Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Kauppapaikat – Mitä ne ovat?

Kauppapaikat – Mitä ne ovat?
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Kauppapaikat ovat merkittävässä roolissa niille asiakkaille jotka haluavat aloittaa sijoittamisen kryptovaluuttoihin, ostamaan ensinmäiset kryptovaluutat tai vaihtoehtoisesti myös realisoimaan onnistuneet sijoitukset tai treidaukset omalle pankkitilille. Eli myymään omat kryptovaluutat.

Kauppapaikat toimivat eräänlaisina “välikäsinä” pörssien välillä koska itse kryptovaluutta pörssit eivät suurimmaksi osaksi vastaanota minkäänlaisia rahatalletuksia. Pörsseihin voidaan ainoastaan siirtää toisia kryptovaluuttoja joko erillisistä lompakoista tai kauppapaikoilta. Toisaalta markkinoilla on myös muutamia kryptovaluutta pörssejä joihin voidaan tallettaa rahaa myös suoraan tilisiirrolla.

Ensinmäiset kryptovaluutta ostokset tehdään kauppapaikoilta

Kauppapaikkoja on tällä hetkellä toiminnassa monia. Yleisesti ottaen ne toimivat pääsääntöisesti euroopassa mutta kattavaan valikoimaan mahtuu myös yksi kotimainenkin palvelu. Kauppapaikkojen käyttäminen ja niiden kautta useimmiten Bitcoinien ostaminen on kaikinpuolin helppoa vaikka olisikin ensinmäistä kertaa liikenteessä.

Kauppapaikkojen käyttämiseen riittää pääsääntöisesti:

  • Englanninkielen osaaminen (mikäli ei käytä kotimaista palvelua)
  • Palveluun rekisteröityminen (aivan kuten rekisteröityisit Facebookiin tai muuhun palveluun)
  • sekä talletuksen tekeminen palveluun (aivan kuten maksaisit ostoksia verkkokaupassa esimerkiksi luottokortilla)
  • Kryptovaluutoiden realisoiminen ja rahojen kotiuttaminen omalle pankkitilille vaatii usein myös henkilöllisyyden varmentamisen palvelulle. KYC (Know your customer). Useasti tämä tapahtuu joko lähettämällä heille kopion ajokortista tai passista sekä todistuksen asuinpaikasta kuten vaikkapa sähkölaskun kopion. Monet paikat käyttävät myös reaaliaikaista videopuhelua, jolloin henkilöllisyyden varmentaminen käy nopeammin.*

* Lue lisää KYCistä finanssivalvonnan sivustolta.

Kauppapaikkojen etuna voidaan myös pitää sitä että ne luovat asiakkaalle automaattisesti esimerkiksi Bitcoin lompakon. (Mikäli asiakas ostaa tässä tapauksesssa Bitcoineja). Tämän johdosta asiakas voi jättää kryptovaluutta ostoksensa odottamaan arvonnousua suoraan kauppapaikkaan eikä niiden lähettäminen/siirtäminen ole pakollista erillisille lompakoille tai kryptovaluutta pörsseihin mikäli asiakas ei sitä itse halua. Tämä on ehkä luontevin, yksinkertaisin ja helpoin tapa niille asiakkaille jotka ovat ostaneet sijoitus tai arvonnousu mielessään vaikkapa Bitcoinia.

Mikäli markkinat taas kokevat suuria laskusuhdanteita, voidaan kauppapaikoilla säilytyksessä olevat kryptovaluutat vaihtaa ja myydä nopeasti euroiksi. Tässä vaiheessa euroja ei ole kuitenkaan pakko lunastaa omalle pankkitilille, vaan ne voidaan jättää odottamaan kauppapaikalle seuraavaa nousukautta.

Pari laadukasta kauppapaikkaa mm; Bitcoinien sekä Ethereumin ostamiseen

  • Coinmotion – Kotimainen kauppapaikka suomalaisille asiakkaille jonka kautta voidaan ostaa Bitcoineja sekä Litecoineja. Coinmotion-tilille voidaan tallettaa rahaa kolmella menetelmällä: tavallisella pankkisiirrolla, S-pankin verkkopankkimaksulla ja SOFORT Banking maksutavalla. Täysin suomenkielisenä toimiva palvelu on erinomainen Bitcoinien sekä Litecoinien säilyttämiseen.
  • Bitpanda – Itävallasta käsin toimiva Bitpanda on tällä hetkellä yksi Euroopan johtavin kauppapaikka jonka kautta asiakkaat voivat ostaa; Bitcoineja, Ethereumia, Rippleä, Pantosia, Bitcoin Cashia, IOTAa, Litecoineja, Komodoa, EOSia, Dashia, OmiseGOa, Auguria sekä Stellaria. Bitpandan tilille voidaan tallettaa varoja monella menetelmällä kuten; Luottokorteilla kute Visalla ja Mastercardilla, Netellerillä, Skrillillä, tilisiirrolla, Amazon.de lahjakorteilla ja monella muulla.

Kryptovaluutoiden kauppapaikat eivät sovellu treidaamiseen

Monilla saattavaa olla käsitys siitä, että kauppapaikoilla voitaisiin treidata. Tämä ei ole kuitenkaan mahdollista sillä kauppapaikat ovat keskittyneet ainoastaan tiettyjen kryptovaluuttojen myymiseen sekä ostamiseen.

Pääsääntöisesti kauppapaikoilta voidaan ostaa suosituimpia kryptovaluuttoja kuten; Bitcoineja, Bitcoin Cashia, Ethereumia, Litecoinia sekä Rippleä. Mikäli asiakkaalla on kuitenkin tarkoitus tai ajatus aloittaa treidaaminen, joutuu hän lähettämään ostamansa kryptovaluutat pois kauppapaikalta erilliseen kryptovaluutta pörssiin.

Pörssissä taas voidaan voidaan käydä kauppaa, ostaa sekä myydä, toisia kryptovaluuttoja lähinnä Bitcoin (BTC) ja Ethereum (ETH) pareilla. Eli käydäksesi kauppaa kryptovaluutta pörsseissä, tulee sinulla olla joko Bitcoineja tai Ethereumia. Pörsseistä ei myöskään voida kotiuttaa varoja omalle pankkitille, joten ne täytyy ensin lähettää kryptovaluutta pörssisstä oman käyttämän kauppapaikan lompakkoon jonka kautta kotiuttaminen on mahdollista omalle pankkitilille.


Vastaavat julkaisut

Paras kryptovaluutta 2021

Paras kryptovaluutta 2021

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa vuonna 2021? Mikä on paras kryptovaluutta kaikista eri vaihtoehdoista? Näihin kysymyksiin vastauksia miettivät tällä hetkellä lukemattomat kryptovaluuttasijoittamisesta kiinnostuneet ympäri maailman. Yksiselitteistä vastausta […]

Älysopimus (smart contract)

Älysopimus (smart contract)

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Älysopimus eli smart contract on yksi tämän hetken kuumimmista ilmiöistä kryptovaluuttojen maailmassa. Älysopimuksella tarkoitetaan lohkoketjussa pyörivää ohjelmaa, joka toimii nimensä mukaisesti kahden eri osapuolen välisenä sopimuksena. […]Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *