Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum (ETH) kurssi on tällä hetkellä $1,590.92.

ethereum Ethereum (ETH)

$1,590.92
-1.55% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$191.17 B$37.07 B120.23 M ETH


Ethereum (ETH) kurssi on tällä hetkellä $1,590.92 ja markkina-arvo $191.17 B. Ethereum kurssi on -1.55% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa mikä on Ethereum ja ohjeet miten ostaa Ethereum.

Ethereum (ETH) kurssi - historiallinen kehitys

Ethereum (ETH) kurssi on ollut vuosien varrella erittäin vaihteleva. Ethereum lanseerattiin vuonna 2015 ja sen alkuperäinen kurssi oli noin 2,5 dollaria. Seuraavan vuoden aikana hinta nousi noin 14 dollariin ennen kuin se laski jälleen noin 7 dollariin. Vuonna 2017 Ethereum-kurssi kuitenkin räjähti ylöspäin, kun ICO-huuma iski kryptovaluuttamarkkinoille. Ethereum oli suosittu alusta monille ICO-projekteille ja sen hinta nousi jopa 1 400 dollariin tammikuussa 2018.

Tämän jälkeen Ethereumin kurssi laski merkittävästi, kun ICO-huuma hälveni ja kryptovaluuttamarkkinat kokivat laskusuhdanteen. Vuonna 2021 Ethereumin kurssi kuitenkin nousi uudelleen, kun DeFi-sektori ja NFT-markkinat saivat huomattavaa huomiota. Huhtikuussa 2021 Ethereum saavutti kaikkien aikojen huippuhinnan noin 4300 dollarissa. Tämän jälkeen hinta on kuitenkin laskenut rajusti vuoden 2022 laskumarkkinan aikana.

Ethereumin kurssikehitys on seurannut monessa suhteessa Bitcoinin kehitystä, mutta Ethereumin hinta on usein ollut volatiilimpi ja heilahtelevampi. Vuoden 2021 kurssinousu oli kuitenkin huomattavasti voimakkaampi kuin Bitcoinin vastaava nousu. Ethereum on myös kehittynyt suhteessa Bitcoinin kehitykseen viime vuosina, kun Ethereum on muuttunut enemmän alustaksi hajautettujen sovellusten ja älysopimusten kehittämiseen, kun taas Bitcoin on enemmän digitaalinen varallisuus ja maksuväline.

Mikä on Ethereum?

Ethereumin on perustanut ohjelmoija Vitalik Buterin. Hän kuvaili Ethereumin white paperin jo vuoden 2013 lopulla. Ethereum perustettiin, koska Bitcoinille haluttiin lisätä oma ohjelmointikieli. Bitcoin ei kuitenkaan kehittynyt tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen uudelle kryptovaluutalle.

Ethereumia on kutsuttu usein 2. sukupolven kryptovaluutaksi. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on valuutan sijaan paljon laajempi ekosysteemi. Myös termejä kuten käyttöjärjestelmä, platform tai framework käytetään. Ethereum tarjoaa työkalut ja ympäristön ohjelmistokehittäjille luoda hajautettuja sovelluksia (dapp).

Tällaisen platformin sisälle voidaan luoda myös uusia kryptovaluuttoja. Silloin niitä kutsutaan tokeneiksi. Ethereumin lohkoketjua hyödyntävät jo tuhannet eri tokenit. Ne noudattavat kaikki tiettyä standardia ja niitä voidaan tallettaa Ethereum-osoitteisiin.

Ethereumin The Merge ja Shanghai päivitykset

Ethereumin kaksi tärkeää päivitystä, The Merge ja Shanghai, ovat merkittäviä virstanpylväitä Ethereumin kehityksessä. The Merge -päivitys tapahtui syyskuussa 2022 ja sen tarkoituksena oli siirtää Ethereum Proof of Work -konsensusmekanismista Proof of Stake -konsensusmekanismiin.

Tämä muutos teki Ethereumista deflatorisen valuutan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että markkinoilta poistuu enemmän Etheriä polttomekanismi (EIP-1559) myötä kuin uusissa lohkoissa tulee lohkopalkkioina. Ethereumin varanto pienenee jos alustan käyttöaste pysyy riittävän korkeana.

Shanghai-päivityksessä puolestaan poistettiin stakingin lukitus, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat nyt lopettaa steikkauksen ja kotiuttaa panoksensa milloin tahansa. Tämä parantaa Ethereumin likviditeettiä ja mahdollistaa uusien instituionaalisten sijoittajien tulemisen markkinoille. Shanghai-päivityksen myötä Ethereumin arvo nousee myös sen käyttömahdollisuuksien laajentuessa.

Yhdessä The Merge- ja Shanghai-päivitykset parantavat Ethereumin kestävyyttä ja kasvumahdollisuuksia. The Merge siirtää Ethereumia ympäristöystävällisempään suuntaan, kun taas Shanghai tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia sijoittajille ja lisää Ethereumin likviditeettiä. Näiden päivitysten myötä Ethereum vahvistaa asemaansa johtavana älysopimusten ja hajautettujen sovellusten alustana.

Ethereum ostaminen

Ethereum ostaminen on helppoa euroilla kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Kotimaiset palvelut ovat turvallisia, luotettavia ja helppokäyttöisiä. Coinmotion on erittäin suositeltava vaihtoehto aloittelevalle sijoittajalle.

Osta Ethereumia Coinmotionista

Ethereumille löytyy tukea kaikista suosituimmista lompakoista. Exodus  ja Trust Wallet (mobiili) ovat suosittuja ilmaisvaihtoehtoja. Ultimaattisen turvan saat Ledger Nano X hardware-lompakolla.

Ethereumin tulevaisuus

Ethereumin tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä sen kehittäjät työskentelevät aktiivisesti uusien ominaisuuksien parissa. Yksi tärkeimmistä kehitysaskelista on Eth2-päivitys, joka siirtää Ethereumia Proof of Work -konsensusmekanismista Proof of Stake -konsensusmekanismiin. Tämä parantaa Ethereumin turvallisuutta ja vähentää sen ympäristövaikutuksia.

Eth2-päivitys myös skaalaa Ethereumin tehokkaammin, mikä mahdollistaa suurempien transaktiomäärien käsittelyn.

Skaalautuvuusongelmat ovat olleet Ethereumin haaste, mutta kehittäjät ovat työskennelleet kovasti ratkaistakseen ne. Tulevaisuudessa on odotettavissa, että Ethereumin skaalautuvuus paranee entisestään, mikä mahdollistaa entistä laajemman käytön ja kehittymisen. Tämä voi lisätä Ethereumin käyttöä ja vaikuttaa positiivisesti sen kurssiin.

Ethereumin tulevaisuus näyttää siis lupaavalta ja kehitysaskelten myötä sen käyttömahdollisuudet laajenevat ja turvallisuus sekä skaalautuvuus paranevat. Tämä voi houkutella uusia käyttäjiä ja sijoittajia, mikä voi vaikuttaa positiivisesti Ethereumin kurssiin pitkällä aikavälillä.

Ethereum kurssigrafiikka

Ethereum kurssigrafiikka ja muuta mielenkiintoista dataa löydät alta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja