Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin (BTC) kurssi on tällä hetkellä $9,692.82.

bitcoin Bitcoin (BTC)

$9,692.82
-1.20% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$177.92 B$22.15 B18.40 M BTC


Bitcoin (BTC) kurssi on tällä hetkellä $9,692.82 ja markkina-arvo $177.92 B. Kurssi on -1.20% laskussa tämän vuorokauden aikana. Näet tämän sivun kautta kaikki tärkeimmät tiedot Bitcoin (BTC) kryptovaluutasta kuten tämänhetkisen kurssin, hintakehityksen sekä pörssit joissa voidaan käydä kauppaa tällä kryptovaluutalla.

Mikä on Bitcoin

Bitcoin on historian ensimmäinen lohkoketjua käyttävä kryptovaluutta. Sen on luonut nimimerkki Satoshi Nakamoto, jonka henkilöllisyys ei ole tiedossa vielä tänäkään päivänä. Satoshi julkaisi Bitcoinin whitepaperin 31. elokuuta vuonna 2008. Bitcoinin lohkoketju käynnistyi hieman myöhemmin, 3. tammikuuta vuonna 2009.

Lohkoketju on yksinkertaistettuna vain tilikirja, joka on hajautettu Bitcoinin tapauksessa tuhansille eri tietokoneille ympäri maailmaa. Niitä kutsutaan solmuiksi tai noodiksi (engl. node). Kyseiset palvelimet pyörittävät 24/7 Bitcoin-ohjelmistoa, joka on open-source eli kenen tahansa ladattavissa. Kuka tahansa voi tulla yhdeksi verkon jäseneksi milloin tahansa.

Bitcoin on 1. sukupolven kryptovaluutta ja käyttää Proof-of-Work konsensusalgoritmia. Tästä johtuen lohkoketjun louhinta suoritetaan fyysisten louhintalaitteiden (ASIC) avulla. Louhijat ovat toinen elintärkeä osa Bitcoinin lohkoketjua. Edellä mainitut node-palvelimet välittävät kaikki verkon transaktiot yhteen virtuaaliseen laariin, josta louhijat sitten lisäävät ne uusiin lohkoketjun lohkoihin.

Nykyisin Bitcoinin louhinnasta on tullut valtava bisnes, jota hallitsevat etenkin kiinalaiset louhintafarmit.

Bitcoin alkoi laajentua nopeasti 2010-luvun alkupuolella pienen piirin puuhastelusta koko maailman tietoisuuteen. Se on johtanut aina koko kryptovaluutta-skenen vallankumousta. Ensimmäiset pörssit olivat myös Bitcoinin treidaamiseen tarkoitettuja. Nykyisin Bitcoiniin sijoittavat myös ammattisijoittajat ja hedge-rahastot, joille on luotu erilaisia custody-palveluita sekä instrumentteja kuten Bitcoin-futuurit.

Bitcoin on ollut koko historiansa ajan markkinoiden johtava kryptovaluutta. Sen markkinaosuus on vaihdellut viime vuosina noin 35-70% välillä.

Lue myös laajempi Bitcoin-opas.

Osta ja säilytä Bitcoinia turvallisesti 

Aloittelijan kannattaa ostaa Bitcoinia eurolla suomalaisista palveluista Coinmotion sekä Northcrypto. Näiden lisäksi myös amerikkalainen Coinbase on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen vaihtoehto.

Haluatko treidata Bitcoinia? Ostaa vipua käyttäen tai shortata? Parhaat alustat treidaamiseen ovat eToro, BitMEX ja StormGain. Jos haluat sijoittaa Bitcoin-futuureihin, ne löytyvät Binancelta.

Nykyisin on mahdollista sijoittaa Bitcoiniin myös ETN tracker -tuotteen avulla Nordnetissa. Saat silloin kryptovaluutat samaan portfolioon osakkeiden ja muiden perinteisten instrumenttien kanssa.

Voit säilyttää pieniä määriä bitcoineja kauppapaikassa, josta ostit ne. Parhaan turvan saat Ledger Nano X ja Trezor Model T hardware-lompakoilla. Exodus on puolestaan helppokäyttöinen desktop-lompakko. Suosittuja mobiililompakoita ovat Electrum, Mycelium, Jazz sekä Trust Wallet.

Bitcoinin kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Bitcoinin kurssista.


Ladataan graafia...
Syötä summa
Valuutta
Muunna

10 Bitcoin (BTC)
=
96,928.20USD

PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)Päivitetty

The @IRStaxpros need help auditing #Bitcoin users. Looks like @coinbase is stepping up to the plate to assist and should make a nice profit doing so.

@Coinbase Offers US Feds New Crypto Surveillance Tools. https://www.coindesk.com/coinbase-analytics-blockchain-analysis-crypto-government via @coindesk

Every week, @MartyBent and @matt_odell talk about the news and developments they found interesting in Bitcoin.

Listen to their latest "Rabbit Hole Recap" here: https://anchor.fm/tales-from-the-crypt/episodes/RHR-Week-of-2020-06-01-ef0f38

Load More...
Ladataan Facebook kommentteja