Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin kurssi on tällä hetkellä $17,022.99.

bitcoin Bitcoin (BTC)

$17,022.99
-1.92% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$327.54 B$19.66 B19.23 M BTC


Bitcoin kurssi on tällä hetkellä $17,022.99 ja markkina-arvo $327.54 B. Sen kurssi on -1.92% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta kaikki oleelliset tiedot tästä kryptovaluutasta: Bitcoin kurssin, kurssikehityksen sekä mistä ostaa Bitcoin kryptovaluuttaa.

Osta Bitcoinia tästä

Mikä on Bitcoin

Bitcoin on maailman ensimmäinen lohkoketjua hyödyntävä kryptovaluutta. Sen on luonut nimimerkki Satoshi Nakamoto, jonka henkilöllisyys ei ole tiedossa vielä tänäkään päivänä. Satoshi julkaisi Bitcoinin whitepaperin 31. elokuuta vuonna 2008. Bitcoinin lohkoketju käynnistyi hieman myöhemmin, 3. tammikuuta vuonna 2009.

Lohkoketju on yksinkertaistettuna hajautettu tilikirja, joka on tallennettu tuhansille eri tietokoneille ympäri maailmaa. Niitä kutsutaan solmuiksi tai noodiksi (engl. node). Kyseiset palvelimet pyörittävät 24/7 Bitcoin-ohjelmistoa, joka on open-source eli kenen tahansa ladattavissa. Kuka tahansa voi tulla yhdeksi verkon jäseneksi milloin tahansa.

Coinmotion banneriBitcoin on 1. sukupolven kryptovaluutta ja käyttää Proof-of-Work konsensusalgoritmia. Tästä johtuen lohkoketjun louhinta suoritetaan fyysisten louhintalaitteiden (ASIC) avulla. Louhijat ovat toinen elintärkeä osa Bitcoinin lohkoketjua. Edellä mainitut node-palvelimet välittävät kaikki verkon transaktiot yhteen virtuaaliseen laariin, josta louhijat sitten lisäävät ne uusiin lohkoketjun lohkoihin.

Nykyisin Bitcoinin louhinnasta on tullut valtava bisnes. Sen sähkönkulutuksesta ja ympäristövaikutuksista käydään yhä paljon keskustelua. Kiinan asettama louhintabänni kesällä 2021 vaikutti positiivisesti asiaan.

Bitcoin alkoi laajentua nopeasti 2010-luvun alkupuolella pienen piirin puuhastelusta koko maailman tietoisuuteen. Se on johtanut aina koko kryptovaluutta-skenen vallankumousta. Ensimmäiset pörssit olivat myös Bitcoinin treidaamiseen tarkoitettuja.

Nykyisin Bitcoiniin sijoittavat myös ammattisijoittajat ja hedge-rahastot, joille on luotu erilaisia custody-palveluita sekä instrumentteja kuten Bitcoin-futuurit. Bitcoin on ollut koko historiansa ajan markkinoiden johtava kryptovaluutta. Sen markkinaosuus on vaihdellut viime vuosina noin 35-70% välillä.

Bitcoin ostaminen ja säilytys

Mistä ostaa Bitcoin? Aloittelijan kannattaa ostaa Bitcoinia eurolla suomalaisesta Coinmotionista. Kyseessä on pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion toimii myös näppärästi mobiililaitteella.

Osta Bitcoinia Coinmotionista

Bitcoin ostaminen onnistuu hyvin myös parista muusta kauppapaikasta. Hyviä vaihtoehtoja ovat kotimainen Northcrypto sekä amerikkalainen Coinbase. Nämä ovat myös suosittuja sekä helppokäyttöisiä palveluita aloitteleville sijoittajille.

Nykyisin on mahdollista sijoittaa Bitcoiniin myös ETN tracker -tuotteen avulla Nordnetissa. Saat silloin kryptovaluutat samaan portfolioon osakkeiden ja muiden perinteisten instrumenttien kanssa.

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. Exodus on puolestaan helppokäyttöinen desktop-lompakko ja Trust Wallet suosittu mobiililompakko.

Bitcoin kurssi

Tsekkaa reaaliaikainen Bitcoin kurssi alla olevasta grafiikasta.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja