Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin (BTC) kurssi on tällä hetkellä $64,300.00.

$64,300.00

-2.34% (24H)
Low $64,218.00
High $66,437.00
  • Markkina-arvo $1,269.35 B
  • Volyymi $23.18 B
  • Kierrossa 19.71 M BTC
  • ATH $73,738.00
  • ATH(% Change) -12.45%
  • ATH Date 2024-03-14


Bitcoin (BTC) kurssi on tällä hetkellä $64,300.00 ja markkina-arvo $1,269.35 B. Bitcoin kurssi on -2.34% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Bitcoin.

Osta Bitcoin tästä

Bitcoin kurssi: historiallinen kehitys

Bitcoinin kurssi on kehittynyt vuodesta 2009 alkaen huomattavasti. Bitcoinin kurssihistoria alkoi vaatimattomasti, sillä sen arvo oli aluksi vain muutamia senttejä. Seuraavien vuosien aikana bitcoinin kurssi alkoi nousta, ja vuonna 2011 sen arvo nousi ensimmäistä kertaa yli yhden dollarin. Vuonna 2013 bitcoinin kurssi nousi dramaattisesti yli 1000 dollariin, mutta seuraavana vuonna kurssi romahti jyrkästi.

Viime vuosina bitcoinin kurssi on kuitenkin palannut takaisin nousuun, ja vuonna 2021 bitcoinin arvo ylitti jopa 60.000 dollaria. Vuosi 2021 oli erinomainen koko markkinalle eli krypto kurssit nousivat laaja-alaisesti.

Vuoden 2021 huippua on kuitenkin seurannut syvä karhumarkkina. Vuoden 2022 aikana kurssi putosi pahimillaan noin 15.500 dollariin.

Bitcoinin kurssi on käynyt läpi useita nousuja ja lasku. Tämä on ollut huolestuttavaa monille sijoittajille, sillä bitcoinin volatiliteetti voi aiheuttaa suuria riskejä ja saada etenkin aloittelevat sijoittajat myymään bitcoininsa. On tosin muistettava, että Bitcoinin volatiliteetti on kryptovaluutoista pienin. Eli muiden kryptovaluuttojen kurssit heiluvat vielä Bitcoinia kovemmin.

Vuosi 2023 oli Bitcoinille todella vahva. Moni epäili Bitcoinin kykyä tehdä merkittävää nousua, mutta Bitcoinin kurssi kohosi lopulta yli 150 prosenttia kalenterivuoden 2023 aikana. Iso tekijä kurssinousuun oli Yhdysvalloissa hyväksyttävä spot Bitcoin ETF. Vaikka sen virallinen hyväksyntä tuli tammikuussa 2024, moni sijoittaja spekuloi Bitcoinin kurssilla jo kuukausia aiemmin.

Bitcoinin kurssi oli vuoden 2023 päätteeksi noin 42.200 dollaria.

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin perustuva kryptovaluutta, jonka on luonut nimimerkki Satoshi Nakamoto. Se toimii globaalisti hajautetussa verkossa, jota ylläpitävät tuhannet tietokoneet. Bitcoinin tietokanta on lohkoketju (blockchain), joka koostuu ketjutetuista lohkoista. Bitcoin-verkon louhijat ylläpitävät lohkoketjua luomalla uusia lohkoja keskimäärin kymmenen minuutin välein.

Bitcoinit säilytetään digitaalisissa lompakoissa, ja niitä voi ostaa useista kauppapaikoista. Bitcoinin tulevaisuus on lupaava, ja sen teknologiaan liittyviä päivityksiä, kuten Bitcoin halving ja Ordinals-protokolla, odotetaan innolla. Bitcoin on ensimmäinen kryptovaluutta ja se toimii perinteisen pankkijärjestelmän ulkopuolella.

Satoshi Nakamoto on pseudonyymi, ja hänen oikea henkilöllisyytensä on edelleen mysteeri. Bitcoinin historia alkoi vuonna 2008, kun Nakamoto julkaisi Bitcoin white paperin. Bitcoinin lohkoketju käynnistyi vuonna 2009, ja sitä pidetään Bitcoinin syntymäpäivänä.

Bitcoin on hajautettu maksuprotokolla, ja sen verkko koostuu solmuista, jotka valvovat ja vahvistavat transaktioita. Lohkoketju on hajautettu tietokanta, joka mahdollistaa turvallisen ja hajautetun tiedon tallennuksen. Bitcoinin louhijat käyttävät Proof of Work -konsensusalgoritmia, ja heidän tehtävänään on vahvistaa transaktiot ja luoda uusia bitcoineja.

Bitcoin käyttää julkisen avaimen salausta transaktioissaan, mikä on keskeistä sen turvallisuuden kannalta. Jokainen Bitcoin-transaktio liitetään julkiseen osoitteeseen lohkoketjun kirjanpidossa.

Bitcoin arvo: mistä se muodostuu?

Bitcoin arvo muodostuu useista tekijöistä. Yksi tärkeimmistä syistä on sen toiminta hajautettuna maksujärjestelmänä. Bitcoin ei ole minkään keskuspankin tai hallituksen kontrollissa, vaan sen toiminta perustuu hajautettuun tietokoneverkkoon, joka pitää kirjaa kaikista transaktioista hyödyntäen lohkoketjuteknologiaa. Bitcoin on turvallinen ja luotettava maksuväline, jota kukaan ei voi manipuloida tai hallita.

Toinen syy Bitcoinin arvoon on sen louhintakapasiteetti. Bitcoinin louhinta on prosessi, jossa tietokoneet ratkaisevat monimutkaisia matemaattisia ongelmia ja luovat uusia Bitcoin-yksiköitä. Tämä prosessi vaatii valtavan määrän laskentatehoa ja energiaa, mikä tekee Bitcoinin luomisesta vaikeaa ja arvokasta. Louhintateho myös suojaa Bitcoin-verkkoa ulkopuolisilta hyökkäyksiltä.

Lisäksi Bitcoin on disinflatorinen valuutta, jolla on ennalta määrätty maksimimäärä. Tämä tekee Bitcoinista inflaatiosuojan, sillä sen arvo ei voi laskea rajoittamattoman tarjonnan vuoksi. Bitcoinin rajoitettu tarjonta tekee siitä myös arvokkaan säilytysvälineen, sillä sen arvo voi kasvaa ajan myötä.

Kaiken kaikkiaan Bitcoinin arvo perustuu sen ainutlaatuiseen teknologiaan, hajautettuun luonteeseen, louhintakapasiteettiin ja disinflatoriseen rakenne. Nämä tekijät yhdessä tekevät Bitcoinista merkittävän valuutan, jolla on arvoa ja potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa.

Bitcoin ostaminen

Aloittelijan kannattaa ostaa Bitcoinia eurolla suomalaisesta Coinmotionista. Kyseessä on pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion toimii myös näppärästi mobiililaitteella.

Osta Bitcoinia Coinmotionista

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja myös Coinmotionissa. Kotimainen Northcrypto on toinen luotettava ja turvallinen ostopaikka.

Jos haluat huolehtia säilytyksestä itse, niin parhaan turvan saat Ledger Nano X hardware-lompakolla. Exodus on puolestaan helppokäyttöinen desktop-lompakko ja Trust Wallet suosittu mobiililompakko.

Bitcoinin tulevaisuus

Bitcoinin tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä sen käyttö on kasvussa ja se hyväksytään yhä laajemmin kaupankäynnissä ja maksujärjestelmissä. Yhä useammat yritykset ja kauppiaat hyväksyvät Bitcoinin maksuvälineenä, ja myös suuret maksujärjestelmät, kuten PayPal ja Skrill, ovat ottaneet Bitcoinin mukaan palveluihinsa.

Lisäksi Bitcoinin teknologia kehittyy jatkuvasti, mikä parantaa sen tehokkuutta, turvallisuutta ja skaalautuvuutta. Esimerkiksi Lightning Network -teknologia mahdollistaa nopeammat ja halvemmat Bitcoin-siirrot, ja kasvava louhintakapasiteetti parantaa Bitcoinin turvallisuutta ja luotettavuutta.

Bitcoinin vaikutus talouteen ja rahoitusjärjestelmään on myös merkittävä, sillä se tarjoaa vaihtoehdon perinteisille valuutoille ja maksujärjestelmille. Bitcoinin hajautettu luonne mahdollistaa käyttäjille täyden kontrollin omasta varallisuudestaan ja vähentää tarvetta luottaa keskitettyihin tahoille. Tämä voi edistää taloudellista vapautta ja tasa-arvoa ympäri maailmaa.

Kaiken kaikkiaan Bitcoinin tulevaisuus näyttää valoisalta, ja sen käyttö ja hyväksyntä tulevat todennäköisesti kasvamaan tulevina vuosina. Bitcoinin teknologian kehittyminen ja sen vaikutus talouteen ja rahoitusjärjestelmään ovat myös tärkeitä tekijöitä, jotka voivat edistää Bitcoinin asemaa tulevaisuuden valuuttana.

Tällä hetkellä maailman keskuspankit hamstraavat holveihinsa kultaa - jopa enemmän kuin koskaan. Moni sanoo Bitcoinin olevan digitaalista kultaa. Kenties keskuspankit alkavat hankkia tulevina vuosina myös bitcoineja?

Bitcoin kurssi grafiikka

Bitcoin kurssi grafiikka löytyy alla olevista laatikoista. Voit valita haluamasi päivämäärät ja tarkastella kurssia eri aikaväleillä.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score