Kryptovaluuttojen kurssit - oppaat - uutiset - pörssit

Bitcoin ostaminen

Bitcoin ostaminen
Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Haluatko ostaa bitcoineja? Se on nykyisin helppoa! Markkinoilta löytyy myös kotimaisia välittäjiä, joiden sivustoilla voit asioida suomeksi. Bitcoiniin sijoittaminen kiinnostaakin yhä laajempaa joukkoa ihmisiä. Tässä artikkelissa käymme läpi Bitcoin sijoittamisen perusteet sekä muutamia sivustoja, joista voit ostaa bitcoinia helposti.

Bitcoin on maailman tunnetuin kryptovaluutta

Käydään ensin hieman läpi Bitcoinin perusteita aiheesta tietämättömille.

Bitcoin on maksuväline ja -järjestelmä, joka on täysin sen käyttäjien hallinnassa. Se on maailman tunnetuin kryprovaluutta ja ollut olemassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Bitcoin perustuu avoimeen lähdekoodiin, jonka loi vuonna 2008 Satoshi Nakamoto niminen henkilö tai taho. Bitcoinien enimmäismäärä on 21 miljoonaa Bitcoinia, eivätkä ne ole perinteisten valuuttojen tapaan minkään keskuspankin tai yksittäisen tahon liikkeelle laskemia.

Bitcoineja voi tallettaa henkilökohtaiseen lompakkoon tai säilyttää kolmannen osapuolen palveluntarjoajalla. Säilytystavasta riippumatta Bitcoineja on mahdollista lähettää minne päin maailmaa tahansa, mikäli vastaanottajalla on hallussaan toimiva Bitcoin-osoite. Bitcoinien avulla on mahdollista ostaa lähes mitä tahansa tavaroita tai palveluita, ja sen käyttö kasvaakin jatkuvasti.

Bitcoinin volatiliteetti on ollut suurta sen koko historian ajan. Pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna on kuitenkin huomioitava Bitcoinin hintakehityksen olleen äärimmäisen nousujohteista. Bitcoinin arvonnousu on ollut erittäin rajua ja sen hinta onkin noussut huomattavasti. Vuoden 2017 joulukuussa yhden Bitcoinin hinta nousi lähes 20 000 dollariin.

Artikkelin kirjoitushetkellä yhden Bitcoinin arvo oli noin 9000 dollaria. Vaikka Bitcoinin hinta onkin hieman laskenut sen kaikkien aikojen huipputasoista, niin on se yhä pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna selkeästi nousu-uralla. Bitcoinin huikeasta arvonnoususta johtuen se onkin ylivoimaisesti lähihistoriamme parhaiten menestynyt omaisuusluokka.

Tällä hetkellä suuren yleisön kiinnostus Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja kohtaan on selkeässä kasvussa. Toukokuussa 2020 tapahtuvan Bitcoinin halvingin, eli louhintapalkkion puoliintumisen seurauksena uusia Bitcoineja syntyy maailmaan 50% vähemmän kuin aikaisemmin. Bitcoinin kysyntä on jatkuvassa kasvussa, kun taas tarjonta laskee toukokuussa 50%. Tämä on yhtälö, joka on herättänyt useiden uusien sijoittajien mielenkiinnon Bitcoinia kohtaan.

Bitcoin ostaminen – perustiedot

Ennen ensimmäisten Bitcoin-sijoitusten tekemistä kannattaa tiedostaa muutama tärkeä asia. Aloittelevan Bitcoin-sijoittajan kannattaa muistaa, että Bitcoin ostaminen eroaa hyvinkin paljon tavallisten osakkeiden hankinnasta. Ensimmäiseksi Bitcoiniin sijoittamisesta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti selvittää minkälainen teknologia Bitcoinin taustalla on ja perehtyä Bitcoinin toimintaan, sekä hankkia tarvittavat pohjatiedot kryptomarkkinoista.

Älä siis ikinä sijoita mihinkään mistä sinulla ei ole harmainta aavistusta. Tämä pätee niin kryptovaluuttoihin kuin kaikkeen muuhunkin sijoitustoimintaan.

Bitcoin on äärimmäisen likvidi sijoituskohde, joten lähtökohtaisesti Bitcoiniin sijoitettavan summan kannattaa olla sellainen minkä pystyy pitämään sijoitettuna hieman pidemmänkin aikaa. Aluksi summien kannattaa tietysti olla hieman pienempiä, eikä ikinä kannata sijoittaa enempää kuin on valmis häviämään. Bitcoinin historiallisen hyvästä arvonkehityksestä huolimatta on muistettava, että kyseessä on yhä suhteellisen tuore sijoituskohde, johon liittyy huomattavia poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia riskejä.

Bitcoin-sijoitukselle voi saada tuottoa hyvinkin nopealla aikavälillä, mutta kannattaa olla valmis sitoutumaan sijoitukseen jopa useiden vuosien ajaksi. Pitkän sijoitushorisontin strategialla Bitcoinin lyhyen aikavälin voimakas hinnan vaihtelu ei pääse yllättämään. Se on myös ylivoimaisesti turvallisin tapa aloittelevalle sijoittajalle ja auttaa pysymään poissa ongelmista erittäin korkean volatiliteetin sijoituskohteessa.

bitcoin ostaminen
Bitcoinin kurssi voi nousta tai laskea hyvin nopeasti.

Monet Bitcoiniin sijoittamista pohtivat pelkäävät myös usein, että sijoituksia ei saisi muutettua euroiksi silloin kun haluaa. Tämä pelko on kuitenkin aivan turhaa, sillä Bitcoineilla käydään päivittäin kauppaa jopa useiden kymmenien miljardien arvosta. Tämä tarkoittaa sitä, että markkinoilla on erittäin paljon ostajia ja myyjiä, ja Bitcoinit voi vaihtaa tarpeen tullen euroiksi koska tahansa.

Kaiken sijoitustoiminnan tärkein periaate on, että pitää ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Tämä periaate pätee etenkin Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja hankittaessa. Valitettavasti suurin osa sijoittajista toimii juuri päinvastoin kuin tämä sijoittamisen keskeinen periaate opastaa, eli myy halvalla ja ostaa kalliilla. Tämä ilmiö kukoistaa etenkin Bitcoinin kohdalla. Kokemattomat sijoittajat tekevät yleensä kaksi suurta virhettä: Sijoituksia myydään paniikin saattelemana kurssin ollessa pohjilla ja sijoituksia hankitaan ahneuden voimalla lisää kurssin ollessa huipulla.

Kaiken lisäksi rajusti nousseen sijoituksenkin myyminen voi olla monille sijoittajille kova paikka. Ei vain yksinkertaisesti haluta jäädä pois mahdollisista tulevaisuudessa tulevista tuotoista. Mikäli onnistuu saavuttamaan suuria tuottoja sijoituksella, niin kannattaa ehdottomasti myydä ainakin osa portfoliosta ja siirtää rahat pankkitilille. Kryptomarkkinat liikkuvat tyypillisesti sykleissä. Ne sijoittajat, jotka ovat onnistuneet myymään sijoituksiaan oikeaan aikaan syklin huipulla, ovat historian saatossa tienanneet huomattavia tuottoja kryptomarkkinoilla.

Bitcoin antaa tavalliselle ihmiselle täydellisen vapauden hallita varallisuuttaan. Samalla se tuo myös yksittäiselle ihmiselle valtavan määrän vastuuta. Sinä olet yksin vastuussa siitä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Perehdy siis äärimmäisen tarkasti siihen, mitä olet tekemässä. Ennen ensimmäistä Bitcoin-ostosta sinun tulee hallita tarvittavat pohjatiedot aiheesta. Mikäli motivaatio Bitcoiniin sijoittamiseen on korkealla vielä pohjatietojen opettelunkin jälkeen, niin sinun on tullut aika etsiä parhaiten juuri omiin tarpeisiisi soveltuva kauppapaikka.

Miten sijoittaa Bitcoiniin?

Bitcoiniin sijoittaminen onnistuu ylivoimaisesti parhaiten kryptovaluuttojen ostamiseen erikoistuneiden vaihtopalveluiden kautta. Kotimaiset Coinmotion ja Northcrypto tarjoavat helppokäyttöisen suomenkielisen alustan, jota kautta aloittelijan on helppoa tehdä ensimmäinen Bitcoin-sijoituksensa. Kotimaisten palveluntarjoajien lisäksi hyvä vaihtoehto vasta-alkajalle on myös amerikkalainen Coinbase, joka tarjoaa erittäin luotettavan alustan, sekä huomattavasti Coinmotionia ja Northcryptoa laajemman valikoiman erilaisia kryptovaluuttoja.

Kryptovaluuttojen vaihtopalveluksi kannattaa valita se parhaiten omia tarpeita vastaava palvelu. Perehdy siis huolella eri palveluiden tarjoamiin ominaisuuksiin ennen kuin teet päätöksen tilin avaamisesta. Kaikki artikkelissa esitellyt palvelut ovat luotettavia ja tarjoavat hyvän alustan ensimmäiselle Bitcoin-ostokselle.

Bitcoin ostaminen Coinmotionista

Coinmotioniin on erittäin helppoa luoda uusi tili. Tilin luominen on myös täysin maksutonta ja voit myös säilyttää ostamiasi Bitcoineja palvelussa täysin ilmaiseksi. Voit luoda tilin alla olevasta linkistä.

Avaa Coinmotion-tili

Tilin avaamiseksi sinun on täytettävä lomakkeelta löytyvät tiedot. Tietojen täyttämisen jälkeen saat vahvistuspyynnön antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Tämän jälkeen on suoritettava henkilökohtainen varmennusprosessi eli KYC. Henkilökohtainen varmennusprosessi on nykyään käytössä kaikissa palveluissa, joissa on mahdollista suorittaa pankkisiirtoja. Sinun on suoritettava tämä prosessi läpi ennen kuin pankkisiirrot tilillesi ja tililtäsi ulos tulevat mahdollisiksi.

coinmotion etusivu
Kuvassa Coinmotion-palvelun etusivu.

Tilin käyttöönoton jälkeen tilille on mahdollista siirtää euroja. Eurot siirtyvät Coinmotioniin välittömästi pankkisiirron jälkeen, eikä tässä ole ikävää useita päiviä kestävää viivettä, kuten joissain muissa palveluissa. Coinmotion mahdollistaa käyttäjilleen myös käyttäjäturvallisuutta lisäävän kaksivaiheisen tunnistautumisen, jonka käyttäminen on hyvin suositeltavaa. Coinmotionin valikoimissa ovat Bitcoinin lisäksi myös Ethereum, Litecoin, XRP ja Stellar.

Bitcoin ostaminen on Coinmotionissa helppoa ja vaivatonta. Kun olet siirtänyt euroja Coinmotion-tilillesi, niin pääset ostamaan välittömästi Bitcoineja. Markkinahinnalla ostettaessa ostotapahtuma toteutuu Coinmotionissa välittömästi. Coinmotion mahdollistaa sijoittajille perinteisten toimeksiantojen lisäksi myös hieman normaalia kehittyneemmät toimeksiannot, kuten stop-loss- ja rajahintatoimeksiannot. Stop-loss-toimeksianto on keino suojautua kurssilaskua vastaan tai vaihtoehtoisesti päästä mukaan aliarvostetun kohteen noususuhdanteeseen.

Rajahintaisella toimeksiannolla puolestaan tarkoitetaan sitä, että sinulla on mahdollista asettaa hinta, jolla haluat myydä tai ostaa valitsemaasi kryptovaluuttaa. Coinmotionin helppokäyttöisyyden ja erilaisten toimeksiantomahdollisuuksien ansiosta se tarjoaakin erinomaisen alustan niin aloittelijalle kuin hieman kokeneemmallekin sijoittajalle ostaa ja myydä Bitcoinia.

Bitcoinien oston jälkeen sinulla on mahdollista säilyttää hankkimiasi Bitcoineja joko Coinmotion-palvelussa tai voit myös vaihtoehtoisesti siirtää ne omaan Bitcoin-lompakkoosi. Mikäli haluat säilyttää Bitcoinit itselläsi, niin sinun kannattaa hankkia turvallinen kryptovaluuttalompakko. Hyviä ja luotettavia lompakkoja ovat esimerkiksi Ledger Nano X ja Trezor Model T.

Bitcoin ostaminen Northcryptosta 

Vuonna 2019 Coinmotion sai seurakseen toisen kotimaisen kryptovaluuttoja tarjoavan markkinapaikan, Northcrypton. Northcrypto tarjoaa Coinmotionin tapaan kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelua suomen kielellä. Northcrypton tavoitteena on ollut tehdä kryptovaluuttojen ostoprosessista mahdollisimman yksinkertainen kuitenkaan turvallisuudesta lainkaan tinkimättä.

Avaa Northcrypto-tili

Northcrypto on suunnattu etenkin aloittelijoille ja peruskäyttäjille, ja se on mahdollisesti jopa markkinoiden helppokäyttöisin palvelu Bitcoinien hankintaan. Northcryptosta on mahdollista ostaa Bitcoinin lisäksi myös Ethereumia ja Litecoinia.

northcrypto etusivu

Voit avata uuden tilin Northcrypton palvelussa erittäin helposti ja nopeasti. Rekisteröintilomakkeelle pääset painamalla tästä. Tilin avaamista varten on syötettävä oma nimi, osoitetiedot ja henkilötunnus. Toisessa vaiheessa palveluun kirjaudutaan pankkitunnusten avulla. Vastaava KYC- prosessi suoritetaan kaikissa pankkisiirtoja tarjoavissa verkkopalveluissa. Eurojen tallettaminen Northcryptoon on täysin kulutonta ja talletukset ovat tyypillisesti perillä viimeistään seuraavan pankkipäivän kuluessa.

Northcrypto on suunnattu etenkin aloitteleville sijoittajille. Se on siis loistava valinta, jos Bitcoin ostaminen ei ole sinulle ennestään tuttua. Northcryptossa Bitcoinien ostot tapahtuvat välittömästi ja helposti. Ostamansa Bitcoinit voi myös säilyttää täysin veloituksetta Northcrypton palvelussa. Mikäli haluaa kuitenkin siirtää Bitcoinit omaan lompakkoon (esimerkiksi Ledger tai Trezor), niin sekin onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Bitcoinin ostaminen Coinbasesta

Coinbase on amerikkalainen kryptovaluuttojen osto- ja säilytyspalveluja tarjoava yritys. Se on yksi kryptovaluuttamarkkinoiden vanhimmista ja luotettavimmista palveluista. Useiden kymmenien miljoonien asiakaskunnallaan Coinbase on tällä hetkellä ehdottomasti yksi maailman suosituimmista Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen ostopaikoista. Coinbasen käyttö on äärimmäisen helppoa ja aloittelevatkin sijoittajat pääsevät varmasti sinuiksi palvelun kanssa.

Coinmotionista ja Northcryptosta poiketen Coinbasen palvelua ei ole saatavilla suomen kielellä. Coinbasella on tarjota Bitcoinin lisäksi myös laaja valikoima muitakin kryptovaluuttoja.

Coinbase-tilin avaaminen on tehty äärimmäisen helpoksi ja yksinkertaiseksi. Rekisteröintilomakkeelle pääset alla olevasta linkistä.

Rekisteröidy Coinbaselle

Rekisteröinnin jälkeen saat vahvistuksen sähköpostiisi. Sähköpostivarmistuksen jälkeen pääset takaisin Coinbasen sivuille, jossa sinun on suoritettava aiemminkin artikkelissa mainittu KYC-prosessi. Lopuksi Coinbasen pitää vielä varmentaa tilisi. Tilin varmentaminen kestää tyypillisesti ruuhkasta riippuen muutamista minuuteista pariin tuntiin.

coinbase etusivu

Tilin varmentamisen jälkeen sinun on mahdollista ryhtyä ostopuuhiin. Ostoja varten sinun pitää siirtää varoja Coinbasen tilillesi. Varojen siirto onnistuu niin perinteisen tilisiirron kuin luottokortinkin kautta. Tyypillisesti pankkisiirron jälkeen varojen pitäisi olla saapunut Coinbaseen 1-2 pankkipäivän kuluessa. Pankkisiirrot toimivat erittäin sujuvasti molempiin suuntiin ja palvelun käyttö on todella sujuvaa. Coinbase lähettää sähköpostiisi vahvistuksen rahojen saavuttua tilillesi. Rahojen saapumisen jälkeen sinun on mahdollista ostaa Bitcoinia. Osto tapahtuu välittömästi ja ostamasi Bitcoinit saapuvat tilillesi. Coinbase lähettää myös jokaisesta ostosta varmennuksen sähköpostiin.

Coinbase on tunnettu korkeasta turvallisuudestaan. Korkeasta turvallisuustasosta huolimatta sivuston asetuksista kannattaa ehdottomasti napauttaa päälle kaksivaiheinen tunnistautuminen. Sen avulla kukaan ulkopuolinen ei pääse kirjautumaan tilillesi. Vaikka Coinbasea pidetäänkin yleisesti ottaen turvallisena ja luotettavana sivustona, niin täytyy kuitenkin muistaa, että kryptovaluuttojen säilyttäminen online-palvelussa on huomattavasti riskisempää omaan kryptolompakkoon verrattuna. Turvallisin vaihtoehto Bitcoinien säilyttämiselle onkin oman hardware-lompakon hankinta. Sen avulla pystyt säilyttämään omia privaattiavaimiasi itselläsi, eivätkä Bitcoinisi ole alttiina online-palveluihin kohdistuville hyökkäyksille.

Coinbase on ehdottomasti yksi markkinoiden suurimmista ja luotettavimmista toimijoista. Se on toiminut jo vuodesta 2012, joten kyseessä on jo pitkään alalla toiminut palvelu. Coinbase on myös tunnettu erittäin tiiviistä yhteistyöstään Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa. Coinbase on myös onnistunut turvallisuudessa erinomaisesti, sillä asiakkaiden varoja ei ole hakkeroitu vielä kertaakaan Coinbasen historian aikana. Suurimmalla osalla Coinbasen käyttäjistä kokemukset palvelusta ovat erittäin positiivisia, eikä palvelun toiminnassa ole mitään moitittavaa. Coinbase sopii myös helppokäyttöisyytensä ansiosta erinomaisesti aloittelevalle Bitcoin-sijoittajalle.

Yhteenveto

Ennen kuin Bitcoin ostaminen on syytä aloittaa, on tärkeää ymmärtää, mitä on todellisuudessa tekemässä. Bitcoinin perusperiaatteiden ja kryptomarkkinoiden yleisten lainalaisuuksien ymmärtäminen on keskeistä. On myös hyvä muistaa, että Bitcoinien ostaminen eroaa pohjimmiltaan huomattavasti perinteisten osakesijoitusten tekemisestä. Bitcoinin ostamiseen on olemassa lukuisia erilaisia kauppapaikkoja.

Bitcoinin kauppapaikoista tässä artikkelissa esittelimme Coinmotionin, Northcrypton ja Coinbasen. Ne ovat kaikki erittäin helppoja käyttää ja soveltuvat erinomaisesti ensimmäistä Bitcoin-sijoitustaan tekevälle. Suomenkielistä palvelua arvostaville Coinmotion ja Nortcrypto ovat erinomaisia valintoja. Mikäli puolestaan haluat avata tilin kansainvälisesti erittäin tunnettuun ja paljon kehuja saaneeseen kryptovaluuttojen kauppapaikkaan, niin Coinbase tarjoaa erinomaiset puitteet Bitcoin-sijoittamisen aloittamiselle.

Kuva: energepic.com from Pexelsmohamed Hassan from Pixabay


Vastaavat julkaisut

Paras kryptovaluuttapörssi

Paras kryptovaluuttapörssi

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Kun päätös kryptovaluutan hankkimisesta on lyöty lukkoon, on seuraava askel löytää omiin tarpeisiisi paras kryptovaluuttapörssi. Tänä päivänä markkinoilla on huima valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Eri pörssit palvelevat […]

Paras kryptovaluutta 2021

Paras kryptovaluutta 2021

Tämä sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Cryptokolikot voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta. Mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa vuonna 2021? Mikä on paras kryptovaluutta kaikista eri vaihtoehdoista? Näihin kysymyksiin vastauksia miettivät tällä hetkellä lukemattomat kryptovaluuttasijoittamisesta kiinnostuneet ympäri maailman. Yksiselitteistä vastausta […]Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *