Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin kurssi on tällä hetkellä $27,153.00.

bitcoin Bitcoin (BTC)

$27,153.00
0.07% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$526.54 B$342.52 B19.39 M BTC


Bitcoin kurssi on tällä hetkellä $27,153.00 ja markkina-arvo $526.54 B. Sen kurssi on 0.07% nousussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleelliset tiedot tästä kryptovaluutasta: Bitcoin kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Bitcoin kryptovaluuttaa.

Osta Bitcoinia tästä

Bitcoinin (BTC) kurssin yleiskatsaus

Bitcoinin (BTC) kurssin kehitys vuodesta 2009 alkaen on ollut varsin huomattavaa. Bitcoinin historia alkoi vaatimattomasti, sillä sen arvo oli aluksi vain muutamia senttejä. Kuitenkin seuraavien vuosien aikana bitcoinin kurssi alkoi nousta, ja vuonna 2011 sen arvo nousi ensimmäistä kertaa yli yhden dollarin. Vuonna 2013 bitcoinin kurssi nousi dramaattisesti yli 1000 dollarin, mutta seuraavana vuonna kurssi romahti jyrkästi.

Viime vuosina bitcoinin kurssi on kuitenkin palannut takaisin nousuun, ja vuonna 2021 bitcoinin arvo ylitti jopa 60.000 dollaria. Vuoden 2021 huippua on kuitenkin seurannut syvä karhumarkkina. Vuoden 2022 aikana kurssi putosi pahimillaan noin 15.500 dollariin.

Bitcoinin kurssi on käynyt läpi useita nousuja ja lasku. Tämä on ollut huolestuttavaa monille sijoittajille, sillä bitcoinin volatiliteetti voi aiheuttaa suuria riskejä ja saada etenkin aloittelevat sijoittajat myymään bitcoininsa. On tosin muistettava, että Bitcoinin volatiliteetti on kryptovaluutoista pienin. Eli muiden kryptovaluuttojen kurssit heiluvat vielä Bitcoinia kovemmin.

Kaiken kaikkiaan bitcoinin kurssin kehitys on ollut vaihtelevaa sen lyhyen historian aikana, ja sen arvo on noussut ja laskenut dramaattisesti. Bitcoinin tulevaisuus näyttää kuitenkin edelleen lupaavalta, ja monet uskovat sen olevan tulevaisuuden rahajärjestelmän ydin.

Miksi Bitcoinilla on arvoa?

Bitcoinilla on arvoa useista syistä. Yksi tärkeimmistä syistä on sen toiminta hajautettuna maksujärjestelmänä. Bitcoin ei ole minkään keskuspankin tai hallituksen kontrollissa, vaan sen toiminta perustuu hajautettuun tietokoneverkkoon, joka pitää kirjaa kaikista transaktioista hyödyntäen lohkoketjuteknologiaa. Bitcoin on turvallinen ja luotettava maksuväline, jota kukaan ei voi manipuloida tai hallita.

Toinen syy Bitcoinin arvoon on sen louhintakapasiteetti. Bitcoin-louhinta on prosessi, jossa tietokoneet ratkaisevat monimutkaisia matemaattisia ongelmia ja luovat uusia Bitcoin-yksiköitä. Tämä prosessi vaatii valtavan määrän laskentatehoa ja energiaa, mikä tekee Bitcoinin luomisesta vaikeaa ja arvokasta. Louhintateho myös suojaa Bitcoin-verkkoa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä.

Lisäksi Bitcoin on disinflatorinen valuutta, jolla on ennalta määrätty maksimimäärä. Tämä tekee Bitcoinista inflaatiosuojan, sillä sen arvo ei voi laskea rajoittamattoman tarjonnan vuoksi. Bitcoinin rajoitettu tarjonta tekee siitä myös arvokkaan säilytysvälineen, sillä sen arvo voi kasvaa ajan myötä.

Kaiken kaikkiaan Bitcoinin arvo perustuu sen ainutlaatuiseen teknologiaan, hajautettuun luonteeseen, louhintakapasiteettiin ja disinflatoriseen rakenne. Nämä tekijät yhdessä tekevät Bitcoinista merkittävän valuutan, jolla on arvoa ja potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa.

Bitcoin ostaminen ja säilytys

Aloittelijan kannattaa ostaa Bitcoinia eurolla suomalaisesta Coinmotionista. Kyseessä on pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion toimii myös näppärästi mobiililaitteella.

Osta Bitcoinia Coinmotionista

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja myös Coinmotionissa. Jos haluat huolehtia säilytyksestä itse, niin parhaan turvan saat Ledger Nano X hardware-lompakolla. Exodus on puolestaan helppokäyttöinen desktop-lompakko ja Trust Wallet suosittu mobiililompakko.

Bitcoinin tulevaisuus

Bitcoinin tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä sen käyttö on kasvussa ja se hyväksytään yhä laajemmin kaupankäynnissä ja maksujärjestelmissä. Yhä useammat yritykset ja kauppiaat hyväksyvät Bitcoinin maksuvälineenä, ja myös suuret maksujärjestelmät, kuten PayPal ja Skrill, ovat ottaneet Bitcoinin mukaan palveluihinsa.

Lisäksi Bitcoinin teknologia kehittyy jatkuvasti, mikä parantaa sen tehokkuutta, turvallisuutta ja skaalautuvuutta. Esimerkiksi Lightning Network -teknologia mahdollistaa nopeammat ja halvemmat Bitcoin-siirrot, ja kasvava louhintakapasiteetti parantaa Bitcoinin turvallisuutta ja luotettavuutta.

Bitcoinin vaikutus talouteen ja rahoitusjärjestelmään on myös merkittävä, sillä se tarjoaa vaihtoehdon perinteisille valuutoille ja maksujärjestelmille. Bitcoinin hajautettu luonne mahdollistaa käyttäjille täyden kontrollin omasta varallisuudestaan ja vähentää tarvetta luottaa keskitettyihin tahoille. Tämä voi edistää taloudellista vapautta ja tasa-arvoa ympäri maailmaa.

Kaiken kaikkiaan Bitcoinin tulevaisuus näyttää valoisalta, ja sen käyttö ja hyväksyntä tulevat todennäköisesti kasvamaan tulevina vuosina. Bitcoinin teknologian kehittyminen ja sen vaikutus talouteen ja rahoitusjärjestelmään ovat myös tärkeitä tekijöitä, jotka voivat edistää Bitcoinin asemaa tulevaisuuden valuuttana.

Tällä hetkellä maailman keskuspankit hamstraavat holveihinsa kultaa - jopa enemmän kuin koskaan. Moni sanoo Bitcoinin olevan digitaalista kultaa. Kenties keskuspankit alkavat hankkia tulevina vuosina myös bitcoineja?

Bitcoin kurssigrafiikka

Alla oleva Bitcoin kurssigrafiikka näyttää sinulle historia


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja