Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin Cash (BCH) kurssi on tällä hetkellä $377.11.

$377.11

-2.79% (24H)
Low $373.21
High $396.85
  • Markkina-arvo $7.43 B
  • Volyymi $356.63 M
  • Kierrossa 19.74 M BCH
  • ATH $3,785.82
  • ATH(% Change) -90.06%
  • ATH Date 2017-12-20

Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score


Bitcoin Cash (BCH) kurssi on tällä hetkellä $377.11 ja markkina-arvo $7.43 B. Bitcoin Cash kurssi on -2.79% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa miten ostaa Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash kurssi - historiallinen kehitys

Bitcoin Cashin kurssi oli korkeimmillaan sen perustamisvuonna, 2017. Bitcoin Cash tuli markkinoille elokuussa 2017 haarauduttuaan Bitcoinin lohkoketjusta. Aluksi yhden BCH-kolikon arvo oli noin $350. Bitcoin Cash nousi joulukuussa 2017 lähes 4000 dollarin kurssitasolle. Samoihin aikoihin myös Bitcoin teki uuden kurssiennätyksen.

Seuraavat kolme vuotta olivat Bitcoin Cashille hiljaista aikaa. Kurssi putosi pahimmillaan alle $100 vuoden 2018 joulukuuussa, ja jatkoi lähinnä sivuttaisliikkeessä vuoden 2020 loppuun.

Alla on kuva Bitcoin Cashin historiallisesta kurssikehityksestä.

bitcoin cash kurssi

Keväällä 2021 nähtiin valtava kryptobuumi, josta Bitcoin Cash sai myös osansa. BCH nousi lähes $1300 tasolle, mutta jäi lopulta todella kauas joulukuun 2017 kurssihuipusta. Vuonna 2022 Bitcoin Cash laski muun markkinan mukana, ja kurssi putosi jälleen alle $100.

Vuonna 2023 kesäkuussa Bitcoin Cash rikkoi yllättäen jopa $300 rajan. Taustalla olivat positiiviset uutiset Yhdysvaltain regulaatiosta. Sijoittajat uskoivat Bitcoin Cashin olevan yksi harvoista kryptovaluutoista, joita maan regulaattori SEC ei näe arvopaperina.

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) on kryptovaluutta, joka syntyi vuonna 2017 Bitcoinin lohkoketjun haarautumisena (hard fork). Bitcoin Cashin taustalla oli erimielisyyksiä Bitcoinin skaalautuvuudesta ja lohkoketjun koon rajoituksista. Bitcoin Cashin keulahahmo on ollut alusta asti Roger Ver, joka oli myös tärkeä Bitcoin-vaikuttaja 2010-luvun alkupuolella.

Bitcoin Cashin keskeinen ero Bitcoinista on sen lohkoketjun koko. Bitcoin Cashin lohkot ovat suurempia kuin Bitcoinin, mikä mahdollistaa enemmän transaktioita ja nopeamman verkon suorituskyvyn. Bitcoin Cash tarjoaa nopeammat ja edullisemmat transaktiot kuin alkuperäinen Bitcoin.

Bitcoin Cashin luojat ja kannattajat katsovat, että suuremmat lohkot ja parempi skaalautuvuus tekevät Bitcoin Cashista paremman vaihtoehdon digitaalisena käteisenä maksamiseen ja päivittäisten ostosten suorittamiseen. He uskovat, että Bitcoin Cashin parannukset auttavat vahvistamaan sen asemaa digitaalisena valuuttana.

Bitcoin Cashia voi ostaa, myydä ja käyttää samalla tavalla kuin muita kryptovaluuttoja. Sitä voidaan käyttää maksuvälineenä verkkokaupoissa, palveluissa ja tietyissä fyysisissä kaupoissa, jotka hyväksyvät Bitcoin Cashin maksutapana.

Miksi Bitcoin Cashilla on arvoa?

Bitcoin Cash (BCH) saa arvonsa samalla tavalla kuin muutkin kryptovaluutat. Sen hinta määräytyy markkinoiden tarjonnan ja kysynnän perusteella. Useat tekijät voivat vaikuttaa Bitcoin Cashin kurssin arvoon:

  1. Kysyntä ja käyttö: Bitcoin Cashin arvo voi nousta, kun kysyntä kasvaa ja käyttö lisääntyy. Jos useammat ihmiset alkavat hyväksyä ja käyttää Bitcoin Cashia maksutapana, se voi luoda kysyntää ja siten nostaa sen arvoa.
  2. Bitcoin-yhteisön tapahtumat: Koska Bitcoin Cash on haarautunut Bitcoinista, tapahtumat Bitcoin-yhteisössä voivat vaikuttaa myös BCH:n hintaan. Esimerkiksi keskustelut Bitcoinin skaalautuvuudesta ja sen vaikutukset Bitcoinin hintaan voivat välillisesti vaikuttaa myös Bitcoin Cashin hintaan.
  3. Kryptovaluuttamarkkinoiden yleinen tilanne: Yleiset kryptovaluuttamarkkinoiden trendit, sijoittajien tunnelmat ja muiden suurten kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, Ethereumin ja Litecoinin kurssit, voivat vaikuttaa myös BCH:n hintaan.

Vuonna 2023 Bitcoin Cashin kurssi sai myös nostetta Yhdysvalloissa tapahtuneista uutisista ja myönteisestä regulaatiokehityksestä. On monia eri tekijöitä, jotka voivat nostaa tai laskea kurssilla.

Bitcoin Cash ostaminen

Bitcoin Cash ostaminen ei onnistu toistaiseksi suomalaisista kauppapaikoista. Paras ostopaikka on maailman johtava kryptopörssi Binance, jossa on myös suurin treidausvolyymi Bitcoin Cashille. Avaa tili Binancelle alla olevasta linkistä

Osta Bitcoin Cash tästä

Binancen lisäksi hyviä ostopaikkoja ovat myös Kraken ja Bitpanda.

Bitcoin Cash kurssi tulevaisuudessa

Bitcoin Cashin tuleva kurssikehitys on vaikea ennustaa, sillä se riippuu monista tekijöistä, kuten inflaatiosta, markkinoiden kysynnästä ja tarjonnasta, teknisistä innovaatioista ja kilpailusta muiden kryptovaluuttojen kanssa. Tässä on joitakin mahdollisia skenaarioita:

• Jos inflaatio jatkuu korkeana ja ihmiset etsivät vaihtoehtoisia tapoja säilyttää arvoaan, Bitcoin Cash saattaa hyötyä siitä, että se on halvempi ja nopeampi kuin Bitcoin. Tässä yhteydessä ihminen saattaisi sanoa, että Bitcoin Cash on parempi vaihtoehto kuin Bitcoin maksamiseen ja siirtämiseen.

• Jos Bitcoin Cash pystyy houkuttelemaan enemmän käyttäjiä, kauppiaita ja kehittäjiä sekä ratkaisemaan skaalautuvuus- ja turvallisuusongelmia, sen hinta saattaa nousta merkittävästi. Jotkut ihmiset saattavat ajatella, että Bitcoin Cash on todellinen Bitcoinin perillinen, joka noudattaa alkuperäistä visiota hajautetusta ja käyttäjälähtöisestä rahasta.

• Jos Bitcoin Cash ei pysty erottautumaan muista kryptovaluutoista tai jos sen yhteisö hajoaa sisäisiin riitoihin, sen hinta saattaa laskea dramaattisesti. Jotkut ihmiset saattavat pitää Bitcoin Cashia vanhentuneena tai tarpeettomana teknologiana, joka ei pysty kilpailemaan uusien ja innovatiivisten projektien kanssa.

Nämä ovat vain joitakin mahdollisia näkökulmia, eivätkä ne ole sijoitusneuvoja.

Bitcoin Cash kurssigrafiikka

Alla oleva Bitcoin Cash kurssigrafiikka antaa sinulle lisää tietoa BCH:n viime aikaisesta kurssikehityksestä.