contract is too big 👷‍♀️.

https://github.com/nomiclabs/buidler/releases/tag/buidler-core-v1.3.6

Thinking of validating Eth2? Check out 8 Things Every Eth2 Validator Should Know Before Staking by @caymannan

https://medium.com/chainsafe-systems/8-things-every-eth2-validator-should-know-before-staking-94df41701487

Load More...
Ladataan Facebook kommentteja