Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Cardano (ADA) kurssi on tällä hetkellä $0.2448.

cardano Cardano (ADA)

$0.2448
-1.55% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVolyymiKierrossa
$8.59 B$113.06 M35.05 B ADA


Cardano (ADA) kurssi on tällä hetkellä $0.2448 ja markkina-arvo $8.59 B. Cardano kurssi on -1.55% laskussa tämän vuorokauden aikana. Löydät tältä sivulta myös tietoa mikä on Cardano ja ohjeet miten ostaa Cardano.

Osta Cardanon ADA-tokenia tästä

Mikä on Cardano?

Cardano on yksi markkinoiden tunnetuimmista 3. sukupolven platformeista. Se on siis käyttöjärjestelmä tai ekosysteemi älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille (dApps). Cardano kilpailee samassa kategoriassa kuin esimerkiksi Ethereum, Binance Smart Chain sekä Solana.

Projekti henkilöityy hyvin vahvasti Charles Hoskinsoniin. Hän perusti vuonna 2015 IOHK-nimisen kehitysyhtiön, joka vastaa Cardano-platformin teknisestä toteutuksesta. Varsinainen Cardano kryptovaluutta tuli markkinoille vuonna 2017, jolloin sen ICO järjestettiin. Tosin, järjestelmän natiivitoken ei ole nimeltään Cardano vaan ADA.

Binance banneriKoska Cardano on 3. sukupolven ratkaisu, se on käytännössä kehittyneempi versio Ethereumista. Tämä tarkoittaa mm. fyysisiä louhintalaitteita vaativan Proof of Work muuttumista Proof of Stake -konsensukseen. Cardano on kehittänyt täysin oman PoS-algoritminsa ja se tunnetaan nimellä Ouroboros.

Cardanon ongelmana on ollut tähän asti sen hyvin vaativa ja akateeminen lähestymistapa käytännön toteutukseen. Esimerkiksi kilpailijat EOS ja Tron ovat julkaisseet tuotantoverkkonsa (MainNet) jo vuonna 2018, mutta Cardano on vieläkin tietyllä tapaa kehitysvaiheessa.

Paperilla Cardanon ratkaisu tulee olemaan teknisesti huippuluokkaa, mutta tuleeko projektista valmista riittävän nopeasti?

Merkittävä kehityaskel oli kesällä 2020 julkaistu Shelley-versio, joka toi kauan kaivatun steikkauksen Cardanon MainNetiin. Syksyllä 2021 saatiin myös tuki omille tokeneille sekä älysopimuksille. Nykyisin Cardano on siis täysiverinen käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille.

Lue myös laajempi Cardano-opas ja tutustu tähän Cardano-videoon Youtubessa.

Cardano ostaminen ja turvallinen säilytys

Paras ostopaikka Cardanon ADA-tokenille on markkinajohtaja Binance. Voit tallettaa Binanceen kryptovaluuttaa tai euroja joko debit-kortilla tai pankkisiirrolla. Hyvä likviditeetti takaa aina parhaan kurssiin.

Osta ADA-tokenia Binancesta

Binancen lisäksi amerikkalaispörssit Kraken ja Coinbase ovat myös kelpo vaihtoehtoja, mutta eivät käyttöliittymältään aivan niin soveltuvia aloittelijoille.

Voit säilyttää pieniä määriä ADA-tokenia siinä kauppapaikassa, josta ostit ne. ADA-tokenia voi säilyttää turvallisesti Daedalous desktop-lompakossa. Optimaalisin säilytyspaikka on Ledger Nano X tai Trezor Model T hardware-lompakko, mutta tarvitset niihin tueksi lisäosia, joiden asennusta ei suositella aloittelijoille.

Cardano kurssi / ADA kurssi

Löydät alla olevasta grafiikasta lisätietoa Cardanon ADA-tokenin kurssista.


Loading Data
Please wait, we are loading chart data
PäiväKurssiVolyymiMarketCap
# PörssiPariHintaVoluumi (24h)PäivitettyTrust Score
Ladataan Facebook kommentteja

No technical data available for this coin