Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Polkadot kurssi on tällä hetkellä $25.32.

polkadot Polkadot (DOT)

$25.32
-5.04% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$27.15 B$1.06 B1.07 B DOT


Polkadot kurssi on tällä hetkellä $25.32 ja markkina-arvo $27.15 B. Sen kurssi on -5.04% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Polkadot kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Polkadot kryptovaluuttaa.

Osta Polkadot tästä

Mikä on Polkadot?

Polkadot on 3. sukupolven kryptovaluutta ja kilpailee karkeasti platform-kategoriassa Ethereumin, Cardanon, ja muiden älysopimus-alustojen kanssa. Polkadot ei ole kuitenkaan suora kilpailija edellä mainituille kryptovaluutoille, sillä sen fokus on sanassa interoperability. Tämä tarkoittaa suomennettuna lohkoketjujen yhteensopivuutta.

Kryptovaluuttojen maailmassa on ongelmana se, että kaikki projektit ovat irrallisia verkkoja. Arvonsiirto ja datansiirto eri lohkoketjusta toiseen ei onnistu, mikä rajoittaa myös koko kryptouniversumin mahdollisuuksia. Polkadot pyrkii luomaan ratkaisun tähän ongelmaan. Markkinoilla on myös kilpailevia ratkaisuja, esim. Cosmos, AION sekä ICON tarjoavat myös ratkaisuja tähän.

Binance banneri

Polkadotin perustaja on Gavin Wood, joka käynnisti projektin jo vuonna 2016. Wood on yksi kryptoskenen tunnetuimmista nimistä, sillä hän on yksi Ethereumin perustajista ja luonut myös Solidity-ohjelmointikielen, jolla kaikki Ethereumin älysopimukset koodataan. Wood lähti Ethereum-projektista, sillä hän ei ollut enää muiden johtohenkilöiden linjoilla kehitystyöstä.

Polkadot on luonut hyvin poikkeuksellisen arkkitehtuurin, jonka ytimessä ovat Relay Chain ja Parachain-ketjut. Käytännössä kyse on ratkaisusta, jonka keskiössä on "master blockchain", ja Parachainit ovat puolestaan "aliketjuja", jotka linkittyvät kaikki toisiinsa. Parachaineilla voi olla oma hallintomalli ja muita uniikkeja ominaisuuksia.

Projektin tavoitteena on se, että jokainen sovellus loisi oman Parachaininsa eli lohkoketjunsa, mikä puolestaan voisi linkittyä ulkopuoliseen dataan. Niiden rakennus onnistuu Substrate-ympäristössä. Sen on kehittänyt Gavin Woodin perustama teknologiayhtiö Parity, joka vastaa myös Polkadotin kehityksestä.

Polkadot nousi vasta kesällä 2020 laajemmin kryptoskenen tietoisuuteen sen MainNet-julkaisun myötä. Samalla tokenin arvo raketoi niin paljon, että Polkadot kohosi kuin tyhjästä kryptovaluuttojen top 10 -listalle.

Syksyllä 2021 aloitettiin myös kauan odotetut parachain-huutokaupat. Ensimmäiset parachainit käynnistyivät Polkadotin ekosysteemissä joulukuussa 2021.

Jos haluat lisätietoa projektista, lue tämä laajempi Polkadot-opas tai tsekkaa esittely Youtubesta.

Polkadot ostaminen ja turvallinen säilytys

Mistä ostaa Polkadot? Paras ostopaikka Polkadotille on pörssien markkinajohtaja Binance. Se on luotettava ja laadukas pörssi, joka tukee myös SEPA-pankkisiirtoja ja luottokortteja. Saat siis DOT-tokenit ostettua nopeasti myös euroilla.

Osta DOT Binancesta

Muita suositeltavia kauppapaikkoja ovat eToro sekä yhdysvaltalaispörssi Coinbase.

Voit säilyttää pieniä määriä Polkadotia siinä pörssissä, josta myös tokenit ostit. Tämän lisäksi Polkadotille löytyy natiivi mobiililompakko osoitteesta polkawallet.io. Suositut Trust Wallet sekä Exodus -lompakot tukevat myös Polkadotia.

Polkadot kurssi

Alla olevasta grafiikasta löytyy lisätietoa Polkadotin kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty

No technical data available for this coin