Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Ethereum Classic (ETC) kurssi on tällä hetkellä $24.65.

$24.65

4.70% (24H)
Low $23.16
High $25.01
  • Markkina-arvo $3.65 B
  • Volyymi $533.87 M
  • Kierrossa 148.03 M ETC
  • ATH $167.09
  • ATH(% Change) -85.23%
  • ATH Date 2021-05-06

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


Ethereum Classic (ETC) kurssi on tällä hetkellä $24.65 ja markkina-arvo $3.65 B. Ethereum Classic kurssi on 4.70% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Ethereum Classic.

Osta Ethereum Classicia tästä

Mikä on Ethereum Classic?

Ethereum Classicia yksi markkinoiden vanhimmista älysopimusalustoista. Kuten nimikin viittaa, sillä on yhteinen historia Ethereumin kanssa. Ethereum sekä Ethereum Classic olivat yksi ja sama projekti heinäkuusta 2015 alkaen.

Kesällä 2016 Ethereumin lohkoketju jakautui hard forkissa kahteen haaraan: alkuperäinen ketju sai nimen Ethereum Classic, ja siitä forkannut haara on puolestaan Ethereum. Moni luulee asian olevan juuri päin vastoin. Ethereum Classic on kuitenkin se "aito ja alkuperäinen" Ethereum, vaikka sen suosio on merkittävästi "isoveljeään" pienempi.

Miksi Ethereum jakautui kahteen osaan? Syynä oli The DAO -hakkerointi. Kyseessä on yksi kryptoskenen historian merkittävimmistä tapahtumista. Hakkeri hyödynsi The DAO -applikaation heikkoa ohjelmakoodia ja varasti 3,6 miljoonaa Etheriä, mikä oli tuolloin reilut 5% kaikista kierrossa olevista ETH-tokeneista.

Ethereumin perustajat halusivat pyyhkiä tapahtuneen pois lohkoketjusta hard forkin avulla. Osa kuitenkin vastusti tällaista peukalointia, ja tästä yhteisöstä muodostui Ethereum Classic.

Ethereum ja Ethereum Classic olivat pitkään identtisiä myös teknisesti. Tämä muuttui syyskuussa 2022, kun Ethereum siirtyi Proof of Stake -konsensukseen. Tähän asti molemmat Ethereumit olivat olleet Proof of Work -valuuttoja.

Proof of Work tarkoittaa fyysisiä louhintalaitteita. Ethereumin päivityksen jälkeen Ethereum Classicista tuli markkinoiden johtava Proof of Work -älysopimusalusta. Moni Ethereum-louhija on myös vaihtanut Classic-leiriin.

Ethereum Classic on korkeasta markkina-arvostaan huolimatta varsin unohdettu projekti. Se ei näy lainkaan uutisotsikoissa, eikä Classic-alustalta ole noussut suosittuja dappeja. Se näyttää olevan statistin roolissa kuumana käyvässä platform-kisassa.

Projekti ei kuitenkaan ole kuollut. Hajautettu yhteisö kehittää ohjelmakoodia jatkuvasti. Yksi yllättävistä tukijoista on Cardanon perustaja Charles Hoskinson. Hän on sijoittanut projektiin "filosofisista syistä" johtuen yli 1,5 miljoonaa dollaria. Hoskinsonin yhtiö IOHK osallistuu myös Ethereum Classicin kehitykseen.

Ethereum Classic ostaminen ja säilytys

Mistä ostaa Ethereum Classic? Paras ostopaikka on markkinajohtaja Binance. Voit tehdä nopean talletuksen Binancelle joko SEPA-pankkisiirrolla tai debit-kortilla. Ethereum Classicin ticker (lyhenne) pörsseissä on ETC.

Osta ETC Binancesta

Suositut amerikkalaispörssit Coinbase ja Kraken ovat myös hyviä ostopaikkoja ETC-tokenille.

Ethereum Classicille löytyy tukea lähes kaikista suosituista lompakoista. Löydät kymmeniä eri vaihtoehtoja Ethereum Classic -projektin virallisilta sivuilta. Suositut Exodus (desktop & mobiili) sekä TrustWallet (mobiili) ovat hyviä valintoja.

Ethereum Classic kurssi

Tsekkaa reaaliaikainen Ethereum Classic kurssi alla olevasta grafiikasta.