Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Coinbase arvostelu – kokemuksia – aloittelijan opas

Coinbase arvostelu – kokemuksia – aloittelijan opas
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Coinbase on amerikkalainen kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluja tarjoava yritys. Se on nykyisin yksi maailman suurimmista ja vanhimmista kryptovaluuttoja tarjoavista palveluista. Tämä artikkeli on Coinbase arvostelu ja käyttöopas. Kerromme sinulle yksityiskohtaiset ohjeet palvelun käytöstä sekä tietysti Coinbase kokemuksia. Vaikka kyseessä ei olekaan Suomi -palvelu, niin Coinbase on erittäin suosittu suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

Coinbase arvostelu – taustalla luotettava yhtiö

Coinbasen tarina sai alkunsa vuonna 2012. Coinbase on saanut perustamisestaan lähtien erittäin hyvää palautetta asiakkailtaan. Asiakkaat ovat kiitelleet etenkin palvelun helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta. Yhtiön toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä Brian Armstrong, joka nauttii erittäin suurta arvostusta kryptomaailmassa. Coinbase perustettiin aikanaan sitä varten, että se voisi tarjota ihmisille helpon pääsyn kryptovaluuttojen maailmaan. Yhtiö pitää tästä periaatteestaan kiinni yhä tänäkin päivänä.

Coinbasesta tuli välittömästi perustamisensa jälkeen erittäin suosittu palvelu kryptosijoittajien keskuudessa. Coinbase rikkoi miljoonan käyttäjän rajan vuonna 2014, eli ainoastaan kaksi vuotta yhtiön perustamisen jälkeen. Täytyy muistaa, että vuonna 2014 kryptosijoittajia oli huomattavasti vähemmän kuin tänä päivänä, joten miljoonan käyttäjän saavuttaminen oli tuohon aikaan huikea saavutus.

coinbase etusivu
Kuvassa Coinbase-palvelun etusivu kirjautumisen jälkeen.

Tänä päivänä Coinbasella on useita kymmeniä miljoonia käyttäjiä ja sen käyttäjämäärä on tasaisessa kasvussa. Coinbase on ehdottomasti yksi maailman luotettavista ja tunnetuimmista kryptovaluuttojen osto- ja myyntipaikoista. Coinbase on myös tunnettu siitä, että sen asiakkaiden varoja ei ole hakkeroitu kertaakaan sen historian aikana. Tämä ei ole kryptovaluuttojen maailmassa lainkaan itsestäänselvää. Coinbase on erittäin hyvä valinta niin aloittelevalle kryptosijoittajalle kuin hieman kokeneemmallekin konkarille.

Coinbasen palvelu on englanninkielinen, joten se edellyttää käyttäjältään myös hieman englannin kielen taitoa.

Coinbase opas – rekisteröinti on helppoa

Tilin avaaminen Coinbaseen sujuu erittäin helposti. Tilin avaaminen Coinbaseen on täysin maksutonta ja voit säilyttää ostamiasi kryptovaluuttoja Coinbase-tililläsi turvallisesti ja maksuttomasti. Pääset rekisteröitymään Coinbaseen alla olevata painikkeesta:

Rekisteröidy Coinbaselle

Rekisteröityessäsi palveluun sinun tulee täyttää rekisteröitymislomakkeen tiedot. Rekisteröinnin jälkeen Coinbase lähettää sinulle vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Monista muista kryptovaluuttapörsseistä poiketen Coinbase tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden pankkisiirtoihin.

Kuten muidenkin pankkisiirtoja tarjoavien palveluiden, niin myös Coinbasen on tunnistettava asiakkaansa. Varmennusprosessia kutsutaan nimellä KYC ja sinun on suoritettava tämä prosessi läpi, jotta pankkisiirrot tilillesi ja tililtä ulos tulevat mahdollisiksi. Vahvistettuasi sähköpostiosoitteesi sinut ohjataan takaisin Coinbasen sivustolle suorittamaan yllä mainittu varmennusprosessi.

Täytettyäsi varmennusprosessin lomakkeen, joudut odottamaan ruuhkasta riippuen muutamasta minuutista pariin tuntiin. Coinbase lähettää sinulle sähköpostiisi viestin, kun tilisi on varmennettu.

Coinbase talletus pankkisiirrolla

Kun olet saanut tilisi varmennettua, niin sinun on mahdollista ostaa kryptovaluuttoja Coinbasesta. Coinbase tarjoaa kattavan valikoiman eri kryptovaluuttoja, ja löydätkin palvelusta kaikkien tuntemien Bitcoinin ja Ethereumin lisäksi myös lukuisia muita kryptovaluuttoja.

Kryptovaluuttoja ostaaksesi sinun täytyy tehdä talletus Coinbasen tilillesi. Talletuksen tehdäksesi sinun täytyy klikata Trade-näppäintä ja tämän jälkeen painaa Deposit funds -painiketta. Tämän jälkeen sinulle avautuu mahdollisuus tehdä pankkitalletus tilillesi.

Coinbaseen voi tilisiirron lisäksi tallettaa varoja myös luottokortin avulla. Pankkitalletuksen tehdäksesi sinun tulee painaa Euro Bank Account -linkkiä. Ota ruudulle ilmaantuva referenssikoodi talteen kopioimalla, sillä tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa.

coinbase tee talletus

Seuraavalla sivulla saat itsellesi Coinbasen tilinumeron, johon voit talletuksesi tehdä. Tämän jälkeen mene omaan verkkopankkiisi ja tee ulkomaan pankkisiirto kyseiselle Coinbasen tilille. Muista laittaa aikaisemmassa vaiheessa talteen ottamasi referenssikoodi tilisiirron viestikenttään. Ole tarkkana, että laitat referenssikoodin nimenomaan viestikenttään, eikä viitenumeroksi.

Talletusta kannattaa kokeilla ensiksi hieman pienemmällä summalla. Näin saat varmistettua, että olet ymmärtänyt varmasti kaiken oikein. Voit tallettaa suuremman summan, kun olet ymmärtänyt prosessin toiminnan. Pankkisiirto saapuu Coinbase-tilillesi 1-2 pankkipäivän kuluessa. Saat rahojen saapumisesta viestin sähköpostiisi.

Kun rahat ovat saapuneet tilillesi, niin pääset saman tien hankkimaan haluamaasi kryptovaluuttaa.

Coinbase esittely – kryptovaluuttojen ostaminen

Eurojen saavuttua tilillesi pääset ostamaan Coinbasessa tarjolla olevia kryptovaluuttoja. Kauppaa tehdäksesi sinun on klikattava päävalikon Trade-näppäintä.

coinbase osta kryptovaluuttaa

Trade-näppäintä painettuasi sinulle avautuu sivu, jolta pystyt hankkimaan valitsemaasi kryptovaluuttaa. Valitse Buy-sarakkeesta haluamasi kryptovaluutta ja tämän jälkeen valitse Pay with -sarakkeesta haluamasi maksutapa. Sinun on mahdollista valita maksutavaksi joko tallettamasi eurot, tai vaihtoehtoisesti luottokorttimaksu. Luottokorttimaksua varten sinun on tullut tallettaa tilillesi luottokorttisi tiedot.

Maksutavan valinnan jälkeen voit syöttää haluamasi rahasumman, jolla haluat kryptovaluuttoja hankkia. Osto tapahtuu välittömästi markkinahintaan ja ostamasi kryptovaluutat näkyvät heti tililläsi.

Coinbasessa on mahdollista vaihtaa myös kryptovaluuttoja toisiin kryptovaluuttoihin. Tätä prosessia varten sinun on klikattava itsesi Convert-välilehdelle. Tämä ominaisuus säästää sinulta huomattavasti kuluja, kun et joudu vaihtamaan kryptovaluuttoja takaisin euroiksi jokaista kauppaa varten. Kryptovaluuttojen vaihtaminen toisiin kryptovaluuttoihin tapahtuu Coinbasessa täysin samalla tavoin, kuin niiden vaihtaminen euroiksi.

Kaikista ostotapahtumistasi tulee aina vahvistussähköposti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Kryptovaluuttojen lähettäminen ja vastaanottaminen

Coinbasen valikoimista löytyvät tällä hetkellä kaikki suurimmat kryptovaluutat ja valikoima kasvaa jatkuvasti. Coinbase ei kuitenkaan tarjoa yhtä laajaa valikoimaa kuin esimerkiksi Binance. Binance taas ei valitettavasti tarjoa asiakkailleen pankkisiirtoja Coinbasen tapaan. Monet kryptosijoittajat siirtävätkin ensiksi eurot Coinbaseen, sitten vaihtavat ne kryptoiksi ja lähettävät Binanceen.

Kryptovaluuttojen lähettäminen onnistuu seuraavalla tavalla:

Kopioi talletukseen soveltuva osoite. Kryptovaluuttaosoite kannattaa aina kopioida copy-paste -toiminnolla. Toinen seikka, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on se, että lähetät kryptovaluutat niille tarkoitettuun osoitteeseen. Bitcoinit lähetetään Bitcoin-osoitteeseen, Ethereumit Ethereum-osoitteeseen ja niin edelleen.

Kun olet kopioinut kryptovaluuttaosoitteesi, klikkaa Coinbasessa portfoliopainiketta. Tämän jälkeen ruudullesi ilmestyy lista kaikista Coinbasessa olevista kryptovaluutoistasi. Valitse minkä kryptovaluutan haluat lähettää ja paina Send. Tämän jälkeen eteesi avautuu seuraavanlainen näkymä:

coinbase lähetä kryptovaluuttaa

Liitä kopioimasi kryptovaluuttaosoite Recipient-kenttään. Tämän jälkeen valitse minkä suuruisen summan valitsemaasi kryptovaluuttaa haluat lähettää. Alhaalla olevan kentän (Note) voit jättää tyhjäksi. Kun olet saanut lomakkeen täytettyä, voit lähettää kryptovaluutat toiseen osoitteeseesi. Normaalisti lähettämäsi kryptovaluutat saapuvat toiseen osoitteeseesi noin 30 minuutin kuluessa.

Mikäli haluat lähettää kryptovaluuttoja Coinbasesta omaan lompakkoosi, niin toimenpide on tässäkin tapauksessa täysin sama kuin yllä on esitelty.

Kryptovaluuttojen vastaanottaminen Coinbaseen tapahtuu Portfolio-välilehdeltä klikkaamalla haluamaasi kryptovaluuttaa ja valitsemalla Receive. Tämän jälkeen näet valitsemasi kryptovaluutan osoitteen tekstimuodossa ja QR-koodina. Kopioi tämä osoite ja tee siirto valitsemastasi kohteesta tähän osoitteeseen, niin kryptovaluutat ovat puolen tunnin kuluessa perillä Coinbase-tililläsi. Coinbasessa voit myydä vastaanottamasi kryptovaluutat ja kotiuttaa ne pankkitilillesi.

Kryptovaluuttojen kotiuttaminen pankkitilille

Pankkitilit eivät ota vielä vastaan kryptovaluuttoja, joten kryptovaluuttoja kotiuttaaksesi sinun on vaihdettava nämä takaisin euroiksi. Mikäli haluat vaihtaa kryptovaluuttasi takaisin euroiksi, niin sinun on klikattava Trade-painiketta. Tämän jälkeen avaa Sell-välilehti. Ruudullesi ilmestyy sinulle jo kryptovaluuttojen ostovaiheesta tuttu lomake. Valitse, mitä kryptovaluuttaa haluat myydä ja kuinka paljon. Tämän jälkeen myy valitsemasi kryptovaluutat. Eurot saapuvat lompakkoosi välittömästi myyntitapahtuman jälkeen.

Sinun on mahdollista kotiuttaa Coinbasessa olevat eurosi omalle pankkitilillesi valitsemalla ylävalikosta portfolion. Näet portfoliostasi, kuinka paljon eri kryptovaluuttoja sinulla Coinbasessa on ja kuinka paljon euroja tililtäsi löytyy. Klikkaa portfolion ylimmältä riviltä EUR-sarakkeesta Withdraw eli kotiutus. Kotiutukset onnistuvat Coinbasesta niin pankkitilille kuin PayPal-tilillekin.

Kotiutukset tapahtuvat Coinbasesta normaalisti vuorokauden sisällä. Mikäli kotiutat varojasi perjantaina, niin ne ovat perillä vasta viikonlopun jälkeen maanantaina. Muina arkipäivinä kotiutukset näkyvät tililläsi seuraavana päivänä.

Coinbase kokemuksia ja turvallisuus

Coinbase on erittäin tunnettu turvallisuudestaan ja meillä on toistaiseksi vain hyviä sekä turvallisia Coinbase kokemuksia. Asiakkaiden varoja ei ole hakkeroitu kertaakaan palvelun olemassaoloaikana. Kryptovaluuttojen maailmassa turvallisuusnäkökulmaa ei kuitenkaan voi ikinä korostaa tarpeeksi. Jokaisen on mahdollista parantaa oman Coinbase-tilinsä turvallisuutta ottamalla käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla kenenkään ulkopuolisen on mahdotonta kirjautua tilillesi. Kaksivaiheisen tunnistautumisen saa Coinbasessa käyttöön muokkaamalla tilin asetuksia klikkaamalla oikeasta ylänurkasta käyttäjätiliä ja painamalla alasvetolaatikosta Settings. Security-kohdassa sinun on mahdollista aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen tilillesi.

Muista, että kaksivaiheinen tunnistautuminen edellyttää aina Google Authenticator -sovelluksen lataamista. Mikäli lataat sovelluksen ensimmäistä kertaa, niin muista tallentaa näytöllä annettu back-up koodi ennen sovelluksen käyttöönottoa. Tarvitset back-up koodiasi, mikäli puhelimesi katoaa tai hajoaa.

2FA google authenticator
Ole huolellinen 2FA:n käyttöönotossa!

Vaikka Coinbasea ei ole ikinä hakkeroitu, niin suurempien summien säilyttäminen kryptovaluuttapörssissä ei ole ikinä kovinkaan suotavaa. Jos kryptovaluuttaportfoliosi kasvaa arvokkaaksi etkä käy kauppaa kryptovaluutoilla päivittäin, on todella suositeltavaa siirtää ne parempaan talteen.

Mikäli haluat säilyttää kryptovaluutat itselläsi, niin sinun kannattaa hankkia turvallinen kryptovaluuttalompakko. Hyviä ja luotettavia lompakkoja ovat esimerkiksi Ledger Nano X ja Trezor Model T.

Normaalin verkkosivuston lisäksi Coinbasella on myös tarjota erittäin tyylikäs ja helppokäyttöinen mobiilisovellus. Sovellusta hyödyntämällä kryptovaluuttojen ostaminen, myyminen ja lähettäminen onnistuvat sujuvasti myös mobiililaitteella operoitaessa. Sovellus on mahdollista ladata Androidille sekä iOS- käyttöjärjestelmälle.

Coinbase arvostelu – yhteenveto

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että Coinbase on yksi maailman suurimmista ja luotettavimmista kryptovaluutta-alan toimijoista. Sillä on useiden kymmenien miljoonien asiakaskunta, jolta se on saanut erinomaista palautetta läpi historiansa. Coinbase ottaa turvallisuusseikat äärimmäisen vakavasti ja sitä pidetään yleisesti ottaen yhtenä markkinoiden turvallisimmista palveluista.

Coinbasen käyttöliittymä on myös äärimmäisen selkeä ja helppo käyttää, joten se palvelee erinomaisesti niin aloittelevia kryptosijoittajia kuin hieman kokeneempiakin konkareita. Coinbasen sivusto on käytettävissä ainoastaan englannin kielellä. Mikäli koet tarvitsevasi palvelua myös suomen kielellä, niin suomalainen Coinmotion on ehdottomasti kotimainen vastine Coinbaselle.

Kaiken kaikkiaan Coinbase tarjoaa yhden maailman parhaista alustoista kryptovaluuttojen hankkimiseen ja säilyttämiseen. Coinbasen kymmenet miljoonat tyytyväiset asiakkaat eivät voi olla väärässä.

Tutustu Coinbaseeen tästä!

Kuva: freestocks.org from Pexels


Vastaavat julkaisut

Paras kryptovaluuttapörssi

Paras kryptovaluuttapörssi

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Kun päätös kryptovaluutan hankkimisesta on lyöty lukkoon, on seuraava askel löytää omiin tarpeisiisi paras kryptovaluuttapörssi. Tänä päivänä markkinoilla on huima valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Eri pörssit palvelevat […]

Bitcoin ostaminen

Bitcoin ostaminen

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Haluatko ostaa bitcoineja? Se on nykyisin helppoa! Markkinoilta löytyy myös kotimaisia välittäjiä, joiden sivustoilla voit asioida suomeksi. Bitcoiniin sijoittaminen kiinnostaakin yhä laajempaa joukkoa ihmisiä. Tässä artikkelissa käymme […]Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *