Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

EOS (EOS) kurssi on tällä hetkellä $0.76.

$0.76

-15.37% (24H)
Low $0.68
High $0.91
  • Markkina-arvo $868.94 M
  • Volyymi $354.64 M
  • Kierrossa 1.15 B EOS
  • ATH $22.71
  • ATH(% Change) -96.67%
  • ATH Date 2018-04-29

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


EOS (EOS) kurssi on tällä hetkellä $0.76 ja markkina-arvo $868.94 M. EOS kurssi on -15.37% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa EOS.

Osta EOS tästä

Mikä on EOS?

EOS on yksi Ethereumin kilpailijoista, eli se kuuluu ns. platform-kategoriaan. Kyseesssä on 3. sukupolven ohjelmointialusta. Tämä tarkoitta sitä, että EOS skaalautuu (muiden 3. sukupolven platformien tavoin) tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin transaktioihin sekunnissa.

Toinen 3. sukupolven platformien ominaisuus on se, että EOS ei tarvitse enää fyysisiä louhintalaitteita. EOS käyttää Dan Larimerin kehittämää Delegated Proof of Stake eli DPoS-konsensusalgoritmia. Louhijoiden sijaan EOS-lohkoketjulla on pieni joukko validaattoreita, jotka vastaavat verkon ylläpidosta.

Binance banneriEOS käynnistyi projektina vuonna 2017. Sen perustaja on edellä mainittu Dan Larimer, joka on aiemmin ehtinyt perustaa myös BitShares ja Steemit -projektit. EOS:tä käytetään myös nimeä EOS.IO tai EOSIO. Projektin takana on teknologiayhtiä Block.One. Larimerin lisäksi toinen tärkeä perustajajäsen on Brendan Blumer.

EOS järjesti ICO:n vuoden 2017 ICO-huumassa. Erikoista on se, että ICO kesti peräti vuoden päivät. Block.One -yhtiö keräsi sen avulla uskomattomat neljä miljardia dollaria. Millään muulla kryptomaailman projektilla ei ole tällaista "sotakassaa" käyttää kehitystyöhön. Kesällä 2018 saatiin ulos MainNet, eli EOS:n oma lohkoketju.

Dan Larimerin ideana on luoda todellinen "blockchain-käyttöjärjestelmä", jolle on helppo kehittää hajautettuja ohjelmistoja eli Dappeja. EOS eroaa Ethereumista mm. siten, että älysopimusten ajamiseen ei tarvita lainkaan virtuaalista bensaa (gas). Tämä hoidetaan siten, että EOS-verkon resursseja saa käyttöönsä steikkaamalla EOS-tokeneita.

EOS-verkon resursseja voi ostaa käyttöönsä varta vasten rakennetusta EOS REX -markkinapaikasta.

Vaikka EOS on tekniseti vahva peluri, se on jäänyt suosiossa selvästi jälkeen Ethereumista. EOS kisaa Cardanon, Tronin ja noin 10 muun merkittävän platformin kanssa Ethereumin ykköshaastajan tittelistä.

EOS:n tuore projekti on some-alusta The Voice, joka on ikään kuin Larimerin rakentaman Steemit-palvelun uusi versio. The Voicesta julkaistiin ensimmäinen toimiva versio kesällä 2020. Projektiin on upotettu yli 150 miljoonaa dollaria, ja EOS toivoo tästä some-alustasta vetojuhtaa sen suosiolle.

EOS:n perustaja Dan Larimer erosi yllättäen The Block-yhtiön CTO:n roolista tammikuussa 2021. Larimer ilmoitti erostaan The Voice -alustalla.

EOS ostaminen ja turvallinen säilytys

Paras paikka EOS:n ostoon on johtava kryptovaluuttapörssi Binance. Saat tehtyä talletuksen myös euroilla helposti joko pankkisiirrolla tai luottokortilla.

Osta EOS Binancesta

Toinen hyvä vaihtoehto on Coinbase, joka soveltuu etenkin aloitteleville käyttäjille. EOS löytyy myös Krakenin tarjonnasta. Kyseessä on yksi markkinoiden vanhimmista toimijoista kaikille EOS ostaminen kiinnostuneille.

Voit säilyttää pieniä määriä EOS-tokenia pörssissä, mistä ostit ne. Ilmaislompakko Exodus on hyvä vaihtoehto säilytykseen. Ultimaattista suojaa tarjoavat Trezor sekä Ledger Nano X.

EOS kurssi

Tutki alla olevaa grafiikkaa, jos haluat lisätietoa EOS kurssista.