Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Dogecoin kurssi on tällä hetkellä $0.0722.

dogecoin Dogecoin (DOGE)

$0.0722
5.67% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$9.58 B$470.31 M132.67 B DOGE


Dogecoin kurssi on tällä hetkellä $0.0722 ja markkina-arvo $9.58 B. Sen kurssi on 5.67% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleellisest tiedot tästä kryptovaluutasta: Dogecoin kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Dogecoin kryptovaluuttaa.

Osta Dogecoinia tästä

Mikä on Dogecoin?

Dogecoin on yksi markkinoiden vanhimmista ja samalla tunnetuimmista kryptovaluutoista. Se luokitellaan samaan kategoriaan kuin esimerkiksi Bitcoin ja Litecoin, eli kyse on digitaalisesta P2P-valuutasta. Dogecoin on nykyään tunnettu parhaiten miljardööri Elon Muskin suosikkikolikkona. Musk on twiittaillut Dogecoinista ahkerasti viime vuosina.

dogecoinKryptovaluutan nimi on peräisin vuonna 2013 alkunsa saaneesta Doge-meemistä. Kuvassa on Shiba Inu-rotuinen koira, jonka ympärille on kirjoitettu sen ajatuksia Comic Sans -fontilla. Katso alla/oikealla oleva kuva, joka on Dogecoin.com -sivustolta.

Dogecoinin on perustanut vuonna 2013 Jackson Palmer. Hänellä oli eräänä iltana selaimessaan auki Coinmarketcap-sivusto sekä Doge-meemi. Näin idea Dogecoinista sai alkunsa. Ohjelmoija Billy Markus liittyi mukaan ja alkoi rakentaa kolikkoa teknisesti.

Teknisestä näkökulmasta katsottuna, Dogecoin pohjautuu Litecoiniin ja sitä kautta hyvin pitkälti Bitcoiniin. Se käyttää Litecoinin ja Bitcoinin tavoin Proof of Work -konsensusmekanismia, minkä johdosta kolikkoa louhitaan fyysisillä louhintalaitteilla. Sen louhinta on yhdistetty Litecoinin kanssa ns. AuxPoW (Auxiliriaty Proof of Work) -teknologian avulla, joten Litecoinin louhijat voivat louhia myös Dogecoinia.

Dogecoinin uudet lohkot syntyvät minuutin välein, joten transaktiot ovat nopeita sekä halpoja.

Dogecoinin perustajat ovat halunneet tuoda alusta asti kryptoskeneen hieman hupia ja hauskanpitoa. Tästä huolimatta, projektia on kehitetty aktiivisesti vuosia ja se on myös osallistunut muutamiin julkisuutta saaneisiin tempauksiin. Dogecoin on saanut viime vuosina runsaasti julkisuutta Elon Muskin avulla.

Katso myös tämä laajempi Dogecoin-opas sekä Youtube-video.

Osta ja säilytä Dogecoinia turvallisesti

Paras vaihtoehto DOGE-kolikoiden hankkimiseen on Binance, joka on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Jos haluat vaihtaa eurosi Dogecoineiksi, voit tallettaa Binanceen joko debit/credit-kortilla tai pankkisiirrolla. SEPA-siirto kestää yleensä vain yhden pankkipäivän.

Osta DOGE Binancesta

Myös eToro ja Coinbase ovat luotettavia pörssejä, joista Dogecoinia voi hankkia.

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja kauppapaikassa, josta ostit ne. Dogecoinille löytyy myös oma desktop- ja mobiililompakko. Parhaan turvan saat Ledger Nano X, Ledger Nano S ja Trezor Model T hardware-lompakoilla.

Dogecoin kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Dogecoinin kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja

No technical data available for this coin